Opskrifter » Hovedretter » Kylling » Kylling med Ris & Grøntsagsfyld
Kylling med Ris & Grøntsagsfyld opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Kylling med Ris & Grøntsagsfyld:
Udben kyllingen:
1. De yderste vingespidser og lidt af halsskindet kan skæres af.
2. Kyllingen lægges på brystbenet og skindet skæres igennem langs rygsøjlen.
3. Med kniven løsnes kødet fra skroget langs ribbenene indtil lårknoglens øverste led, som skæres igennem.
4. Skulderknoglen skæres igennem leddet.
5. Kødet løsnes videre mod brystbenet. Pas på skindet ved brystbenets kam.
6. Den anden side af kyllingen løsnes på samme måde fra skroget.
7. Lårbenet skæres fri fra kødet, og knoglen skæres igennem i knæleddet. Vinger og underlår udbenes ikke.
8. Kyllingen gnides ind- og udvendig med salt og sys sammen i ryggen.
Skær gulerødderne i små tern, pres hvidløget, skær løget i små tern, og skær oliven over i halve.
Sautér gulerødder på pande i olie, tilsæt hvidløg, løg og ærter og lad det småstege i 4 minutter.
Bland så risene med grøntsagerne, oliven, salt, peber og æg.
Reguler konsistensen med æg. Farsen skal ikke være for tynd. Kom farsen i kyllingen.
Luk med kødnåle, drys med salt og peber og steg i ovnen i 5-6 kvarter ved 200°C. Det sidste kvarter kan skrues op til 225°C
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.