Opskrifter » Alt Det Andet

Alt Det Andet

Underkategorier:

117 retter fundet i Alt Det Andet kategorien.

Ugens Opskrifter:

Ristet Toastbrød med Laks & Æble-æggecreme Enchiladas med Ost & Spinat Saltmandler


  1. Fyldte Æg med Laks & Purløg

    Fyldte Æg med Laks & Purløg

    Del æggene på den lange led. Tag blommerne ud. Mos blommerne, og bland med de øvrige ingredienser. Skær laksen i fine stykker. Sæt de halve æg på et fad, og hæld en god portion fyld i hver. Pynt til sidst med lidt nyklippet pu...

  2. Brunchtærte

    Brunchtærte

    2-3 personer. Smør det ristede toastbrød med sennep, og dryp lidt olivenolie over. Læg brødet i et smurt ildfast fad. Helst et der ikke er større end det brødet fylder. Drys halvdelen af osten på brødet, og fordel skinke, b...

  3. Æg & Bacon Muffins

    Æg & Bacon Muffins

    Giver 4 stk. Tænd ovnen på 200°C Stil 4 siliconemuffinsforme klar på en bageplade. Steg baconen halvt færdig på en pande. Læg baconen i formen som kant - brug 2 stykker, og gør det inden det bliver sprødt. Slå et æ...

  4. Sprøde Chips lavet af Havregrød

    Sprøde Chips lavet af Havregrød

    Smør havregrøden helt tyndt ud på et stykke bagepapir med en palet eller dejskraber. Drys med lidt havsalt. Bag chipsene i ovnen 30-35 minutter ved 160°C til flagerne er helt tørre og sprøde. Tag chipsene ud af ovnen, lad dem k...

  5. Ristet Brød med Pesto & Parmaskinke

    Ristet Brød med Pesto & Parmaskinke

    Skær brødet ud i skiver. Pres hvidløgene, og bland dem med olien. Pensl hver af brødskiverne med hvidløgsolien. Rist brødet i ovnen ved 200°C til det er gyldent og sprødt i kanten, men stadig lidt blødt i midten. Smør hve...

  6. Tapas med Rösti & Røget Laks

    Tapas med Rösti & Røget Laks

    Bag pommes rösti efter anvisningen på pakken, og lad dem køle af. Læg en klat Philadelphia på hver rösti og derefter 2 aspargestoppe (gem evt. enderne til salat). Læg et stykke røget laks på hver og slut af med en lille dusk ...

  7. Fersken-Havregryns Muffins

    Fersken-Havregryns Muffins

    Tænd ovnen på 200°C Gør en 12 stk muffinplade klar med papirmuffinsforme. Gør kanelsukkeret klar. Bland mel, havregryn, farin, bagepulver og salt i en stor skål. Pisk smør, creme fraiche og æg sammen i en anden skål. H...

  8. Minitoasts med Pesto

    Minitoasts med Pesto

    Smør minitoastene med pesto - du kan bruge en du har købt, eller du kan lave din egen hjemmelavede basilikumspesto Server hapserne som en del af et tapasmåltid eller som en hapser til en velkomstdrink. TIP! Lad være med at lave ha...

  9. Parmaskinke med Fyldte Peber

    Parmaskinke med Fyldte Peber

    Læg på en bageplade små klatter af revet parmesanost, og bag dem i ovnen til overfladen er gylden og de er sprøde. På et fad anrettes parmaskinken i små "klatter". Læg en halv fyldt peber ovenpå hver samt et par basilikumsblad...

  10. Tortilla Snacks

    Tortilla Snacks

    En tortilla pensles med olie og drysses med krydderi, så lægges den næste pandekage ovenpå, og processen gentages. Når hele pakken er penslet og krydret, skæres de i strimler med en pizzaskærer, og fordeles på en bageplade enkelt...

  11. Wraps med Mangopesto & Kylling

    Wraps med Mangopesto & Kylling

    Smør en tortilla med mangopesto og blendede soltørrede tomater. Læg kyllingepålæg på, og rul tortillaen stramt. Fortsæt til du ikke har flere tortillaer. Skær skrå skiver af rullerne, og læg dem på et fad. Pynt med lidt frisk ...

  12. Bananpandekager

    Bananpandekager

    Mos bananerne godt og pisk dem sammen med æg. Bland havregryn, mel og salt i dejen. Varm panden op og kom en klat smør på. Hæld dejen på i klatter med en spiseske, og vend dem, når de er stegt på den ene side. Steg dem fær...

  13. Sprøde Knækbrødssnacks

    Sprøde Knækbrødssnacks

    Rør alle ingredienserne godt sammen. Smøres ud i et meget tyndt lag på en silikone bageplade med en spartel, og drysses med groft salt. Bages i ovnen i 15 minutter ved 175°C...

  14. Hjemmelavet Leverpostej

    Hjemmelavet Leverpostej

    Leveren udvandes, eventuelle store årer fjernes. Lever, spæk og løg hakkes 2-5 gange igennem en kødhakker. De øvrige ingredienser røres i, og levermassen hældes i en smurt form eller ovnfast fad. Bages ca. 45 minutter ved 18...

  15. Cherrytomater med Feta & Basilikum

    Cherrytomater med Feta & Basilikum

    Skyl tomaterne og del dem på det tykke led. Samt tomaterne igen, hvor du lægger et stykke fetatern og et basilikumsblad imellem hver tomat. Sæt en tandstik i, så de kan holde sammen....

  16. Baconchips med Guacamole

    Baconchips med Guacamole

    Skær baconskiverne i 3 stykker hver. Læg baconstykker på bagepapir og bag dem sprøde i ovnen (ca. 9 minutter ved 200°C). Bag også skinken i ovnen - den skal have lidt kortere tid end baconen. Lav en god guacamole og gå igang :-...

  17. Amerikanske Pandekager

    Amerikanske Pandekager

    Pisk mel og mælk sammen med en elpisker. Pisk æg og resten af ingredienserne i. Bag pandekagerne ca. 2 minutter på hver side og spis dem sammen med sirup eller marmelade. Det er lettest at bage små pandekager på en lille cré...

  18. Havregrød

    Havregrød

    Hæld væske og havregryn i en gryde. Bring grøden i kog - rør jævnligt over hele bunden. Dæmp varmen. Kog grøden igennem ca. 1 minut under konstant piskning. Sluk for grøden. Smag til med salt....

  19. Grove Kiks med Ørredsalat

    Grove Kiks med Ørredsalat

    Rør ørreden med Philadelphia, finthakket peberfrugt, finthakket rødløg, urtesalt og peber. Læg en god klat ørredsalat på hver kiks og læg dem på et fad. Slut af med en lille klat kaviar på hver....

  20. Dadler i Bacon

    Dadler i Bacon

    Del baconskiverne i 2. Rul et stykke bacon om hver dadel, og bag dem i ovnen til baconen er sprød (ca. 20 minutter). Sæt evt. en tandstik i hver dadel....

  21. Marinerede Rejer

    Marinerede Rejer

    Fjern frø fra chilien og hak den fint. Pres hvidløget, og rør det sammen med chilien, citronsaft, olie og lidt salt. Vend rejerne i. Rens fenniklen og pil rødløget. Snit dem i papirtynde strimler, og vend dem sammen med rejerne. ...

  22. Morgenmadsmuffins med Havregryn

    Morgenmadsmuffins med Havregryn

    Til 6 stk. Bland havregryn med bagepulver, salt og kanel. I en anden skål blandes æg, mælk, æble og ahornsirup. Rør havregrynsblandingen i. Lad blandingen stå i 5-10 minutter. Du kan smøre en muffinsform med lidt smør imens...

  23. Nicolines Ejnar

    Nicolines Ejnar

    Mos fetaosten med en gaffel, og rør den med ajvaren. Smag til. Spis den som tapenade til et stykke godt brød eller evt. nogle marinerede rejer. NB! Alle målene er cirka-mål - du må prøve dig frem hvordan du bedst kan lide den....

  24. Dinosaurus Æg

    Dinosaurus Æg

    Knus skallen på æggene, men uden at pille den af. Læg æggene i en pose med frugtfarve i et par minutter. Skyl æggene og pil skallen af, så har du de fineste dinosaurus æg - perfekte til en tema-fødselsdag....

  25. Asparges med Bacon

    Asparges med Bacon

    Skyl aspargsene og nip bunden af (de nederste 1-3 cm). Vikl et stykke bacon om hver asparges. Steg dem på panden, til baconen er sprødt....

  26. Proteinpandekager

    Proteinpandekager

    Kom Soy4you i en gryde sammen med mælk og lad det simre i ca. 5 minutter indtil sojaen er blød. Blend alle ingredienserne sammen til du har en ensartet dej. Pandekagerne steges nu i kokosolie, ca. ½ dl til hver pandekage. Steges ...

  27. Rodfrugtchips med Parmigiano Reggiano

    Skræl grøntsagerne og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern. Har du ikke et mandolinjern så brug i stedet en grøntsagskræller. Kom grøntsagerne i hver sin skål. Varm olien op til knap 140°C i en stor gryde. Temperaturen m...

  28. Idiotsikre Pocherede Æg

    Tag en skål (eller et glas) og et stykke husholdningsfilm. Kom filmen ned i skålen, smør filmen med et par dråber smagsneutral olie. Slå ægget ud i glasset med filmen og saml filmen omkring ægget. Luk til ved at sno lukningen r...

  29. Rød Grød med Fløde

    Først tager du æøå og så rører du det sammen med en øse i en å...

  30. Ristet Rugbrød med Røræg & Røget Laks

    Steg rugbrødet på en pande med lidt fedtstof eller rist dem på en brødrister. Pisk æg, mælk, salt og peber let sammen. Hæld æggemassen på en pande med en lille smule fedtstof på. Skrab æggene fra bunden af panden efterhån...

  31. Havrefras Snacks

    * lakrids, urter, kanel, kakao, chili - kun fantasien sætter grænser. Bland havrefrasene med olie og smag/krydderier. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i 3-4 minutter ved 200°C...

  32. Ristet Brød med Bønnemos & Røget Laks

    Kog bønnerne i vand i ca. 10 minutter, til de er meget møre. Blend dem med citronsaft og olivenolie til en grov puré. Smag til med salt og peber. Rist brødene. Pil hvidløget og gnid det mod brødene. Smør brødene med bønnepur...

  33. Græskarsuppevafler

    Rør ingredienserne godt sammen, og bag vafler. De kan spises som de er eller med salat, laks, tun, kylling eller hvad man lige har ovenpå....

  34. Rabarberkompot med Yoghurt & Knas

    Til 4 personer. Skyl og snit rabarberne. Bring de snittede rabarbere langsomt i kog sammen med sukker og vanille. Lad det simre i 5 minutter, og sæt det til afkøling. Smelt sukkeret på en lille pande og vend havregryn og nødde...

  35. Pastachips med Krydderi

    Opvarm oliven i en gryde/pande til 180°C. Drys lidt pasta i ad gangen, og steg det i 2 minutter. Læg det på fedtsugende papir, og drys med krydderi med det samme. Fortsæt til alt pastaen er stegt. ...

  36. Parmesankiks

    Bland de tørre ingredienser godt sammen, og kør det hele sammen på en røremaskine, eller ælt det sammen i hånden. Rul dejen til en lang pølse og kom den i køleskabet natten over (eller fryseren et par timer). Skær skiver af c...

  37. Baguette med Æggefyld

    Steg baconternene sprøde på en pande. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Pisk æggene sammen i en skål. Tilsæt ost, bacon, purløg, salt og peber, og rør det sammen. Skær et låg ud af toppen af brødet, som du kan løf...

  38. Baconsushi (kartoffelrulle)

    Bland kartofler, æg og jalapenos sammen i en skål. Læg sølvpapir på en bradepande. Lav en "baconvæv" - flet baconen, så du får en flettet firkant. Tilsæt kartoffelblandingen og drys med cheddarost. Rul den sammen. L...

  39. Hjemmelavet Kyllingesalat med Ærter

    Rist baconen sprød, lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle og knus den. Skær hønsekødet i mundrette stykker og hak champignonerne fint. Rør yoghurt med mayonnaise og fond og smag den til med paprika, salt og peber. Bland...

  40. Avocadobrød med Pære & Honning

    Ris brødskiverne let på en brødrister. Smør most avocado på brødet - ligesom smør. Drys med salt og peber. Læg skiver af pære ovenpå avocadoen, drys med hakkede valnødder. Drys lidt flydende honning på. Slut med at smul...

  41. Avocadobrød med Æg & Bacon

    Rist brødskiverne let. Brug avocadoen som smør på brøddet. Tilføj bacon og spejlæ¦g ovenpå. Slut af med et par tomater samt et godt drys salt og peber...

  42. Jordbær Ispinde

    Giv jordbærrene et hurtigt opkog - ca. 1 minut. Kør derefter alle ingredienserne i en foodprocessor til du har en cremet konsistens. Fordel ismassen i små isforme, og sæt dem i fryseren i minimum 8 timer....

  43. Overnight Chiagrød

    Put alle ingredienserne i en bøtte/skål med låg til. Rør det rundt, og sæt det på køl natten over. Næste morgen kan den spises som den er, evt. sammen med bær, frugt, nødder eller toppingsauce....

  44. Fyldte Portobello Svampe med Serrano

    Giver 10 tapas. Skræl skindet af svampene og knæk stilken af. Fyld svampene med hakket skalotteløg og blåskimmelost. Skær de syltede tomater i tynde skiver, og læg dem som låg på svampene. Skær et passende stykke skinke...

  45. Havregrynspandekager

    Blend havregrynene godt. Bland nu alle ingredienserne til en ensartet dej. Steg pandekagerne i lidt olie. De er gode til morgenmad eller i madpakken....

  46. Knasende Müslitoppe

    Bland cornflakes med havregryn, rosiner, tranebær, græskarkerner og mandler. Smelt 100 g af chokoladen over vandbad - bare til den akkurat er smeltet. Hak resten af chokoladen fint. Tag den smeltede chokolade af varmen og bland ...

  47. Hjemmerørt Fuglekvidder

    Kom skinken/hamburgerryggen i en minihakker og kør til du synes det har en passende konsistens. Bland med de øvrige ingredienser, og stil på køl indtil det skal spises....

  48. Ingefær Shots med æble

    Skræl ingefæren og skær den i skiver. Skær ligeledes citronerne i skiver. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i både. Lad det hele småkoge under låg i 45-55 minutter. Når det er kølet lidt af, tilsættes honningen,...

  49. Ingefær Shot

    Skræl ingefæren og skær den i skiver. Skær hele citroner i skiver med skal på. Kog vand, ingefær, citroner (evt. gurkemeje) og sukker i 45 minutter. Si og afkøl. Og kom derefter drikken på flaske. Drik 2-4 cl om dagen fo...

  50. Sunde Pandekager med Havregryn

    Bland havregryn, æg og mælk og lad det stå i 15 minutter. Blend den tyknede masse med en stavblender, og rør vanillepulver og salt i. Steg pandekagerne i lidt smør eller kokosolie ved middel til høj varme, til de er gyldne. Kom ...

  51. Lemoncurd

    Riv citronskallen fint og pres saften ud af citronerne. Kom skal, saft, sukker, æg og vanillekorn i en gryde, og tilsæt smør skåret i små tern. Pisk konstant over svag varme i ca. 15 minutter, til smørret er smeltet, og massen e...

  52. Sunde Nougatkugler

    Spred hasselnødderne ud på en bradepande med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200°C i 10 minutter. Lad nødderne køle af, og kør dem herefter til mindre stykker i en blender. Tilsæt dadler og vanillepulver, og blend til en ensar...

  53. Festlig Farsret

    Rør kød, æg, mel og krydderier med mælken til en fin fars. Hak løgene, skræl æblerne og skær dem i tern. I et smurt ildfast fad lægges et lag fars, et lag løg og hakket æble, derefter det sidste af farsen. Dæk farsbrød...

  54. Pølsesalat

    Skær pølserne i fine skiver. Snit hvidkålen fint, og hak løgene. Rør ingredienserne til dressingen sammen og bland det sammen med pølserne og kålen. Pynt salaten med tomatskiver og karse....

  55. Skyr med Proteinpulver & Hindbær

    Blend alle ingredienser rigtig godt med en stavblender til det får en meget cremet lækker lyserød og næsten skum-agtig konsistens. Pynt med topping og spis....

  56. Chiagrød

    Rør chiafrøene med vanillesukker og mandelmælk og lad det stå i køleskabet natten over. Om morgenen røres rundt i grøden, og der tilsættes det ønskede topping....

  57. Kartofler i Krydret Sovs

    Skær kartofler i halve eller kvarte. Steg dem gyldne på en pande med olivenolie og tag dem så af panden. Lad finthakket hvidløg blive blanke på panden og tilsæt tomater, krydderier og balsamico. Kog det igennem og smag til med s...

  58. Müsli lavet i Actifry

    Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Smelt honningen 2 minutter i Actifryen. Kom de tørre ingredienser i, og kør ca. 13 minutter. Lad müslien køle af på en bagerist med bagepapir. Det er blødt mens det er varmt, men ...

  59. Soldater - Blødkogt Æg & Brødsticks

    Skær brødet i tynde bjælker, som steges sprøde og gyldne i rigeligt smør og olie. Kog æggene i 5 minutter og hug toppen af. Krydr æggene med salt og peber og dyp de sprøde brødsticks i de blødkogte æg....

  60. Bananpandekager med Vanilleflødeskum

    Blend bananer og æg sammen i en skål. Tilsæt kanel og vanillesukker og blend det hele til en ensartet, lind masse. Fordel dejen i små cirkler på en pande ved middelvarme. Lad dem ligge til de er til at vende rundt uden at gå i s...

  61. Melfri Pandekager

    Mos bananen og pisk æggene. Rør de 2 ting sammen. Steg dem på panden som pandekager og spis evt. med en klat skyr og lidt friske bær. Tip! Hvis du ønsker lidt mere fylde i, kan du tilføje lidt havregryn....

  62. Citronmandler

    Varm vandet op, og opløs saltet heri. Læg mandlerne i lagen i 20 minutter. Tag mandlerner op, og lad dem dryppe af. Fordel dem jævnt i en bradepande med bagepapir, og bag dem ved 200°C i 12-16 minutter. Vend de varme mandler med c...

  63. Müslibarer med Tranebær & Nødder

    Hæld alle ingredienserne sammen og bland dem godt. Fordel massen i en lille bradepande beklædt med bagepapir og tryk det godt sammen. Sørg for at overfladen er jævn. Bag massen 1 time ved 130°C. Lad den køle af, og skær den så...

  64. Nemme Hundekiks

    Rør det hele godt sammen. Rul dejen ud, og stik kiksene ud med en form. Bag kiksene på en bageplade i ca. 17 minutter ved 180°C ...

  65. Hjemmelavede Hundekiks med Spinat

    Bland alle ingredienserne godt sammen til en ensartet masse. Hæld dejen i en plastikpose, og klip et hul i det ene hjørne. Sprøjt toppe ud i den størrelse, der passer til din hund og bag dem i en forvarmet ovn ved 185°C i 30-35 m...

  66. Soyamandler

    Rør mandler og soya sammen på en pande under opvarmning til middelhøj varm. Rør hele tiden i mandlerne, indtil soyaen er væk og mandlerne er blevet tilpas lækre. Tip! Kan bruges som snacks til en øl eller et glas vin eller hak...

  67. Ristede Kikærter

    Tænd ovnen på 220°C Læg de kogte kikærter på et viskestykke, og dup dem helt tørre. Fjern løst skind. Læg kikærterne på et stykke bagepapir og sprøjt med lidt olivenolie. Rul dem rundt, så det bliver fordelt over det hele...

  68. Chili Cheese Tops - Med Squash

    Snit alle grøntsagerne fint. Brun dem i lidt olie på en pande eller i en gryde. Smag til med salt og peber. Bland grøntsagerne med de øvrige ingredienser (du skal kun bruge 1 af æggene) - du kan evt. tilsætte lidt ekstra brødkrumm...

  69. Havregrødspandekager med Banan

    Mos bananen. Rør alle ingredienserne godt sammen. Kom lidt margarine på en pande, og hæld ca. 2 spsk dej på panden. Steg dem gyldne på hver side. Kan spises sammen med sirup, yoghurt, frisk frugt eller hvad du lige har lyst ti...

  70. Fynsk Rygeostsalat

    Flæk agurken på langs, og skrab midten ud med en ske. Drys lidt salt på agurkerne, og lad dem ligge i en sigte i 1 times tid. Pisk rygeost, creme fraiche og fløde sammen. Smag til med salt og peber. Rør agurkerne i, og anret med ...

  71. Gulerodspandekager

    Bland alle ingredienserne godt og stil dejen ind i køleskabet en halv times tid. Varm smør eller margarine op på en pande, og steg pandekagerne (ca. 3/4 dl dej til hver). Spises lune med en klat skyr eller lidt sirup....

  72. Havregrødspandekager

    Hæld havregrøden i en skål. Tilføj æg, smør, sukker,l vanillesukker og mel, og rør det hele godt sammen. Kom lidt margarine på en pande. Kom en stor spiseskefuld dej på panden og steg de små pandekager i ca. 2 minutter på h...

  73. Kartoffelkugler med Parmesan

    Tænd ovnen på 200°C Skrub kartoflerne rene, og bag dem til de er møre (tjek med en gaffel). Afkøl dem hurtigt ved at sænke dem ned i isvand. Skift vandet, og gentag til de er kolde. Riv kartoflerne på den grove side af et rivej...

  74. Kartoffelkager med Broccoli & Ost

    Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Put dem i en stor gryde med vand og lidt salt og kog dem til de er møre (15-20 minutter). Pisk smør og mælk sammen med ½ spiseskefuld salt i en lille gryde over lav varme. Når mælken er ...

  75. Müslibar med Kerner & Frugt

    Hak hasselnødderne groft, og vend dem sammen med de tørre dele. Kom honning og peanutbutter i en lille gryde sammen med vandet, og kog det op. Hæld det over de tørre dele og vend det hele godt sammen. Læg et stykke bagepapir i bu...

  76. Habanero Poppers

    Ifør dig gummihandskerne (så du ikke risikerer at komme til at gnide dig selv i øjnene). Del chilien på midten, fjern kernerne og stokken. Fyld begge halvdele af chilien med ost, og læg dem sammen igen. Læg chilierne i en lille ...

  77. Jalapeno Poppers med Bacon

    Del chilierne i 2 på langs. Tag kernerne og den hvide stok ud. Fyld begge halvdele af chilien med flødeosten, og sæt dem sammen igen. Vikl nu 1-2 stykker bacon om hver chili, afhængig af hvor store de er. Læg dem på en bageplade...

  78. Bananguf (klatkager)

    Mandlerne ristes kort på en pande i ovnen, inden de hakkes i små stykker. Bananerne moses godt og blandes med de øvrige ingredienser. Sættes på en bageplade med bagepapir med 2 skeer, og trykkes lidt flade. Bages i ca. 15 minu...

  79. Barbaras Bananpandekager

    Mos bananerne og bland dem med æggene. Tilsæt resten af ingredienserne, og pisk det til en ensartet masse. Steg pandekagerne i lidt flydende fedtstof på panden, og spis dem mens de stadig er lune. Tip! Pandekagerne kan sagtens l...

  80. Fedtfattige Snacks - Æble med Peanutbutter

    Halvér æblet, og skær det i 4 stykker. Smør peanutbutter på, og drys med kanel. Denne snack er god til at tage den søde trang....

  81. Fedtfattige Snacks - Æble med Mascarponecreme

    Rør alle ingredienserne til cremen sammen. Skær æblet i både. Dyp frugten i cremen og spis. Denne snack er godt til at stille sukkertrangen. Tip! Du kan også bruge andre frugter som honningmelon, kiwi, pære eller banan....

  82. Fedtfattige Snacks - Hurtige Dadelkugler

    Blend alle ingredienserne godt sammen. Tril massen til kugler. Man kan lave forskellige smagsvarianter af denne opskrift. Prøv f.eks at tilsætte 1 spsk kakaopulver eller 50g (70%) chokolade sammen med 1-2 tak lakridspulver. Kugl...

  83. Fedtfattige Snacks - Lakrids/Chokomandler

    Steg mandlerne i olien i cirka 3 minutter. Hæld derefter honning på, og vend det hele godt rundt. Kom kakao og lakridspulver på, og vend det hele godt rundt, så der kommer noget på alle mandlerne. Tag mandlerne af panden, og l...

  84. Æggesalat med Karry

    Pil æggene og hak dem i små stykker. Rør creme fraiche og mayonnaise sammen i en lille skål. Klip karsen heri og tilsæt karry. Vend de hakkede æg i, og smag til med salt og peber. Æggesalaten har godt af at trække i køleskabe...

  85. Hjemmelavede Kartoffelchips

    Skrub kartoflerne grundigt og skær dem i papirtynde skiver. Dup dem let med køkkenrulle, så væden forsvinder. Opvarm olien i en dyb pande, læg kartoflerne ved siden af hinanden og drys dem med salt, alt efter hvor salte du ønsker d...

  86. Kylling & Hvidløg

    Lav et par ridser i kyllingevingerne, og læg dem i en skål med hvidvin, salt og peber samt 1 fed finthakket hvidløg. Sæt skålen i køleskabet i 30 minutter, så kyllingen kan marinere. Forvarm ovnen til 190°C (ikke varmluft). Pi...

  87. Ristet Brød med Tomat & Hvidløg

    Til 4 personer. Skær brødet i ca. 1 cm tykke skiver, og rist dem til de er gyldne. Pil et fed hvidløg, del det i 2, og gnid det på det ristede brød. Skær toppen af en god solmoden tomat, og gnid også den på brødet. Dryp...

  88. Spanske Ostekugler

    Del æggene i blommer og hvider. Bland nu mælk, æggeblommer og salt godt i en skål. Tilsæt melet lidt efter lidt under omrøring. Fjern klumper, og bliv ved med at tilføje mel til du har en ensartet, tyk blanding. Pisk æggehv...

  89. Fyldte Hårdkogte Æg

    Til 4 personer. Kog æggene (hårdkogt) og lad dem afkøle. Del æggene i 2, og fjern æggeblommen. Gem begge dele. I en gryde opvarmes olien, og løg og hvidløg steges til de er blanke, ikke brune. Skær æggetoppene i små st...

  90. Ristede Mandler

    Forvarm ovnen til 190°C (ikke varmluft) Læg mandlerne i et ildfast fad, og overhæld dem med olivenolie. Drys med havsalt, og bag mandlerne i ovnen i 30 minutter. Lad mandlerne afkøle helt før servering, da de ellers vil være sej...

  91. Appelsindrik

    Appelsinsaften piskes eller blendes med halvdelen af mælken. Resten af mælken tilsættes, og der blendes/piskes igen. Serveres med isterninger. Tip! Anvendes appelsinjuice istedet for saft, er blandingsforholdet lige dele juice o...

  92. Kød i Urter

    Til 2 børn Kødet skæres i terninger og brunes i en gryde. Persillerod og gulerødder renses, skæres i tern og kommes i gryden. Vand, tomatpuré og krydderier tilsættes. Retten koger 10 minutter. Makaronierne brækkes i s...

  93. Rå Æblekage med Ymercreme

    NB! Æblekagen skal først tilberedes lige før brug. Æblerne skylles og rives groft. Makronerne knuses og lægges lagvis med æblerne i en serveringsskål eller i portionsglas. Ymer og sukker røres sammen. Fløden piskes stiv og...

  94. Nem Chokoladeis

    Æggeblommerne piskes grundigt med flormelis. Chokoladen knækkes og smeltes over vandbad. Den smeltede chokolade hældes i æggeblommerne. Fløden piskes stiv, og vendes i chokolademassen. Skålen sættes i fryseren, og der rø...

  95. Juliennesuppe for Børn

    Alle grøntsagerne renses, og skæres i tern eller ringe. Grøntsagerne svitses i margarinen, og når de er begyndt at blive lidt bløde, hældes vandet ved. Bouillonen tilsættes, og suppen småkoger ca. 15 minutter eller til grønts...

  96. Børnegullasch

    Kødet skæres i terninger. Løget hakkes groft, og gulerødderne skæres i tern. Kødet brunes i margarine, og det tages op. Løgternene svitses til de er klare. Krydderier tilsættes, og kødet lægges tilbage i gryden sammen ...

  97. Rygeostsalat

    Rør rygeost og creme fraiche sammen og smag til med salt og peber. Skær agurken i tern, radiser i skiver og klip purløget fint. Vend grøntsagerne i salaten, og pynt med klippet purløg. Spises som en lille hapser med brødstænger...

  98. Rugbrødsdrys med Tørrede Bær & Frugter

    Skorperne skæres af brødet og brødet smuldres med fingrene. Lægges på en bageplade med bagepapir, tørres i ovnen ved 120°C i ca. 1 time of køles af. De tørrede frugter hakkes og blandes med rugbrødsdrysset. Opbevares i en lu...

  99. Bruschetta med Avocado & Bøffelost

    4 personer. Brødet skæres i skiver og steges gyldent i olivenolie, afdryppes og smøres med pesto. Avocado og mozzarella skæres i skiver og kommes ovenpå. Der dryssed med timian, hakket skalotteløg og olivenolie. Brødet grill...

  100. Chips med Fennikel & Havsalt

    4 personer. Olien varmes op til 165°C (måles med stegetermometer). Brødet skæres i tynde skiver, og kommes i olien. Brødet friteres gyldent under omrøring, lægges på afdrypningspapir, og drysses med krydderier. Opbevares et...

  101. Sunde Romkugler

    Nødder, dadler, mandler og vand køres i en blender til det har en passende konsistens. Massen stilles i køleskabet ca. ½ times tid, før den trilles til kugler, som rulles i kokosmel....

  102. Chokoladebrosten

    Smelt smør, chokolade og lys sirup i en tykbundet kasserolle. Tag 1 1/4 dl af denne tykke sirup fra til senere. Kom kiksene i en frysepose og knus dem i både store og små stykker med en kagerulle. Vend kiksestykker og krummer i cho...

  103. Madpakke Gufkugler

    Smelt chokolade, sirup og smør langsomt i en tykbundet kasserolle. Tilsæt resten af ingredienserne og rør det hele godt sammen. Tag et par engangshandsker på, og form blandingen til små kugler på størrelse med valnødder. La...

  104. Morgenmadsstænger

    * Græskar, solsikke, sesam Tænd ovnen på 130°C og beklæd en lille bradepande eller et ildfast fad med bagepapir. Varm den kondenserede mælk op i en stor gryde. Bland alle de andre ingredienser i en anden stor gryde imens. Hæ...

  105. Grønne Æg med Skinke - Green Eggs & Ham

    Blend eller pisk pesto, æg, mel og mælk sammen til en dej. Smør en pande med lidt olie. Tør overskydende olie væk med køkkenrulle og tænd op under panden på middel varme. Øs en skefuld dej (ca. 1 dl) på panden og fordel den ...

  106. Fyldig Grøntsagssuppe

    Skræl og skær alle grøntsagerne i små stykker. Husk at vaske porren grundigt inden den snittes. Tilbered grøntsagsbouillonen ved at opløse pulveret i ½ liter kogende vand og sæt den til side. Varm lidt olivenolie i en dyb pand...

  107. Boghvedegrød

    Bring mælken i kog. Drys grynene i under omrøring. Dæmp varmen og læg låg på gryden. Kog grøden ca. 45 minutter. Sluk for grøden. Smag til med salt...

  108. Øllebrød II

    Skær brødet i terninger og læg dem i en gryde. Hæld vandet over og lad det stå en times tid eller til næste dag. Tilsæt hvidtøl og kog ved svag varme i ca. 10 minutter. Pisk brødet ud i væsken. Kog øllebrøden under omr...

  109. Hurtige Ostekugler

    Æggehviderne piskes meget stive. Osten piskes i. Lad dejen stå ca. 5 minutter. Dejen trilles til små kugler, der trilles i rasp. Koges i varm olie 3-4 minutter. Kuglerne må ikke blive for mørke, så får de branket smag. Os...

  110. Hjemmeristet Müsli

    Bland grynene med de hakkede nødder og mandler. Smelt honningen på en tør pande. Hæld müslien ud på panden og rist den let over jævn varme, til den dufter bagt og nøddeagtig. Lad müslien køle af på et stykke bagepapir, in...

  111. Øllebrød I

    Skær rugbrødet (med skorpe) i små tern. Kom brødet i en gryde og tilsæt vand, maltøl, kanel og appelsinskal. Lad det trække i ca. 10 minutter. Bring blandingen i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 10 minutter. ...

  112. Brændenældesuppe

    Skyl brændenælderne i flere hold vand. Giv dem et opkog i letsaltet vand. Hæld vandet fra og hak dem på et bræt med en kniv. Gør gulerod, løg og kartofler i stand og skær dem i tern. Svits grøntsagsternene i olie i en gryde p...

  113. Snobrød

    Udrør gæren i den lunkne vand og bland de øvrige ingredienser i. Dejen hæves et lunt sted en ½ times tid, mens der kommer fut i bålet. Tril dejen til lange pølser, der vikles om stænger af bambus eller afbarkede grene på ca. 1 m...

  114. Bagte Æbler

    Når der ikke længere er flammer på dit bål, men asken stadig er varm, kan du lave dejlige bagte æbler. Skræl æblerne og fjern kernehusene. Fyld hullet med sukker, kanel og rosiner. Pak æblerne godt ind i stanniol og sæt dem i de...