Opskrifter » Bagværk » Brød » Naans


Ingredienser

Du skal bruge disse ingredienser for at lave naans:



Opskrift indsendt af


Naans opskrift

SÃ¥dan laver du Naans:

Kom gæren i en lille skål, og rør den med 1 spsk varmt vand. Rør sukker i, og lad det stå udækket et varmt sted i 5 minutter, til der dannes bobler, og blandingen skummer lidt.

Bland mel, bagepulver og salt i en stor skål. Lav en fordybning i midten. Hæld olie, yoghurt og mælk i fordybningen, og tilsæt gærblandingen. Blandes til en blød dej. Hvis dejen er tør og ikke vil samle sig, dryppes 1-2 spsk vand på.

Ælt dejen med knyttede hænder. Kom vand på knoerne, og pres dem, den ene efter den anden, flere gange ned i dejen. Pres mod siden af skålen, indtil dejen er blød og glat. Det tager ca. 10 minutter.

Dæk skålen med et rent, fugtigt viskestykke eller med husholdningsfilm, og lad dejen hæve et lunt sted, til den er hævet og ikke længere fedtet. Det tager mindst 30 minutter, men skal helst stå 3-4 timer.

Forvarm ovnen til 200°C, og smør en bageplade let. Den skal være stor nok til 4 naans.

Slå dejen ned, og del den i 4 lige store kugler. Drys lidt mel på køkkenbordet, og rul hver kugle ud til en oval ca. ½cm tyk. Rul dem ikke for tyndt ud, så bliver de for sprøde.

Kom naans på bagepladen. Stil dem midt i ovnen, og bag dem 10-12 minutter, til de hæver let og bliver gyldne og flagede. Serveres varme.

Print opskriften på Naans Print opskrift

Andre spændende opskrifter i brød kategorien

Varme Hveder Hvedeknopper - Varme Hveder Verdens Bedste Brød (kendt fra TV2) Franskbrød Uden Hævning Flutes Stenalderbrød