Madkampen.dk » Ingredienser » Tomater

Opskrifter på mad med Tomater

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor tomater indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Sense - Hakket Oksekød & Blomkål i Fad

    Hak løg og hvidløg fint, og svits det på en varm pande med lidt olie. Tilsæt det hakkede oksekød. Tilsæt de hakkede tomater. Skyl dåsen med lidt vand, og hæld også det ved. Tilsæt så krydderier: spidskommen, oregano, timian...


  2. Guacamole med Tomat

    Til ca. 4 personer (alt efter hvor højt man elsker guacamole) Skovl avocadokødet ud med en ske, hæld det i en skål og pres limesaft over. Fjern kernerne fra tomaterne og snit dem fint. Snit også løg, hvidløg og jalapenos helt f...


  3. Hjemmelavet Tomatsuppe med Gulerod

    Skær tomaterne over i halve. Skræl og skær løget i mindre stykker. Pil hvidløgene og skær dem i mindre stykker. Skræl guleroden og skær den i mindre stave. Læg alle grøntsagerne i en gryde, og hæld vandet samt bouillonte...


  4. Tøm Køleskabet Kyllinge Kasserolle

    Steg baconen sprød. Steg kyllingen i baconfedtet. Den skal ikke være helt færdigstegt, men have lidt farve. Tag kyllingen af panden og læg dem i et ildfast fad. Tør panden af med et stykke køkkenrulle, og tilsæt smør. Svits lÃ...


  5. Tomattærte

    Til 4 personer. Bland fuldkornshvedemel, hvedemel og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Saml hurtigt dejen med vand. Try dejen ud i en smurt tærteform (ca. 22cm i diameter). Tryk den godt op ad kanterne. For...


  6. Gazpacho

    tomater

    Skold og flå tomaterne. Skær dem i mindre stykker. Skær agurkerne i kvarte og fjern kernerne. Skær dem derefter i mindre stykker. Rens peberfrugten og skær den i mindre stykker. Hak løg og hvidløg groft. Hæld alle ingred...



  7. Spidskålssalat med Melon

    Pisk alle ingredienserne til dressingen. Skær tomaterne i både og honningmelonen i tern. Bland ingredienserne til salaten, og hæld dressingen over. Servér salaten som tilbehør til et stykke kød....


  8. Pizza-Æggekage

    Tomater

    Forvarm ovnen til 175°C. Slå æggene ud i en skål og tilsæt mælk, salt og peber og pisk det godt sammen. Tilsæt bagepulver og pisk det godt. Skær cocktailpølserne i mindre stykke og rør dem i sammen med majsene. Kom æggeb...



  9. Rissalat med Rejer

    Kog risene efter anvisningen på pakken - husk salt. Lad dem køle af. Tø rejerne op (hvis de er frosne) og skær tomaterne i både. Snit aspargesene i ca. 2 cm lange skrå stykker - kassér rodenden. Bland ris, rejer, grøntsager...


  10. Kalkun med Frisk Pasta & Flødesauce

    Brun kalkunbrystet i olie på alle sider i en gryde eller sauterpande. Tilsæt vin, bouillon, hakkede tomater, peberfrugt og krydderier og lad det simre under låg i ca. 35 minutter. Vend kødet et par gange undervejs. Læg kødet på...


  11. Risotto med Oksekød & Tomat

    Svits kødet i en gryde i lidt olie fra de soltørrede tomater. Hak løget og svits det med. Tilsæt risene og rør rundt. Hæld bouillon og timian i gryden og rør godt rundt. Lad det simre under låg i ca. 15 minutter. Hak tom...


  12. Børnevenlige Karbonader i Fad

    Form farsen som bøffer, og vend dem i rasp. Steg dem på panden, og læg dem i et ildfast fad. Skær det antal skiver af tomaterne, som svarer til antallet af karbonader. Læg karbonaderne ovenpå tomatskiverne. Skær resten af ...


  13. Timianpandekage med Spidskål & Oksekød

    Rør mel, majsmel, salt, timian og æg sammen. Varm smørret op og rør halvdelen i dejen. Tilsæt vand og rør det sammen. Lad dejen hvile en halv times tid. Pensl en varm pande med smeltet smør og hæld cirka 3/4 dl dej på. Bag pa...


  14. Kalkunristaffel

    Skær kalkunbrystet i strimler. Blend karry, ingefær, hvidløg og 3 spsk soya, og bland det med kalkunbrystet. Lad det marinere et par timer. Kog risene i forholdet 1:2 (1 dl ris til 2 dl vand) i ca. 45 minutter, og lad dem derefter ...


  15. Mexicansk Suppe med Creme Fraiche

    Skær gulerødder og kartofler i små tern og svits dem på panden med lidt chili. Vandet og bouillonterningerne bringes i kog. Herefter kommes de hakkede tomater og tomatpureén i gryden. Rens og skær forårsløgene i tynde ringe, o...


  16. Farsfad & Grønkålstzatziki

    Til 4 personer. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver på 3-5 mm. Forkog kartoflerne i ca. 5 minutter i letsaltet vand, hvorefter de afkøles og hældes i et fad. Hak løg og grønkål fint og rør det sammen med kød og bacon. Til...


  17. Hønsesalat med Karry, Ananas & Asparges

    Til 4 personer. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen. Skær kødet i små mundrette bider, og rør det i dressingen sammen med ananas og asparges. Spises som snack/canapé på ristet toastbrød pyntet med kvarte tomater o...


  18. Squashfad med Oksekød

    Skær squashen i 1 cm tykke skiver. Hæld dem i en plastikpose sammen med melet og ryst dem godt, så alle skiver bliver dækket af mel. Smelt lidt fedtstof på en pande og rist squashskiverne let på begge sider. Tag dem af panden. ...


  19. Gris & Ris i Fad

    Kog risene efter anvisningen på pakken. Svits løget og peberfrugten i chiliflager og karry. Brun derefter farsen heri. Bland så med ris, salt og peber (der kan evt. blandes 1-2 letpiskede æg i). Hæld farsen i et ildfast fad...


  20. Drengerøvsgryde

    tomater

    Snit løgene fra top til bund Skræl og skær gulerødderne i skiver Rens champignonerne og skær dem i kvarte Skær peberfrugten i store tern Skær tomaterne i både Varm en gryde med olie godt op. Tilsæt kødet (ungkvæg) og lad d...



  21. Hjemmelavet Tomatpuré

    Skær det hele i grove tern, og lad det simre i en gryde til det er mørt. Kør det i en stavblender og lad det derefter simre til det har den rette konsistens. Kan bruges til pizza, sammenkogte retter eller som tomatsuppe sammen med ...


  22. Blomkålsgratin med Skinketern

    Til 4 personer. Del blomkålen i buketter, og kog dem i vand tilsat salt i ca. 4 minutter. Hæld blomkålen til afdrypning i en sigte. Skær skinken i tern. Kom mel og 1½ dl af mælken i en gryde. Pisk det til en jævning. Tilsæt...


  23. Maskeret Blomkål

    Kog æggene til de er hårdkogte. Skær blade og stok af blomkålen, og kog det i letsaltet vand i 12-15 minutter - det skal kun lige være mørt. Læg det til afkøling på et fad. Rør ymer, salt, peber, karry, sennep og dild sammen...


  24. Thairet med Fisk

    Skær løg og tomater i tern. Pres de 2 fed hvidløg, og skær de andre 2 i fine skiver. Riv halvdelen af ingefæren på den fine side af rivejernet, skær den anden halvdel i fine skiver. Skær det ene bundt koriander groft, pluk ...


  25. Burger på Naanbrød med Mynteyoghurt

    Til 4 personer. Rør kødet med karrypasta og krydr godt med salt og peber. Form farsen til aflange bøffer, der passer til naanbrødene i størrelsen. Opvarm en pande med olie og brun bøfferne godt på begge sider. Skru ned for v...