Opskrifter » Hovedretter » Svinekød

Svinekød

115 retter fundet i Svinekød kategorien.

Ugens Opskrifter:

Koteletter i Fad Roulade med Skinkefyld Pulled Pork


  1. Roulade med Skinkefyld

    Roulade med Skinkefyld

    Ingredienserne til dejen piskes sammen og hældes i en bradepande med bagepapir. Bages 30 minutter ved 200C°. Fyldet svitses let og iblandes 1 pakke pikantost. NB! Istedet for løg, kan der bruges 1 bundt forårsløg. Når fyldet er ...

  2. Svinemørbrad med Bacon & Pikantost

    Svinemørbrad med Bacon & Pikantost

    Puds mørbraden af for de værste sener og fedt. Læg bacon/skinke i et rektangel side om side, så mørbraden kan rulles ind heri. Drys med salt og peber. Læg mørbraden på bacon/skinkestykket, og giv den et godt lag pikantost. For...

  3. Farseret Blomkål

    Farseret Blomkål

    Til 4-6 personer. Fjern blade og stokken fra blomkålen. Lad det spilkoge 3-5 minutter. Tag det op, og lad det dryppe af i et dørslag. Rør alle ingredienser til farsen godt sammen (du kan selvfølgelig altid tilføje diverse rester fra ...

  4. Bagt Kartoffelmos med Hamburgerryg-Rester

    Bagt Kartoffelmos med Hamburgerryg-Rester

    * du kan både bruge skinke, hamburgerryg eller steg. Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre uden salt. Har du en rest selleri eller anden rodfrugt, så kog dem gerne med. Mos kartoflerne godt (du kan evt. r...

  5. Frikadeller i Ovn

    Frikadeller i Ovn

    Rør alle ingredienserne til farsen sammen - lav evt. en lille prøvedelle på panden for at se om der mangler krydring. Lad farsen hvile i køleskabet i mindst ½ time. Sæt frikadellerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ...

  6. Frikadellesandwich

    Frikadellesandwich

    Lun burgerbollerne og frikadellerne. Smør bollerne med salatmayonnaise og put lige det du ønsker i din sandwich. Tip! Det er smart hvis du laver en stor portion frikadeller. Bruger dem til noget den ene dag, og gemmer resterne til d...

  7. Torbens Mørbradgryde

    Torbens Mørbradgryde

    Den afpudsede mørbrad skæres i 1 cm tykke skiver og brunes i olien ved god varme. Tag kødet op af gryden. Steg herefter bacontern og lad dem afdryppe på et stykke køkkenrulle. De skivede champignon svitses i gryden et par min...

  8. Pulled Pork Burger med Barbequesauce & Coleslaw

    Pulled Pork Burger med Barbequesauce & Coleslaw

    Pulled pork: Her finder du opskriften på supermørt pulled pork. Barbequesauce: Pres hvidløget og rør alle ingredienserne sammen. Lad den stå på køl til alt sukkeret er opløst. Man kan sagtens bruge saucen til at marinere et ...

  9. Glaseret Hamburgerryg

    Glaseret Hamburgerryg

    Kog hamburgerryggen i rigeligt ,letsaltet vand i ca. 45 minutter. Alternativt kan du koge den i 30 minutter og lade den trække 30 minutter i vandet. Skindet tages af hamburgerryggen. Sennep, farin og rasp røres godt sammen, og forde...

  10. Farserede Porrer

    Farserede Porrer

    Porrerne skylles og renses godt. Herefter skæres de i stave på ca. 7 cm, og koges i 15 minutter, til de er møre. Kødet røres sammen med æg, mel, havregryn, mælk, salt og peber til en fars. Læg et stykke bagepapir på bordet...

  11. Svinemørbrad Fyldt med Champignon & Urter

    Svinemørbrad Fyldt med Champignon & Urter

    Puds mørbraden af, og del den på den lange led - bank den eventuelt let ud. Krydr godt med salt og peber. Svits det finthakkede løg i smørret i en gryde til stykkerne er klare, men ikke brune. Tilsæt de finthakkede champignon, hvidl...

  12. Karrykoteletter i Fad

    Karrykoteletter i Fad

    Til 4 personer. Vend i en pose koteletterne i en blanding af karry, salt og peber. Steg dem på panden og læg dem i et ovnfast fad. Hæld saften fra ananas og champignon, og gem den. Steg ananasstykkerne til de er let gyldne på p...

  13. Farsbrød

    Farsbrød

    Bland lød, æg, mel, vand, salt, peber og løg og rør farsen godt. Lad den hvile et kvarters tid. Form farsen til et brød og læg det i et smurt, ovnfast fad. Læg baconskiverne ovenpå brødet. Pensl farsbrødet med smeltet fedtst...

  14. Hamburgerryg i Fad

    Hamburgerryg i Fad

    Skær hamburgerryggen i bøffer af ca. 1 cm tykkelse. Krydr begge sider med salt og peber. Lad dem stege af på en pande med lidt fedtstof i, til de har fået en smule stegeskorpe. Rist champignonerne af. Rist tomatpuréen af på pand...

  15. Ribbenstegssandwich

    Ribbenstegssandwich

    Steg skiverne af ribbensteg sprøde på en pande - de skal have et pænt stykke tid, og kommer til at ligne stegt flæsk. Lun burgerbollerne. Smør en klat god mayonnaise (evt. Hellmans) på bollerne, derefter skiver af agurk. Læ...

  16. Boller i Karry

    Boller i Karry

    Rør det hakkede kød med mel, salt, peber, revet løg, æg og væske til en god, ikke for fast, fars. Kog vand og salt op. Sæt bollerne heri med en lille spiseske. Lad bollerne smÃ¥syde ca. 10 minutter. Tag bollerne op og lad dem lÃ...

  17. Koteletter i Fad

    Koteletter i Fad

    4 personer. Bland lidt mel med salt og peber. Vend koteletterne i melblandingen. Steg dem på en pande, til de lige får en smule farve. Skær løg i ringe, og champignon i stykker. Svits dem på panden, til løgene begynder at blive ...

  18. Koteletter med Spinat

    Koteletter med Spinat

    Tø spinaten op i en anelse vand ved svag varme. Hak løgene og bland 2/3 i spinaten sammen med citronsaft, salt og peber. Jævn spinaten med mel, der er rørt ud i mælken og lad det koge i 10 minutter. Gnid koteletterne med ingef...

  19. Paprikagryde

    Paprikagryde

    Til 4 personer. Vend skinkekødet i en blanding af hvedemel, paprika, salt og peber. Opvarm halvdelen af olien op på en slip-let pande, brun de skivede løg og champignon samt peberfrugt og tomat. Tag grøntsagerne af panden og st...

  20. Frikadeller

    Frikadeller

    Bland alle ingredienserne, og sæt massen i køleskabet så længe som muligt. Rør i den en gang imellem. Form farsen som frikadeller og steg dem på panden. Når man har opskriften på grundfarsen til frikadeller, er det sjovt at ek...

  21. Frikadeller med Hjemmelavet Rødkål

    Frikadeller med Hjemmelavet Rødkål

    Skær kålen i kvarte og fjern det yderste blad og stokken. Snit kålen meget fint. Smelt fedtstoffet i en gryde og kom kålen i. Tilsæt ribssaft, eddike, sukker og salt og lad kålen koge mør i (ca. 2 timer). Rør det hakkede kød ...

  22. Frikadeller med Chili, Gulerod & Soltørede Tomater

    Frikadeller med Chili, Gulerod & Soltørede Tomater

    NB! Jeg laver altid mange frikadeller ad gangen, så vær opmærksom på det, når du læser opskriften. Hak chili, løg og soltørrede tomater fint. Riv gulerødderne. Bland alle ingredienserne i hånden eller brug en køkkenmaskine...

  23. Carnita - Taco

    Carnita - Taco

    Skær kødet i små tern, og massér krydderiblandingen ind i kødet i en skål. Pres limesaft og appelsinsaft over, hæld soja og spidskommen over sammen med presset hvidløg. Lad kødet trække i mindst 1 time, men gerne natten over. ...

  24. Katharinas Fyldte Butternut Græskar

    Katharinas Fyldte Butternut Græskar

    Skyl græskarret grundigt, skær enderne af, og halvér det. Fjern kerner og tråde. Skær nu kødet ud - der skal være ca. 1 cm kød tilbage på skallen. Gem halvdelen af kødet til denne ret, og gem resten i fryseren til senere (f. ek...

  25. Forloren Hare I

    Forloren Hare I

    Tag en skål og bland de 2 slags fars sammen. Tilsæt æg, salt og peber. Kom lidt mel (ikke for meget) i farsen. Hæld farsen ud på bordet, og bland baconternene i. Rul farsen som du ønsker haren skal se ud, og tril den derefter me...

  26. Kødboller i Selleri

    Kødboller i Selleri

    Selleri skæres i tern, koges i det saltede vand og tages op. Kødfarsen røres med revet løg. Melet røres til en jævning med de 3 dl mælk og røres derefter i farsen. Ægget røres i og salt og peber tilsættes. Herefter formes...

  27. Stegt Flæsk

    Stegt Flæsk

    Dup kødskiverne tørre med køkkenrulle. Varm panden op ved god varme. Brun skiverne ca. 1 minut på hver side. Krydr med salt og peber. Skru ned til middel varme og vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde. Læg fl...

  28. Baconruller på Porre-Kartoffelbund

    Til 4 personer. Rør en frikadellefars sammen. Halvér baconskiverne på midten, og læg 2 halve skiver bacon side om side, så de danner en firkant. Tag ca. 1/8 af farsen og form det til et lille aflangt farsbrød. Læg farsen på...

  29. Koteletter med Kartoffelmos og Champignon a la Creme

    Til 4 personer. Hak rødløg fint og svits det ved middel varme i en gryde. Rengør og hak champignon groft, og lad dem svitse med i 4-5 minutter. Kom hønsefond ved, og lad det koge næsten ind. Tilsæt så fløden, og lad det creme ...

  30. Viking Gryde

    Til 10 portioner. Brun smørret i en gryde. Tilsæt karryen og lad den brune med til det ryger let. Tilsæt så paprika og løg. Når løgene er næsten møre, tilsættes melet. Det bages godt igennem. Tilsæt varm mælk og bag det...

  31. Mørbrad med Bacon & Flødekartofler i Stegeso

    Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Skær forÃ¥rsløg i skiver og peberfrugt i tern. Bland det med kartoflerne. Skær osteskiverne i mindre stykker, og fordel dem godt i kartoflerne. Hæld bouillon og fløde pÃ¥. Krydr mÃ...

  32. Langtidsstegt Flæsk i Ovnen

    Til 4 personer. Dup flæskeskiverne tørre med et stykke køkkenrulle, og bank dem let med hÃ¥ndfladen. Læg flæsket pÃ¥ en rist, der kan ligge i en bradepande. Læg gerne et stykke bagepapir i bunden af bradepanden, det letter rengÃ...

  33. Kødtimbale

    Til 4 personer. Læg brødet i blød i mælken i 15 minutter. Rens og skær champignon i små tern. Pres hvidløget. Smelt 50 g smør. Bland kød, hvidløg, champignon, smeltet smør, brød og evt. resterende mælk, salt og pebe...

  34. Koteletter i Fad med Pikantost & Bacon

    2-4 personer. Varm en stegepande op og stegbacontern lysebrune og sprøde. Fjern baconstykkerne fra panden og lad dem trække på fedtsugende papir. Brun koteletterne på begge sider i baconfedtet på samme pande. Læg koteletterne i ...

  35. Frikadellespyd

    Til 4 personer. Rør en fars af kød, mel, æg, mælk, løg, hvidløg, chili, salt og peber og form farsen til lange frikadeller om 8 spyd. Steg frikadellespydene gyldne ved middelhøj varme i 7 minutter på hver side, og servér....

  36. Farseret Mørbrad

    Til 4-6 personer. Brun den krydrede mørbrad i olie. Rens svampene og blend dem til jævn fars, der røres med kalvekød, æg og krydderurter. Farsen kan tilsættes lidt rasp eller mel, hvis den er for våd. Rør olie og peberfr...

  37. Koteletter i Ostefad

    Smelt smørret i en gryde. Krydr koteletterne godt med salt, peber og paprika på begge sider. Brun koteletterne godt på begge sider og læg dem i et ildfast fad. Læg ananasstykkerne ovenpå koteletterne. Klip bacon og pølser...

  38. Mørbrad i Mornaysauce

    Skær mørbraden i skiver, og brun dem på panden i smør og olie. Læg dem i et ildfast fad. Hak løget og svits det på panden. Hæld tomater, mornaysauce, hvidløg og basilikum i, og lad det koge op. Tilsæt cocktailpølserne ti...

  39. Hamburgerryg i Fad

    Hamburgerryg i Fad

    Skær hamburgerryggen i bøffer af ca. 1 cm tykkelse. Krydr begge sider med salt og peber. Lad dem stege af på en pande med lidt fedtstof i, til de har fået en smule stegeskorpe. Rist champignonerne af. Rist tomatpuréen af på pand...

  40. Mørbradbøffer med Bacon & Flødesovs

    Til 4 personer. Opvarm ovnen til 150°C Afpuds mørbraden og skær den i skiver af 2 cm´s tykkelse. Bank dem flade med hånden og drys dem med salt, peber og timian. Rens champignon og skær dem i kvarte. Steg baconternene på ...

  41. Svinekødsret med Bagte Kartofler

    Mos kartoflerne og rør en fars af kartofler, kød og de øvrige ingredienser. Fordel farsen i et smurt ovnfast fad (ca. 15*25 cm). Skrub kartoflerne godt, og halvér dem. Læg dem i et smurt ovnfast fad med den flade side op. Pensl m...

  42. Grøntsager med Frikadellelåg

    Den med ærter, gulerødder og blomkål. Kog grøntsagsblandingen i et par minutter. Tilsæt 1 bouillonterning til kogevandet. Lad dem dryppe af. Læg grøntsagsblandingen i bunden af et ildfast fad. Bland alle ingredienserne til f...

  43. Perfekt Flæskesteg

    Gnid masser af salt mellem hver svær. Sæt laurbærblade mellem hver 3.-4. svær. Hæld lidt vand i bunden af en bradepande/stegeso, og steg kødet i 3 timer ved 100°C (lidt længere, hvis den er på ben). Sæt ovnen på grill ti...

  44. Medister i Fad

    Kog medisteren i 10 minutter og skær den i skiver. Skær grøntsagerne i små tern og kom dem i et ildfast fad. Hæld tomater og bouillon ovenpå. Krydr med hvad du vil. Læg medisterskiverne ovenpå grøntsagerne og sæt fadet i ovn...

  45. Mørbradgryde a la Fidde

    Skær mørbraden ud i 6-8 skiver og krydr dem med salt og peber. Svits baconternene på en pande og læg dem derefter til side. Svits løg og hvidløg i baconfedtet i et par minutter ved middelvarme. Tag løgene af, og tilsæt evt. li...

  46. Bodils Hamburgerryg

    Vend kødet i peber og paprikakrydret rasp. Brun det på en pande. Smør med sennep på begge sider, og læg dem i et ildfast fad. Drys med timian. Svits champignon og løg på en pande i 5 minutter. Tilsæt tomaterne og fløden. Hæl...

  47. Klistrede BBQ Nakkekoteletter

    Bland ketchup, soya, eddike, farin, hvidløg, løg, chilipulver, røget paprika, chiliflager og peber i en frysepose. Kom kødet i posen og fordel marinaden over kødet. Lad det trække i marinaden i et par timer i køleskabet. Vend pos...

  48. Skinkestang

    Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt salt og olie og bland til sidst melet i. Ælt dejen godt sammen og lad den hæve i 10 minutter. Rul dejen ud til en plade på ca. 40x30cm Smør med osten, drys med fintrevet løg og skinkest...

  49. Frikadellesandwich

    Frikadellesandwich

    Lun burgerbollerne og frikadellerne. Smør bollerne med salatmayonnaise og put lige det du ønsker i din sandwich. Tip! Det er smart hvis du laver en stor portion frikadeller. Bruger dem til noget den ene dag, og gemmer resterne til d...

  50. Mørbrad på Svensk

    Befri mørbraden for sener og hinder og skær den i 3-4 cm tykke bøffer. Bank dem let med håndroden. Krydr med salt og peber og brun dem hurtigt i lidt fedtstof på en pande. Læg dem i et ildfast fad. Rens champignonerne og skær...

  51. Vikingegryde

    Afpuds mørbraderne og skær dem i skiver. Brun mørbradbøfferne i en gryde, og læg dem i et ildfast fad. Svits løg, hvidløg og bacon i en gryde. Tilsæt champignoner og pølser samt krydderier, salt og peber. Tilsæt vandet og...

  52. Ribbenstegssandwich

    Ribbenstegssandwich

    Steg skiverne af ribbensteg sprøde på en pande - de skal have et pænt stykke tid, og kommer til at ligne stegt flæsk. Lun burgerbollerne. Smør en klat god mayonnaise (evt. Hellmans) på bollerne, derefter skiver af agurk. Læ...

  53. Hamburgerryg Piccata med Rissalat

    Skær kødet i skiver af ca. ½ cm. Bland mel og peber og vend hamburgerryggen heri. Pisk æg, vand og ost sammen og vend skiverne heri. Varm smør og olie op på en slip-let pande, til det er lysebrunt. Steg kødskiverne gyldne ve...

  54. Himmerlandsgryde

    Skær mørbraderne i bøffer og vend dem i mel blandet med salt og peber. Steg dem gyldne, så de får stegeskorpe. Læg bøfferne i et ildfast fad. Smelt sukkeret så det bliver brunt, som du kender det fra brune kartofler. Glasér h...

  55. Børnevenlige Karbonader i Fad

    Form farsen som bøffer, og vend dem i rasp. Steg dem på panden, og læg dem i et ildfast fad. Skær det antal skiver af tomaterne, som svarer til antallet af karbonader. Læg karbonaderne ovenpå tomatskiverne. Skær resten af ...

  56. Eldoradogryde

    Til 6 personer. Hver mørbrad skæres i 7-8 stykker, som bankes flade til bøffer og vendes i mel, salt og peber. Steg bøfferne 2-3 minutter på hver side. Kog panden af med vand, og si afkoget (skal bruges til sovs). Der laves...

  57. Koteletter med Spinat

    Koteletter med Spinat

    Tø spinaten op i en anelse vand ved svag varme. Hak løgene og bland 2/3 i spinaten sammen med citronsaft, salt og peber. Jævn spinaten med mel, der er rørt ud i mælken og lad det koge i 10 minutter. Gnid koteletterne med ingef...

  58. Karbonader i Citron-Gremolata

    Til 4 personer. Del farsen i 4 boller på 125 g. Kast dem mellem hænderne, til de er blevet faste, og hak dem så forsigtigt på kryds og tværs. Riv skallen af citronen og bland den med finthakket rosmarin, hvidløg og mel. Tryk ...

  59. Carnita - Taco

    Carnita - Taco

    Skær kødet i små tern, og massér krydderiblandingen ind i kødet i en skål. Pres limesaft og appelsinsaft over, hæld soja og spidskommen over sammen med presset hvidløg. Lad kødet trække i mindst 1 time, men gerne natten over. ...

  60. Chili Hamburgerryg i Fad med Løse Ris

    Læg skiverne af kogt hamburgerryg i bunden af et ildfast fad. Skær peberfrugterne i strimler, og svits dem i lidt olie. Læg dem derefter ovenpå kødet. Skær champignonerne i skiver og fordel dem over peberfrugterne. Drys osten...

  61. Kartoffel-Lommer

    Kog kartoflerne med skræl på. Køl dem af - de skal være helt kolde. Pil kartoflerne og riv dem. Bland dem med mel og salt til en fast dej. Tril dejen til en pølse, og skær den i 7 stykker, og rul hvert stykke ud til en slags pan...

  62. Farsfad & Grønkålstzatziki

    Til 4 personer. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver på 3-5 mm. Forkog kartoflerne i ca. 5 minutter i letsaltet vand, hvorefter de afkøles og hældes i et fad. Hak løg og grønkål fint og rør det sammen med kød og bacon. Til...

  63. Koteletter i Fad med Kartoffellåg

    Tænd ovnen på 200°C (almindelig ovn). Skræl kartoflerne og læg dem i en skål med vand til senere. Pil løgene og skær dem i tynde ringe. Rens porrerne godt og skær dem i skiver af ca. 1 cm tykkelse. Rens champignonerne og skæ...

  64. Maskeret Blomkål med Hamburgerryg-Rester

    Kog blomkålen - den må stadig gerne have en smule bid. Lav en opbagt karrysovs, hvor du først laver en melbolle, og derefter spæder til med skiftevis kogevandet og mælk. Skær hamburgerryg og æg i tern, og tilsæt dem til sovsen...

  65. Gris & Ris i Fad

    Kog risene efter anvisningen på pakken. Svits løget og peberfrugten i chiliflager og karry. Brun derefter farsen heri. Bland så med ris, salt og peber (der kan evt. blandes 1-2 letpiskede æg i). Hæld farsen i et ildfast fad...

  66. Karrykoteletter i Fad

    Karrykoteletter i Fad

    Til 4 personer. Vend i en pose koteletterne i en blanding af karry, salt og peber. Steg dem på panden og læg dem i et ovnfast fad. Hæld saften fra ananas og champignon, og gem den. Steg ananasstykkerne til de er let gyldne på p...

  67. Farseret Blomkål

    Farseret Blomkål

    Til 4-6 personer. Fjern blade og stokken fra blomkålen. Lad det spilkoge 3-5 minutter. Tag det op, og lad det dryppe af i et dørslag. Rør alle ingredienser til farsen godt sammen (du kan selvfølgelig altid tilføje diverse rester fra ...

  68. Frikadeller med Rabarber & Havregryn

    Hak løgene fint i meget små tern. Bland dem med farsen og æggene, brug gerne hænderne. Tilsæt havregryn og finthakket rabarber, og bland det hele godt. Hæld mælken i til sidst. Rør det hele godt sammen og smag til med salt ...

  69. Svinemørbrad med Sommergrøntsager i Fad

    Til 4 personer. Skræl de hvide asparges fra top mod bund, og knæk den nederste træede ende af. Skær asparges og forårsløg i små stykker, gulerødder i tern og kartofler i kvarte. Hæld grøntsagerne og kartoflerne i et smurt...

  70. Bagt Kartoffelmos med Hamburgerryg-Rester

    Bagt Kartoffelmos med Hamburgerryg-Rester

    * du kan både bruge skinke, hamburgerryg eller steg. Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre uden salt. Har du en rest selleri eller anden rodfrugt, så kog dem gerne med. Mos kartoflerne godt (du kan evt. r...

  71. Sommerfrikadeller

    Pil løget og skær det i grove stykker. Bland det med resten af ingredienserne undtaget kød og mælk. Blend det hele med en stavblender til det er en ensartet masse, og løget er fint fordelt. Bland massen med kødet og mælken, ...

  72. Færdigkøbte Kødboller med Rød Karry & Ris

    4-5 portioner. Rist kødbollerne et kort øjeblik i thaikarry, og tilsæt peanutbutter, kokosmælk, hønsekødssuppe, rødløg i både samt limeblade. Lad det simre 10 minutter ved svag varme, og smag til med fiskesauce og limesaft. ...

  73. Svinemørbrad med Bacon & Pikantost

    Svinemørbrad med Bacon & Pikantost

    Puds mørbraden af for de værste sener og fedt. Læg bacon/skinke i et rektangel side om side, så mørbraden kan rulles ind heri. Drys med salt og peber. Læg mørbraden på bacon/skinkestykket, og giv den et godt lag pikantost. For...

  74. Fyldt Svinemørbrad med Parmesanost, Pinjekerner & Persille

    Start med at pudse mørbraden fri for det værste fedt. Derefter skæres enderne af, og til sidst deles den i 2 lige store dele. Skær begge stykker mørbrad ud til en plade. Start med at skære langsomt. Hold på mørbraden, og skær ca...

  75. Karbonader med Stuvede Ærter & Gulerødder

    4 personer. Form farsen til de antal karbonader du ønsker, vend dem i et sammenpisket æg og derefter i rasp blandet med salt og peber. Steg karbonaderne på en varm pande - de skal have cirka 6-8 minutter på hver side. De er bedst,...

  76. Katharinas Fyldte Butternut Græskar

    Katharinas Fyldte Butternut Græskar

    Skyl græskarret grundigt, skær enderne af, og halvér det. Fjern kerner og tråde. Skær nu kødet ud - der skal være ca. 1 cm kød tilbage på skallen. Gem halvdelen af kødet til denne ret, og gem resten i fryseren til senere (f. ek...

  77. Amagergryde med Hamburgerryg

    Hamburgerryggen skæres i små tern. Skræl kartofler og gulerødder, og skær ligeledes dem i tern. Optø ærterne, hvis frosne. Hvis friske, bælg dem. Hamburgerryg, gulerødder og kartofler sættes over med vandet. De koges knap...

  78. Hamburgerrygfad med Chili

    Skær hamburgerryggen i skiver, og læg skiverne i bunden af et ildfast fad. Skær peberfrugterne i strimler, og svits dem i lidt olie. Fordel herefter peberfrugterne over hamburgerryggen. Rens og skær champignonerne i skiver, og for...

  79. Italienske Frikadeller

    Skær skorpen af toastbrødet, og læg det i blød i bouillonen. Rør det udblødte toastbrød sammen med kødet, og tilsæt æg og ost. Tilsæt herefter rosmarin, persille, hvidløg, salt og peber. Del farsen i 20-25 portioner, og tr...

  80. Cremet Indisk Karry

    Svits løgene i olien til de er klare, tilsæt derefter karry og kød, og lad det brune. Tilsæt de sidste ingredienser (undtaget fløden), og lad det simre under låg i ca. en halt time. Tilsæt nu fløden, skru ned for varmen, og la...

  81. Fadkoteletter i Paprikasovs

    Svits bacontern på panden sammen med hakket løg og champignon skåret i skiver. Læg det hele i et ildfast fad. Ryst koteletterne i en pose med salt, peber, mel og paprika. Brun dem lidt på panden, og læg dem derefter over i fadet...

  82. Nærende Efterårslasagne

    Riv løg og hvidløg, og svits det i lidt olie. Drys paprika og chili på, og tilsæt herefter kødet. Svits til kødet har skiftet farve. Tilsæt revet gulerod, ketchup, bouillonterning og vand, og lad kødsovsen simre i ca. 15 minutter...

  83. Frokostvafler med Flødeost & Skinke

    Giver 8-10 stk. Pisk æggene skummende og tilsæt salt. Bland hvedemel med bagepulver, rør gradvist mælk i og tilsæt blandingen til æggeskummet sammen med ost. Pisk dejen jævn. Bland olie eller smør forsigtigt i dejen. Varm v...

  84. Frikadeller i Ovn

    Frikadeller i Ovn

    Rør alle ingredienserne til farsen sammen - lav evt. en lille prøvedelle på panden for at se om der mangler krydring. Lad farsen hvile i køleskabet i mindst ½ time. Sæt frikadellerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ...

  85. Lasagne med Svinekød og Peberfrugter

    Til 4 personer. Svits peberfrugter og løg i olien på en pande, til de bliver bløde og møre. Findel kødet og svits det med, til det bruner. Tilsæt basilikum og hvidløg og smag til med salt og peber. Pisk mælk og mel samme...

  86. Ristaffel

    Brun svinekødet i olien i en stor gryde. Herefter tilsættes karry, hvidløg, løg og peberfrugt. Bambusskuddene skæres i tynde strimler, og tilsættes. Det steger i 3-5 minutter, hvorefter soya og bouillon tilsættes. Herefter skal...

  87. Skinke i Sommergrønt

    Kog kartoflerne i letsamtet vand, pil dem og lad dem køle af, før de skæres i små stykker. Kog herefter bønnerne i ca. 5 minutter og afkøl dem hurtigt. Pisk 2 spsk citronsaft med presset hvidløg, honning, olie, salt og peber og...

  88. Paprikagryde

    Paprikagryde

    Til 4 personer. Vend skinkekødet i en blanding af hvedemel, paprika, salt og peber. Opvarm halvdelen af olien op på en slip-let pande, brun de skivede løg og champignon samt peberfrugt og tomat. Tag grøntsagerne af panden og st...

  89. Glaseret Hamburgerryg

    Glaseret Hamburgerryg

    Kog hamburgerryggen i rigeligt ,letsaltet vand i ca. 45 minutter. Alternativt kan du koge den i 30 minutter og lade den trække 30 minutter i vandet. Skindet tages af hamburgerryggen. Sennep, farin og rasp røres godt sammen, og forde...

  90. Svinemørbrad Fyldt med Champignon & Urter

    Svinemørbrad Fyldt med Champignon & Urter

    Puds mørbraden af, og del den på den lange led - bank den eventuelt let ud. Krydr godt med salt og peber. Svits det finthakkede løg i smørret i en gryde til stykkerne er klare, men ikke brune. Tilsæt de finthakkede champignon, hvidl...

  91. Kødboller i Selleri

    Kødboller i Selleri

    Selleri skæres i tern, koges i det saltede vand og tages op. Kødfarsen røres med revet løg. Melet røres til en jævning med de 3 dl mælk og røres derefter i farsen. Ægget røres i og salt og peber tilsættes. Herefter formes...

  92. Pulled Pork

    Pulled Pork

    Dagen før: Giv vand, salt, laurbærblade og stjerneanis et lille opkog, så saltet bliver helt opløst. Afkøl lagen. Læg nakkefileten i saltlagen - dæk godt med husholdningsfilm, og sæt evt. noget tungt over, så det bliver holdt ned...

  93. Pulled Pork Burger med Barbequesauce & Coleslaw

    Pulled Pork Burger med Barbequesauce & Coleslaw

    Pulled pork: Her finder du opskriften på supermørt pulled pork. Barbequesauce: Pres hvidløget og rør alle ingredienserne sammen. Lad den stå på køl til alt sukkeret er opløst. Man kan sagtens bruge saucen til at marinere et ...

  94. Skinketern i Karry

    2 personer. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien i en gryde ved god varme. Tilsæt karry. Brun skinketernene på alle sider. Tilsæt finthakket løg og hvidløg og lad det stege med et par minutte...

  95. Farspandekage med Smørdampede Grøntsager

    5-6 personer. Bland kød, mel, løg, krydderier og æg i en skål. Rør mælken i lidt efter lidt. Lad smørret blive gyldent i en stegepande. Bred farsen ud i panden og bag den som én stor pandekage 6-7 minutter på hver side v...

  96. Karolines Søndagsgryde

    4 personer. Skær kødet i små terninger. Brun kød og løg i gyldent smør i en gryde. Tilsæt krydderier og tomater med væde. Lad retten småkoge 45 minutter. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Bland dem i kødet, og...

  97. Mørbrad a L´Orange

    4 personer. Sener og hinder skæres af mørbraderne. Brun smørret i en gryde, hvori mørbraderne brunes lidt. Krydres med salt og peber. Mørbraderne tages op af gryden, og piskefløden kommes i sammen med kulør. Smages til med a...

  98. Koteletter i Fad

    Koteletter i Fad

    4 personer. Bland lidt mel med salt og peber. Vend koteletterne i melblandingen. Steg dem på en pande, til de lige får en smule farve. Skær løg i ringe, og champignon i stykker. Svits dem på panden, til løgene begynder at blive ...

  99. Farserede Porrer

    Farserede Porrer

    Porrerne skylles og renses godt. Herefter skæres de i stave på ca. 7 cm, og koges i 15 minutter, til de er møre. Kødet røres sammen med æg, mel, havregryn, mælk, salt og peber til en fars. Læg et stykke bagepapir på bordet...

  100. Apotekergryde

    Svits baconternene i en gryde uden fedtstof, og hæld det afsmeltede fedt fra. Tilsæt svinekødet, som svites i 3-4 minutter. Kom løg og champignon ved og lad det svite med i ca 4 minutter. Tilsæt nu paprika og bouillon, og lad...

  101. Kartoffellasagne (Børnenes Livret)

    Svits løg fars i en gryde. Tilsæt karry, hvidløg, salt og peber. Skær kartoflerne i skiver, og læg et lag kartofler i et smurt ovnfast fad. Læg et lag fars på, så et lag skivede tomater. Drys med oregano og gentag med kartofle...

  102. Frikadeller

    Frikadeller

    Bland alle ingredienserne, og sæt massen i køleskabet så længe som muligt. Rør i den en gang imellem. Form farsen som frikadeller og steg dem på panden. Når man har opskriften på grundfarsen til frikadeller, er det sjovt at ek...

  103. Paprikakoteletter

    Halvér baconskiverne og steg dem sprøde og gyldne på panden. Tag baconskiverne af og læg dem på fedtsugende papir. Hæld evt. fedt af panden. Dup koteletterne tørre med køkkenrulle. Sæt dem på panden samlet på højkant med fedt...

  104. Frikadeller med Hvidløg

    Bland det hakkede kød med mel, æg, salt, peber og hvidløg. Rør lidt mælk i lidt efter lidt til farsen har en passende konsistens. Lad farsen hvile ca. 15 minutter inden den formes til små frikadeller. De steges i fedtstoffet ...

  105. Boller i Karry

    Boller i Karry

    Rør det hakkede kød med mel, salt, peber, revet løg, æg og væske til en god, ikke for fast, fars. Kog vand og salt op. Sæt bollerne heri med en lille spiseske. Lad bollerne smÃ¥syde ca. 10 minutter. Tag bollerne op og lad dem lÃ...

  106. Mørbradpie

    Hak fedtstoffet ud i melet. Tilsæt et halvt æg og ælt dejen hurtigt sammen. Lad dejen hvile koldt ca. 15 minutter. Skær mørbraden i tynde skiver, og brun dem godt i varmt fedtstof. Skru lidt ned for blusset. Tilsæt de hakkede lÃ...

  107. Farsbrød

    Farsbrød

    Bland lød, æg, mel, vand, salt, peber og løg og rør farsen godt. Lad den hvile et kvarters tid. Form farsen til et brød og læg det i et smurt, ovnfast fad. Læg baconskiverne ovenpå brødet. Pensl farsbrødet med smeltet fedtst...

  108. Svenske Kødboller

    Bland kødet med krydderier og revet løg. Mos eller riv kartoflerne og tilsæt dem sammen med ægget. Rør fløde og vand i farsen. Form små kødboller og læg dem på en tallerken. Steg kødbollerne brune i fedtstoffet ved ik...

  109. Frikadeller med Hjemmelavet Rødkål

    Frikadeller med Hjemmelavet Rødkål

    Skær kålen i kvarte og fjern det yderste blad og stokken. Snit kålen meget fint. Smelt fedtstoffet i en gryde og kom kålen i. Tilsæt ribssaft, eddike, sukker og salt og lad kålen koge mør i (ca. 2 timer). Rør det hakkede kød ...

  110. Forloren Skinke

    Lad raspen suge i dansk vandet. Rør kød og skinke eller bacon med krydderier, æggeblommer og creme fraiche. Tilsæt den udblødte rasp og rødbedeeddiken. Er farsen meget fast, tilsættes lidt mere dansk vand. Form farsen til en lille...

  111. Pande med Skinkestrimler & Tomat

    Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at brunde. Svits kødet i 2 minutter. Tilsæt tomater, rosmarin, fløde, svampepande og salt. Lad retten koge i ca. 2 minutter og smag til....

  112. Gryderet med Kartoffelmos

    Skær kødet i små terninger. Brun kød og løg i gyldent smør i en tykbundet gryde. Tilsæt krydderier og tomater med væde. Lad retten småkoge i 45 minutter. Rens champignon og skær dem i skiver. Bland dem i kødet og kog retten vi...

  113. Krydret Skinkegryde med Kartoffelmos

    Smelt smørret i en gryde og svits tomatpuré, hvidløg og timian i ca. 1 minut. Hæld mælkesaucen i og bring den i kog. Tilsæt kødet og kog ved svag varme og under låg i ca. 45 minutter eller til kødet er mørt. Rør af og til. ...

  114. Skinkestrimler i Gylden Sauce

    Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt tomatpuré og svits den i ca. ½ minut. Kom vand og salt i panden og bring blandingen i kog. Tilsæt kødet og kog det i ca. 1½ minut. Tag kødet op o...

  115. Enebærgryde med Bagt Kartoffelmos

    Skær svinekødet i tynde strimler. Lad smørret gyldne i en tykbundet gryde. Del kødet i 2 portioner og brun hver portion for sig. Læg alt kødet tilbage i gryden. Knus enebær og rosmarin og tilsæt det til kødet. Kom piskefløde, ...

  116. Farseret Svinemørbrad

    Befri mørbraden for sener og hinder. Flæk den halvt igennem. Rør det hakkede kød med hakket løg, peberfrugt og æggeblomme. Krydr med salt og peber. Bred farsen ud på mørbraden, luk den og bind omkring den. Brun den på alle si...

  117. Roulade med Skinkefyld

    Roulade med Skinkefyld

    Ingredienserne til dejen piskes sammen og hældes i en bradepande med bagepapir. Bages 30 minutter ved 200C°. Fyldet svitses let og iblandes 1 pakke pikantost. NB! Istedet for løg, kan der bruges 1 bundt forårsløg. Når fyldet er ...

  118. Svensk Farsret

    Tænd ovnen på 200°C. Mos de kolde, kogte kartofler og bland alle ingredienserne i en skål. Form farsen som et brød og læg det i et smurt, ovnfast fad. Serveres evt. med råstegte kartofler....

  119. Karbonader med Appelsinsauce

    Kødet formes til 6 karbonader, krydres med peber, og steges på panden ca. 5 minutter på hver side. Karbonaderne holdes varme i et fad. Løg i terninger og champignon i skiver svitses på panden et par minutter og varmen dæmpes. Sa...

  120. Forloren Hare I

    Forloren Hare I

    Tag en skål og bland de 2 slags fars sammen. Tilsæt æg, salt og peber. Kom lidt mel (ikke for meget) i farsen. Hæld farsen ud på bordet, og bland baconternene i. Rul farsen som du ønsker haren skal se ud, og tril den derefter me...

  121. Wok a la Bangkok

    Olien opvarmes i wokken. Kødet brunes ved kraftig varme i ca. 2-3 minutter. Tag det op på en tallerken og krydr med salt og peber. Skær løg i både og forårsløg i mindre stykker. Brun dem i wokken i 2-3 minutter. Tilsæt inge...

  122. Mørbrad i en God Sauce

    Skær kødet i tynde strimler. Bland mel, salt og peber i en plastikpose og ryst kødstrimlerne heri. Pil løgene og snit dem fint. Brun fedtstoffet i en tykbundet gryde og brun kødet heri. Skru ned for varmen og kom løgene i gryden. L...

  123. Karbonader med Estragon

    Kødet kommes i en skål og blandes med salt, peber og estragon. Kartoffelmel og æggeblommer tilsættes, og farsen røres, til den er ensartet. Farsen formes til ovale bøffer, der steges på panden i fedtstof, 2-3 minutter på hver ...

  124. Skinke- og Grøntsagsgratin

    Skyl fennikelen og skær den i strimler. Skyl broccolien. Fjern bladene og en bid af stokken. Skær i mindre stykker. Rens og hak svampe og porre. Skær evt. fedt fra skinken og tern den. Opvarm olien på en pande. Tilsæt grøntsager...

  125. Frikadeller med Chili, Gulerod & Soltørede Tomater

    Frikadeller med Chili, Gulerod & Soltørede Tomater

    NB! Jeg laver altid mange frikadeller ad gangen, så vær opmærksom på det, når du læser opskriften. Hak chili, løg og soltørrede tomater fint. Riv gulerødderne. Bland alle ingredienserne i hånden eller brug en køkkenmaskine...

  126. Torbens Mørbradgryde

    Torbens Mørbradgryde

    Den afpudsede mørbrad skæres i 1 cm tykke skiver og brunes i olien ved god varme. Tag kødet op af gryden. Steg herefter bacontern og lad dem afdryppe på et stykke køkkenrulle. De skivede champignon svitses i gryden et par min...

  127. Pias Mørbradgryde (8 pers.)

    Mørbraden pudses af og skæres i mundrette stykker. (Her er hvad jeg gør: ca. 3 cm lange stykker, der skæres over på midten, og derefter skæres hvert stykke i 3 stykker). Svits baconternene på en pande. Tilsæt løg, som er skå...