Opskrifter » Bagværk » Boller
Boller
68 retter fundet i Boller kategorien.
-
Danskvandsboller
Ca. 18 stk. Opløs gæren i danskvandet. Tilsæt æg, sukker, olie og salt og ælt til sidst meler i lidt ad gangen. Ælt, til dejen er glat og smidig. Stil den så tildækket et lunt sted og lad den hæve i ca. 1 time. Slå dejen ned p...
-
Gulerods - Solsikke Boller
Opløs gæren i vandet og tilsæt den smeltede margarine. Tilsæt de revne gulerødder og kernerne. Når det er æltet godt sammen, tilsættes salt, sukker og mel lidt efter lidt (når der er gulerødder i, skal der ofte bruges lidt m...
-
Sunde Boller
Hæld havregryn og kerner i en gryde med vandet og kog det ca. 1 min. Tag det af varmen. Smuldr gæren i et stort fad. "Kernegrøden" tilsættes koldt mælk, salt og honning (du kan også bruge sukker eller sirup) samt æg og olie. ...
-
Havregrødsboller
Vand, havregryn og salt koges i ca. 2 minutter, eller til blandingen er blevet til havregrød. Grøden afkøles. Mælken lunes, og gæren udrøres heri. Havregrød, olie, sukker, fuldkornshvedemel og hvedemel tilsættes. Hold lidt ...
-
De Bedste Boller
Smelt margarinen, og tilsæt mælken. Opløs gæren heri, og tilsæt æggene (4 stk.), når gæren er helt opløst. Bland mel, salt og sukker, og bland det i under omrøring. Slå dejen ud på et meldrysset bord, og ælt godt. Sti...
-
Langtidshævede Havregrynsboller
Kom gær og vand i en stor skål og rør, til gæren er opløst. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det hele godt sammen til en grødagtig dej. Dæk skålen med plastikfilm og lad den hæve ved stuetemperatur til næste dag. ...
-
Grahamsboller
Rør gæren ud i vandet og tilsæt æg, salt, sukker og grahamsmel. Tilsæt herefter så meget hvedemel dejen kan tage uden at blive tør. Skær smøret i små klumper, og slå dem ind i dejen, til den er glat og blank. Stil dejen til...
-
Sandwichboller
Vand og gær blandes, olie tilsættes. Derefter tilsættes havregryn, mel og salt. (dejen SKAL være meget fugtig). Stil dejen til hævning i køleskab i 24 timer. Efter de 24 timer, slåes dejen ud - evt. tilsættes der lidt ekstr...
-
Koldthævede Boller med Havregryn
Gæren røres ud i koldt vand, og de øvrige ingredienser tilsættes. Der røres godt, til man har en glat, klistret dej. Sæt film på skålen, og stil den på køl til næste dag. Sæt klatter af dej med 2 skeer på en bageplade ...
-
Gulerodsbrud
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt og sukker. Hæld den afkølede margarine og æggene i, og rør godt. Tilsæt nu gulerødder og solsikkekerner. Til sidst tilsættes så meget mel som dejen kan klare uden at være for klistr...
-
Gulerodsboller med Havregryn
Havregrynene overhældes med kogende vand og afkøles til det er fingervarmt. Rør gæren ud i mælken og tilsæt havregrynsblandingen. Tilsæt halvdelen af melet og dernæst æg, sukker, salt, olie og gulerødder (du kan også bruge ...
-
Amerikanske Scones
Bland hvede- og grahamsmel, bagepulver, sukker og salt i en skål. Hak fedtstoffet ud i melblandingen. Tilsæt æg og mælk. Ælt dejen hurtigt sammen. Læg dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til en plade, 2 cm tyk. S...
-
Lette Boller med Æble & Sesamfrø
Smuldr gæren i en skål. Hæld mælken over og rør, til gæren er opløst. Bland salt, sukker og sesam og rør det i sammen med æblerne. Rør smørret i sammen med det let sammenpiskede æg og vend de 275 g mel i, til det bliver en...
-
Fuldkornsboller med Skyr & Yoghurt
Rist solsikkekernerne på en tør pande, og hak dem groft. Rør gæren ud i æblejuicen. Kom surmælksprodukter, olie og honning ved og rør det til en jævn masse. Bland mel og salt og rør det i dejen sammen med solsikkekernerne. ...
-
Højhastigheds Boller
Ca. 16 stk. Smelt smørret i en gryde. Hæld mælken i og vent, til blandingen er håndvarm. Rør så gæren ud i blandingen og tilsæt salt, æg og sukker. Tilsæt til sidst mel og kardemomme og ælt dejen godt, til den er dejligt b...
-
Sprøde Langtidshævede Morgenboller
Udblød gæren i vandet, og tilsæt derefter de øvrige ingredienser. Stil dejen i køleskabet i 10 timer tildækket med et fugtigt viskestykke. Næste morgen tages dejen ud på et let meldrysset bord, og rulles til en pølse. Skæ...
-
Boller til Sliders
Opløs gæren i vandet. Tilsæt surmælksprodukt, sukker, salt og smør. Tilsæt melet lidt ad gangen, og ælt godt. Lad dejen hvile i 15 minutter. Form boller a 40 g. Tryk dem lidt flade, pensl med æg og drys med sesam. Lad...
-
Jettes Gulerodsbrud
Giver ca. 12 stk. Smelt margarine og lidt af mælken i en gryde. Hæld det sidste mælk i. Mærk efter, det må kun være lunt. Hæld det i en skål. Smuldr gæren i margarine/mælkeblandingen. Tilsæt sukker, salt og æg. Rør rundt....
-
Koldthævede Morgenboller med Durum
Bland gæren i vandet og tilsæt salt, olie og durummel. Tilsæt hvedemel til røreskeen kan stå selv. Tilsæt gerne lidt havregryn også. Dæk skålen med et låg eller film, og stil dejen i køleskabet. Næste morgen tændes ovn...
-
De Lækreste Grove Boller
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt ved højeste hastighed på en røremaskine i næsten 15 minutter (indtil den løfter sig fra bunden af skålen). Træk dejen af krogen og lad den hæve tildækket i 1-2 ti...
-
Sandwichboller med Majsmel, Chili & Cheddar
Til 8 stk. Opløs gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser (undtagen chili og cheddar) og ælt dejen godt, til den slipper siderne i skålen. Tag kernerne ud af chilierne og hak dem fint. Kom dem i skålen sammen med revet ...
-
Birkes
Ca. 10 stk. Opløs gæren i mælken og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen godt igennem. Rul dejen ud (ca. 20*60) og pensl med æggestrygelse (1 æg, 2 spsk vand og en smule salt). Siderne lægges herefter ind, så dejen...
-
Valnøddeboller
Opløs gæren i vandet. Rør salt, tykmælk, havregryn og valnødder i. Tilsæt melet lidt efter lidt, indtil dejen er lind og slipper. Lad dejen hæve ca. 1 time ved stuetemperatur. Form ca. 20 boller og lad dem hæve 30 minutter...
-
Nemme Ciabattaboller
14 stk. Bland gær, vand og salt og tilsæt durummelet. Bliv ved med at røre rundt, til melet er opløst. Tilsæt derefter hvedemelet, og rør, til dejen er ensartet. Den skal stadig være våd. Dæk dejen til, og sæt den i køl...
-
Skinkeboller med Purløg
Ca. 50 boller. Opløs gæren i den lunkne mælk. Tilsæt smeltet margarine. Tilsæt salt, purløg og skinketern. Tilsæt melet lidt ad gangen, til dejen får den rigtige konsistens. Lad dejen hæve tildækket i 20 minutter og ba...
-
Store Bløde Chokoladeboller
Giver 14-16 stk. Smelt smørret og rør det sammen med kærnemælken. Smuldr gæren heri, og rør til det er opløst. Rør sukker, salt og æg i massen. Ælt ca. halvdelen af melet i, til det bliver en grød. Ælt så chokoladestyk...
-
Burgerboller lavet med Bløddej
Kom mælk/vand og gær i en skål eller køkkenmaskine, og opløs gæren. Tilsæt sukker, salt og smør. Tilsæt melet, hold lidt tilbage til at justere konsistensen med. Æltes dejen i en køkkenskål, tages den op når den er sam...
-
Boller til Sliders
Opløs gæren i vandet. Tilsæt surmælksprodukt, sukker, salt og smør. Tilsæt melet lidt ad gangen, og ælt godt. Lad dejen hvile i 15 minutter. Form boller a 40 g. Tryk dem lidt flade, pensl med æg og drys med sesam. Lad...
-
Rugbrødsboller med Chokolade
Ca. 18-20 stk. Hæld øllen i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser, og rør dejen godt sammen. Hak chokoladen groft, og vend den i dejen. Dæk skålen med film og stil den koldt i 8-24 timer. Sæt d...
-
Koldhævede Boller med Surmælk
12 stk. Kom vand, gær og salt i en skål, og rør med en ske, til gæren er opløst. Rør derefter surmælksprodukt i, hvis du har en rest. Rør de 2 meltyper og havregryn i dejen (nøjes med 600 g, hvis du har blandet surmælksprodu...
-
Boller med Ramsløg & Spinat
Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt spinat, hytteost, salt, sukker, græskarkerner og grahamsmel. Rør hvedemelet i lidt ad gangen, og ælt dejen til den er glat og smidig. Lad den hæve lunt og tildækket i ca. 45 minutter. ...
-
Langtidshævede Safranboller
Ca. 16 stk. Smelt smørret i en gryde og rø mælken ud heri. Hæld blandingen over i en skål og rør gæren ud i den. Tilsæt yoghurt naturel, safran, sukker, salt og mel. Ælt dejen godt igennem, dæk skålen over med folie e...
-
Rugfler med Kærnemælk
Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt kærnemælk, olie, salt, farin og rugmel. Kom hvedemel i - først halvdelen og derefter resten lidt efter lidt. Ælt til det er en glat dej. Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time. Rul d...
-
Rugboller med Kerner, Mandler & Chokolade
Dag 1: 1. Rør surdejen sammen, og kom den i et glas. Dæk med plastfilm, prik et par små huller i plasten. 2. Lad blandingen stå 2 dage ved køkkentemperatur. De skal dufte syrligt. Dag 3: 1. Rør surdej, hørfrø, solsikkekerner, ...
-
Havregrynsboller med Hytteost
Bland 5 dl vand og havregryn og lad det trække i 10 minutter. Opløs gæren i de sidste 2 dl vand. Rør alle ingredienserne sammen med en grydeske - det skal ikke æltes. Lad dejen hæve lunt i 1 time. Læg klatter af dej på e...
-
Grove Gulerodsboller
Skræl gulerødderne og riv dem groft. Rør gæren ud i vandet. Tilsæt gulerødder, honning og salt og rør det hele godt igennem. Tilsæt begge slags mel og ælt dejen godt og grundigt. Lad dejen hæve tildækket i en time. Fo...
-
Æbleboller med Kanel & Kardemomme
Skræl æblerne og skær dem i små tern. Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt rørsukker, kardemomme, ingefær og kanel. Tilsæt speltmelet og ælt det til en ensartet dej. Du kan sagtens bruge en røremaskine. Ælt æbletern...
-
Fuldkornsboller med Skyr & Yoghurt
Rist solsikkekernerne på en tør pande, og hak dem groft. Rør gæren ud i æblejuicen. Kom surmælksprodukter, olie og honning ved og rør det til en jævn masse. Bland mel og salt og rør det i dejen sammen med solsikkekernerne. ...
-
Osteboller a la Lidl
Opløs gæren i vandet, og rør sukker og mel i. Når dejen er samlet, tilsættes salt, og den æltes videre i 5-6 minutter. Dejen skal gerne hænge fast i bunden af skålen. Hvis den ikke gør det, kan du tilsætte en smule lunkent vand...
-
Nemme Koldhævede Boller
Rør alle ingredienserne hurtigt sammen og stil dejen på køl med en badehætte eller pose over natten over. Sæt dejen på en bageplade med bagepapir med 2 skeer. Bag bollerne i en 200°C varm ovn i ca. 15-20 minutter....
-
Chokolade Scones
Opløs gæren i vandet, og lad det stÃ¥ i 5 minutter. Tilsæt sÃ¥ chokolade, smør skÃ¥ret i tern, salt, sukker, sigtet mel og sigtet bagepulver. Rør dejen sammen i 2 minutter pÃ¥ maskine med k-spaden (smørret behøver ikke være rÃ...
-
Gulerodsboller med Havregryn
Havregrynene overhældes med kogende vand og afkøles til det er fingervarmt. Rør gæren ud i mælken og tilsæt havregrynsblandingen. Tilsæt halvdelen af melet og dernæst æg, sukker, salt, olie og gulerødder (du kan også bruge ...
-
Bløde & Saftige Havregrynsboller
Opløs gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser - hvedemel så meget du synes dejen kan tage. Dejen skal være lidt klistret ved første hævning. Lad dejen hæve 45 minutter tildækket. Slå dejen ned, og skær boller af d...
-
Stenalderboller
Bland alle ingredienserne godt sammen. Sæt boller på en plade med 2 skeer, drys med græskarkerner. Bag bollerne ved 175°C i ca. 25 minutter....
-
Chokoladeboller
Ca. 18 stk. Smelt smørret i en gryde. Opløs gæren i en skål med danskvandet. Tilføj så smørret, æg, sukker og salt og rør godt. Kom først speltmelet i og derefter 1 dl hvedemel af gangen. Når alt melet er rørt i, skal c...
-
Grahamsboller
Rør gæren ud i vandet og tilsæt æg, salt, sukker og grahamsmel. Tilsæt herefter så meget hvedemel dejen kan tage uden at blive tør. Skær smøret i små klumper, og slå dem ind i dejen, til den er glat og blank. Stil dejen til...
-
Grovbæster
Kog vand, hvedekerner og hørfrø op i en gryde, så de bliver bløde og saftige. Sluk for blusset, og lad blandingen trække, til den er lillefingervarm. Tilsæt gæren og rør rundt. Hæld derefter salt, honning, olie og tykmælk i, og...
-
Rugfler
Sæt kernerne i blød i kogende vand i 5-10 minutter. Hæld vandet fra. Rør gæren ud i vandet, og tilføj derefter de resterende ingredienser undtagen hvedemel og margarine. Når dejen er ensartet, tilsættes hvedemelet, og så rør...
-
Sprøde Langtidshævede Morgenboller
Udblød gæren i vandet, og tilsæt derefter de øvrige ingredienser. Stil dejen i køleskabet i 10 timer tildækket med et fugtigt viskestykke. Næste morgen tages dejen ud på et let meldrysset bord, og rulles til en pølse. Skæ...
-
Danskvandsboller
Ca. 18 stk. Opløs gæren i danskvandet. Tilsæt æg, sukker, olie og salt og ælt til sidst meler i lidt ad gangen. Ælt, til dejen er glat og smidig. Stil den så tildækket et lunt sted og lad den hæve i ca. 1 time. Slå dejen ned p...
-
Morgenboller
10-15 stk. Aftenen før: Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt, olie, honning og havregryn. Rør hvedemelet i dejen lidt efter lidt, og rør til dejen er glat. Dæk dejen med film og sæt den i køleskabet natten over. Næste morg...
-
Hvedeknopper
Ca. 20 stk. Fordej: Rør mel, vand og gær sammen til en løs dej. Lad den stå i køleskabet i 24 timer. Rist kardemommekapslerne på en pande, til det begynder at dufte. Blend dem herefter i en krydderikværn og sigt så de grønne ...
-
Brunsvigerboller
Smelt smørret i en gryde. Hæld det derefter over i en skål, og tilsæt sukker, salt og æg. Pisk det godt sammen. Lun mælken og opløs gæren heri. Hæld det nu over i skålen sammen med de andre ting. Rør til sidst melet i, lidt ad...
-
Boller med Frugt & Nødder
Til ca. 10 boller. Rør gæren ud i æblemosten. Hak hasselnødder, abrikoser og tranebær groft. Tilsæt dem samt resten af ingredienserne til dejen. Melet lidt ad gangen. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 2 timer...
-
Citronboller
Giver ca. 12 boller. Opløs gæren i væsken, og bland derefter resten af ingredienserne i dejen. Ælt dejen godt, og stil den til hævning i ca. 45 minutter. Slå dejen ned, form den til boller og lad dem efterhæve 20 minutter. P...
-
Koldthævede Boller med Kerner
Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt og honning. Rør resten af ingredienserne i dejen - den skal være sammenhængende, men fugtig. Stil dejen på køl i 8-10 timer. Sæt små boller på en plade med bagepapir ved hjælp af 2 skee...
-
Verdens Nemmeste Koldthævede Boller
Rør gæren ud i vandet, og tilsæt salt. Ælt melet i dejen - den skal være sammenhængende, men klistret. Sæt dejen på køl natten over. Sæt boller på en bageplade med bagepapir ved hjælp af 2 skeer. Bag bollerne i en 27...
-
Koldthævede Havregrynsboller
Gær gæren ud i vandet. Tilsæt salt, sukker og olie. Rør nu havregryn og mel i dejen. Den skal være sammenhængende, men klistret. Lad dejen stå tildækket og køligt natten over. Sæt boller på en plade med bagepapir med ...
-
Hurtige Kartoffelboller
Kog kartoflerne godt møre og blend dem sammen med kartoffelvandet, hvorefter massen nedkøles til stuetemperatur. Bland alle ingredienser i en stor skål og ælt dejen grundigt, til den er lind. Lad dejen hæve i 45 minutter, slå de...
-
Gulerodsbrud
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt og sukker. Hæld den afkølede margarine og æggene i, og rør godt. Tilsæt nu gulerødder og solsikkekerner. Til sidst tilsættes så meget mel som dejen kan klare uden at være for klistr...
-
Koldthævede Boller med Havregryn
Gæren røres ud i koldt vand, og de øvrige ingredienser tilsættes. Der røres godt, til man har en glat, klistret dej. Sæt film på skålen, og stil den på køl til næste dag. Sæt klatter af dej med 2 skeer på en bageplade ...
-
Koldthævede Boller
Ca. 12 stk. Opløs gæren i det kolde vand. Tilsæt de øvrige ingredienser. Rør til alt melet er absorberet, og du har en glat og klistret dej. Dæk skålen med film, og lad den stå på køkkenbordet natten over. Sæt boll...
-
Tebirkes med Kvark
12 stk. Bagetid: 12-15 min. ved 225˚. Bland smør og mælk i en røreskÃ¥l. Rør gæren ud heri og tilsæt øvrige ingredienser (hold lidt af melet tilbage til udrulning) Ælt dejen godt igennem. Rul den med det samme ud i en ...
-
Højhastigheds Boller
Ca. 16 stk. Smelt smørret i en gryde. Hæld mælken i og vent, til blandingen er håndvarm. Rør så gæren ud i blandingen og tilsæt salt, æg og sukker. Tilsæt til sidst mel og kardemomme og ælt dejen godt, til den er dejligt b...
-
Grovboller med Pastinak
Opløs gæren i mælken. Tilsæt salt, sukker, olie, hytteost, solsikkekerner (gem lidt til drys) og pastinak. Rør det hele godt sammen og tilsæt derefter begge slags mel og ælt dejen godt sammen. Lad dejen hæve i 45 minutter,...
-
Langtidshævede Durumboller
Smuldr gæren og rør den ud i vandet. Tilsæt salt og 2/3 af melet. Slå dejen godt sammen i skålen. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt sammen med så meget mel, at dejen stadig er blød og smidig. Dæk dejen til m...
-
Burgerboller II
Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen, til den er smidig. Sæt dejen til hævning tildækket et lunt sted ca. 1 time. Slå dejen ned på et meldrysset bord og tril den til en pølse, som særes ...
-
Sunde Boller
Hæld havregryn og kerner i en gryde med vandet og kog det ca. 1 min. Tag det af varmen. Smuldr gæren i et stort fad. "Kernegrøden" tilsættes koldt mælk, salt og honning (du kan også bruge sukker eller sirup) samt æg og olie. ...
-
Havregrødsboller
Vand, havregryn og salt koges i ca. 2 minutter, eller til blandingen er blevet til havregrød. Grøden afkøles. Mælken lunes, og gæren udrøres heri. Havregrød, olie, sukker, fuldkornshvedemel og hvedemel tilsættes. Hold lidt ...
-
Amerikanske Scones
Bland hvede- og grahamsmel, bagepulver, sukker og salt i en skål. Hak fedtstoffet ud i melblandingen. Tilsæt æg og mælk. Ælt dejen hurtigt sammen. Læg dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til en plade, 2 cm tyk. S...
-
Langtidshævede Havregrynsboller
Kom gær og vand i en stor skål og rør, til gæren er opløst. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det hele godt sammen til en grødagtig dej. Dæk skålen med plastikfilm og lad den hæve ved stuetemperatur til næste dag. ...
-
Ingefærboller med Chokolade
Hak den syltede ingefær fint. Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt mælk, salt, ingefær, ingefærsirup (lage fra de syltede ingefær), havregryn og det meste af hvedemelet. Ælt dejen godt og grundigt og tilsæt evt. mere m...
-
Grovboller med Squash
Opløs gæren i det lunkne vand. Rør sirup og salt i sammen med æggene. Riv squash med skræl og tilføj dette. Kog hvedekernerne i rigeligt vand og lad det afkøle. Kom kerner, sigtemel og grahamsmel i dejen og rør godt. ...
-
Havreboller
Hæld havregrynene i et stort bagefad. Hæld halvdelen af vandet over dem. Den anden halvdel koges og hældes også over. Lad dem stå i blød i 15 minutter. Opløs gæren i havregrynsblandingen. Tilsæt resten af ingredienserne mens du ...
-
Græskarboller
Rør de knækkede hvedekerner sammen med 1 dl koldt vand og 1 dl yoghurt, og stil blandingen i køleskabet natten over. Bland surdejen med 2 dl vand, gær, græskarkerner og grahamsmelet og lad dejen hvile 10-15 minutter, inden den ælte...
-
Rosinboller med Ristede Mandler & Kanel
Smuldr gæren i en skål. Drys sukker over og rør, til gæren er opløst. Rør smørret i sammen med mandler, piskefløde, æg og salt. Rør melet i lidt efter lidt og stil dejen til hævning på et lunt sted i 25 minutter. Slå deje...
-
Lette Boller med Æble & Sesamfrø
Smuldr gæren i en skål. Hæld mælken over og rør, til gæren er opløst. Bland salt, sukker og sesam og rør det i sammen med æblerne. Rør smørret i sammen med det let sammenpiskede æg og vend de 275 g mel i, til det bliver en...
-
Grove Morgenboller
Hæld det kogende vand over den knækkede hvede i en skål og lad det stå i 10 minutter. Tilsæt mælk og honning og lad blandingen blive lunken. Hæld imens de 2 slags mel i en røremaskine. Smuldr gæren over og tilsæt salt og krydde...
-
Sandwichboller
Vand og gær blandes, olie tilsættes. Derefter tilsættes havregryn, mel og salt. (dejen SKAL være meget fugtig). Stil dejen til hævning i køleskab i 24 timer. Efter de 24 timer, slåes dejen ud - evt. tilsættes der lidt ekstr...
-
Gulerods - Solsikke Boller
Opløs gæren i vandet og tilsæt den smeltede margarine. Tilsæt de revne gulerødder og kernerne. Når det er æltet godt sammen, tilsættes salt, sukker og mel lidt efter lidt (når der er gulerødder i, skal der ofte bruges lidt m...
-
Fuldkornsboller
Vand og gær røres sammen. Smelt margarinen. Vand, margarine, ymer og mel blandes og æltes godt igennem. Stilles til hævning et lunt sted ca. ½ time. Dejen slåes ned og formes til boller. Efterhæver på pladen ca. 15 minut...
-
Birgits Teboller
Smuldr gæren, lun mælken og rør gæren ud heri. Smelt margarinen, afkøl den og put det i mælken. 2 æg i, sammen med sukker og salt. Til sidst æltes melet i. Dejen hæver ca. 20 minutter, formes til boller som hæver i yder...
-
De Bedste Boller
Smelt margarinen, og tilsæt mælken. Opløs gæren heri, og tilsæt æggene (4 stk.), når gæren er helt opløst. Bland mel, salt og sukker, og bland det i under omrøring. Slå dejen ud på et meldrysset bord, og ælt godt. Sti...
-
Grovboller
Smuldr gæren i vandet, og rør godt indtil alt gæren er opløst. Tilsæt ymer, honning og olie. Bland alt melet )hvedeklid, rugmel, fuldkornsmel, hvedemel) og tilsæt 1 dl af gangen. Spred de sidste 2 dl mel ud på bordet, og ælt deje...
-
Gulerodsboller
Vand, gær, sukker og salt røres sammen. Resten af ingredienserne røres i. Kom ikke mere mel i end dejen stadig er klistret. Dejen skal ikke æltes, blot røres sammen. Hæver ca. 20 minutter før og 15 minutter efter de er kom...