Opskrifter » Mad til Højtider » Jul » Klejner


Print opskriften p Klejner Print opskrift

Del på Facebook

Klejner opskrift

Ingredienser

Du skal bruge disse ingredienser for at lave klejner:



Opskrift indsendt af


Klejner opskrift

Sådan laver du Klejner:

Rør æggeblommer, flormelis og cognac sammen til en luftig masse. Tilsæt citronskal og det smeltede, men afsvalede fedtstof. Ælt med mel og bagepulver. Lad dejen hvile i køleskabet nogle timer, eller til dagen efter.

Rul dejen ud på et melet bord til en 1½ mm tyk plade. Skær den i længder på 2 cm bredde med en kagespore.

Skær længderne i stykker á 10 cm. Skær et hul i hver, og træk den nederste del af dejlængden igennem og tilbage til udgangspunktet.

Varm fedtstoffet op og kog klejnerne heri. Højst 4 ad gangen. Lad klejnerne løbe af på gråt papir eller køkkenrulle.

Print opskriften p Klejner Print opskrift

Andre spændende opskrifter i jul kategorien

Julefrikadeller med Grønlangkål & Ristet Rugbrød Ris a la Mande Brunkager Helles Fedtebrød Flæskesteg (6-8 pers.) Vendsysselske Pebernødder