MadKampen » Artikler » Tilberedning af Æg - Kogning, Pochering & Stegning
Tilberedning af Æg - Kogning, Pochering & Stegning
At koge æg: Læg æggene i koldt eller kogende vand. Vandet skal dække æggene. Æg skal bare syde - ikke koge voldsomt, da hviden let bliver sej. Kogetiden varieres efter størrelse og friskhed. Helt friske æg behøver lidt længere kogetid. Læg aldrig æg direkte fra køleskabet i kogende vand, så revner de. Læg dem i lunkent vand et øjeblik før de skal koges.
Kogetider for æg (fra vandet begynder at syde):
Blødkogt: 3-5 minutter i kogende vand som udgangspunkt - 2½-3½ minutter i koldt vand som udgangspunkt.
Smilende: 6-7 minutter i kogende vand som udgangspunkt - 6-8 minutter i koldt vand som udgangspunkt.
Hårdkogt: 9-10 minutter i kogende vand som udgangspunkt - 8-10 minutter i koldt vand som udgangspunkt
Skyl straks æggene i koldt vand. Hårdkogte æg som skal pilles, bør ligge i koldt vand til de er afsvalede.
At pochere æg: Det er vigtigt at æggene er helt friske - eller flyder hviden ud. Hæld så meget vand i en bred, lav gryde eller i en stegepande at det vil dække æggene. Tilsæt 2 tsk salt pr. liter vand. Kog op og skru så ned for varmen. Slå ægget ud i en kop og lad det derfra glide ned i vandet. Lad ægget syde, men ikke koge ca. 3 minutter eller til hviden er stivnet. Tag ægget op med en hulske. Det kan holdes varmt i lunkent vand.
At stege æg: Varm en stegepande og kom smør eller margarine på. Lad det ikke blive for varmt, da hviden let bliver sej. Knæk forsigtigt æggene ud i panden og steg dem til hviden er stivnet. Æg kan steges på begge sider. Husk salt på bordet.
Flere artikler
-
Derfor bør du investere i nye køkkenmaskiner og -redskaber
http://www.madkampen.dk/p/derfor-boer-du-investere-i-nye-koekkenmaskiner-og-redskaber
Der er ikke nogen tvivl om, at det er en helt fantastisk hobby at have at være god til at lave mad og dyrke madlavningen som en hobby, der ... -
Eksotiske Frugter
http://www.madkampen.dk/p/eksotiske-frugter
Udforsk det brede udbud af eksotiske frugter i dit supermarked. Her lærer du hvad nogle af dem kan anvendes til. De fleste tropiske frugter... -
At Dampe
http://www.madkampen.dk/p/at-dampe
Dampning er en sund og skånsom tilberedningsmetode som lader råvarerne bevare både smag, farver og næringsstoffer. Dampkogningsmetoden ...