Opskrifter » Mad til Højtider » Jul

Jul

46 retter fundet i Jul kategorien.

Ugens Opskrifter:

Brunkager Vanillekranse Coco-Pops Julekager


  1. Vendsysselske Pebernødder

    Vendsysselske Pebernødder

    Kør smør og sukker godt sammen på en røremaskine. Tilsæt fløden og derefter bagepulver, natron og krydderier. Til sidst tilsættes melet lidt ad gangen. Lad dejen hvile i køleskabet natten over. Læg pebernødder på pl...

  2. Julefrikadeller med Grønlangkål & Ristet Rugbrød

    Julefrikadeller med Grønlangkål & Ristet Rugbrød

    4 personer. Kom kød, rasp, æg, finthakket enebær, salt, peber og bacon skåret i små tern i en skål. Rør farsen godt igennem og tilsæt væsken lidt ad gangen. Rør, til farsen har en passende konsistens. Lad fedtstoffet blive g...

  3. Vanillekranse

    Vanillekranse

    Bland alle ingredienserne i en skål og smuldr fedtstoffet heri. Ælt dejen sammen med let hånd. Læg dejen koldt en time, inden den formes. Sæt en stjerneform i en kødhakker eller brug en småkagesprøjte og kør dejen igennem. Fo...

  4. Brunkager

    Brunkager

    Varm sirup, fedtstof og sukker op til sukkeret er smeltet. Opløs potasken i 1 spsk vand. Tilsæt potaske, pomeransskal og de øvrige krydderier når massen er afkølet til håndvarm. Tilsæt melet og ælt det hele til en ensartet ...

  5. Kanelkager

    Kanelkager

    Det hele blandes (lægges i køleskab til man vil bage - kan ligge flere dage). Dejen rulles i tynde stænger og skæres i ca. 5cm lange stykker, som trykkes flade og pensles med mælk og dyppes i sukker. Bages ved 170°C i ca. 10 m...

  6. Klejner

    Klejner

    Rør æggeblommer, flormelis og cognac sammen til en luftig masse. Tilsæt citronskal og det smeltede, men afsvalede fedtstof. Ælt med mel og bagepulver. Lad dejen hvile i køleskabet nogle timer, eller til dagen efter. Rul dejen ud på...

  7. Joans Pebernødder med Tesukker

    Joans Pebernødder med Tesukker

    Suker og æg piskes godt sammen. Resten af ingredienserne tilsættes og det hele æltes til en fast masse. Dejen kan ligge i køleskabet et par dage. Bages ved 200°C i 7-10 minutter...

  8. Stegt And

    Stegt And

    Gør anden i stand. Fjern overflødigt fedt (ved gumpen). Gnid den indvendigt og udvendigt med salt og peber. Skræl æblerne og skær dem i både. Del leveren i 2-3 stykker og skær hjertet i skiver. Brun det i lidt afsmeltet andefed...

  9. Helles Fedtebrød

    Helles Fedtebrød

    Opskriften giver ca. 80 fedtebrød Bland det hele sammen, det er nemmest med flydende margarine. Rul tyndt ud med kagerullen og skær i strimler af ca. 5 cm bredde og længde som bagepladen. Løft over på bagepladen som er beklædt m...

  10. Brændte Mandler

    Brændte Mandler

    Kom mandler, sukker og vand i en pande og varm op ved kraftig varme og under omrøring. Fortsæt med at varme mandlerne under omrøring til sukkeret er brunt og flydende, og mandlerne er blanke. Skru evt. ned til jævn varme. Spred m...

  11. Jødekager

    Jødekager

    Alle ingredienserne kommes i et stort fad og æltes sammen til en ensartet dej. Del dejen i 4 mindre portioner. Rul en portion dej tyndt med kagerulle til ca. 3mm tykkelse. Udstik kagerne med en form eller et glas til ca. 5 cm store k...

  12. Ris a la Mande

    Ris a la Mande

    Kog ris, mælk og vanille ved svag varme under låg ca. 50 minutter. Rør sukker i. Afkøl grøden. Smut mandlerne og hak dem. Rør dem i grøden. Pisk fløden. Vend den i grøden. Sæt desserten koldt, indtil den skal spises....

  13. Birgits Pebernødder

    Birgits Pebernødder

    Alle ingredienserne blandes. Skær dejen i mindre stykker, og tril dem til pølser. Skær pølserne i stykker på ca. ½ cm. Sæt kagerne på bageplader og bag den ca. 10 minutter ved 180°C...

  14. Flæskesteg (6-8 pers.)

    Flæskesteg (6-8 pers.)

    Gnid sværen godt med salt, så det kommer ned mellem alle sværene. Stik evt. laurbærblade ned mellem sværene. Læg stegen på en rist over bradepanden, så sværen ligger så lige som muligt. Læg evt. et stykke skrællet kartoffel e...

  15. Risengrød

    Risengrød

    Smør en tykbundet gryde med smør eller margarine. Hæld mælken i og bring den i kog. Pas på - det koger nemt over. Drys risene i under omrøring. Dæmp varmen og læg låg på gryden. Kog grøden ved svag varme i ca. 50 minutter. ...

  16. Julemandens Knapper

    Giver 30-35 småkager. Forvarm ovnen til 190°C Bland smør, sukker, farin, vaniliesukker og æggeblommer i en skål. Rør langsomt melet i, til en dejkugle formes. Tril dejen til små kugler (valnøddestørrelse). Læg dem...

  17. Julefrikadeller

    Bland alle ingredienserne rigtig godt. Lad farsen trække i køleskabet i en times tid. Form frikadeller og steg dem på en pande i rigeligt fedtstof eller i ovn ved 200°C i ca. 30 minutter....

  18. Vendsysselske Pebernødder

    Vendsysselske Pebernødder

    Kør smør og sukker godt sammen på en røremaskine. Tilsæt fløden og derefter bagepulver, natron og krydderier. Til sidst tilsættes melet lidt ad gangen. Lad dejen hvile i køleskabet natten over. Læg pebernødder på pl...

  19. Luciabrød

    Ca. 12 boller. Kom safran og 1 skefuld af sukkeret i morteren, og knus det helt fint. Hæld alle ingredienser i en røremaskine - gær, vand og safranblandingen først. Ælt dejen godt til en blød og elastisk dej. Start med at kom...

  20. Pebernødder a la Lagkagehuset

    Smør og sukker piskes sammen med en håndmixer, til sukkeret er pisket godt ud. Piskefløden piskes i (laveste hastighed til at starte med). Bland krydderier, bagepulver og natron i melet, og rør det så i dejen, til du har en nogen...

  21. Juletræs-Kage

    Pisk smør og sukker let og luftigt. Tilsæt 1 æg ad gangen, og rør godt ind imellem. Bland mel og bagepulver og rør det i. Bland mælk, frugtfarve og essens og bland det i. Rør det hele godt sammen, og hæld det i en stor brad...

  22. Havregrynskugler med Appelsin

    Bland alle ingredienserne godt sammen til en ensartet masse. Tril massen til kugler af ønsket størrelse, og tril dem i kokosmel eller vend dem i smeltet chokolade....

  23. Nissepis

    Lad Ribena simre 20 minutter med kanel og ingefærrod skåret i skiver. Lad det trække et døgn, og bland det derefter med vodkaen. Det kan drikkes med det samme, men vinder ved lagring. Nissepis er sødt som likør, og smager godt ...

  24. Kanelkaffe

    Bland kanel og kakao. Hæld kaffen op i et krus, og kom 1-1½ tsk af din mix i kaffen og rør rundt. Fyld op med varm mælk og drik ...

  25. Havregrynskugler med Bailey

    Bland alle ingredienserne godt i en skål. Tril dem til kugler af ønsket størrelse, og vend dem i kokosmel. Opbevares i et tætsluttende glas eller en kagedåse....

  26. Juleskumfiduser

    Hæld sukker, glukosesirup og vand i en tykbundet gryde, og lad massen koge, til den har nået 100°C. Læg husblasen i blød i rigeligt vand i 5 minutter. Hæld vandet fra, og smelt husblasen. Pisk æggehvider, flormelis og farve i e...

  27. Adventsgryde med Hamburgerryg

    Skær hamburgerryggen i skiver. Smelt smørret på en stor pande, drys karry over. Brun kødskiverne på panden, og læg dem til side. Skær porrerne i tynde strimler og peberfrugten i tern. Svits nu på panden porrer, peberfrugt,...

  28. Decemberkage med Banan & Hasselnødder

    Rør margarine og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen under omrøring. Mos bananerne med en gaffel, og tilsæt dem til dejen. Tilsæt kærnemælk, havregryn og hakkede hasselnødder. Bland derefter mel, natron, van...

  29. Adventskrans

    Smuldr margarine og gær ud i melet. Tilsæt sukker, salt og æg og ælt dejen godt sammen. Stil dejen til hævning tildækket et lunt sted ca. 45 minutter. Til fyldet udblødes rosinerne i portvinen. Hak mandlerne. Rør margarine og ...

  30. Amerikansk Konfekt

    Smelt smørret i en gryde, og hæld så fløde, salt, sirup og sukker i gryden. Kos massen op, og foretag derefter "kugleprøven". Hæld 1 tsk af massen ned i en kop med koldt vand. Hvis massen straks kan trilles til en kugle, er den kog...

  31. Langtidsstegt And

    Sæt ovnen på 130°C (almindelig ovn). De yderste vingespidser og halsen skæres af anden. Gå den efter udvendigt for fjerrester og indvendigt for indmadsrester. Fjern evt. løst fedt, og tør den godt med et stykke køkkenrulle. Gn...

  32. Svinekam med Rosmarin & Hvidløg

    Pil nålene af rosmarinkvistene, og pil hvidløgene. Hak begge dele fint i en blender sammen med olien. Snør stegen med kødtråd, så den holder faconen. Stik små lommer med en spids kniv, og fordel hvidløg-rosmarinolien rundt omkrin...

  33. Aristokrater

    Sigt melet ned i en skål. Ælt det sammen med smør, sukker og de hakkede mandler. Lad dejen køle mindst 30 minutter, gerne natten over. Tril dejen i stænger, der udskæres i stykker på 5 centimeters længde. Pensl med sammenpiske...

  34. Honninghjerter

    Opvarm honningen til ca. 50°C. Ælt det herefter godt sammen med melet. Stil dejen i køleskabet i 14 dage. Rør krydderierne op i æggeblommen, og bland det i dejen. Hvis den er for hård at arbejde med, kan man putte den i mikroovnen ...

  35. Fiskefilet med Remoulade & Citron

    GÃ¥ fileterne efter for ben - skær evt. den yderste kant af. Bland melet med salt og peber. Vend derefter fileterne i melet, sÃ¥ i sammenpisket æg og til sidst i rasp. Steg fileterne sprøde pÃ¥ en varm pande i en blanding af smÃ...

  36. Kanelkager

    Kanelkager

    Det hele blandes (lægges i køleskab til man vil bage - kan ligge flere dage). Dejen rulles i tynde stænger og skæres i ca. 5cm lange stykker, som trykkes flade og pensles med mælk og dyppes i sukker. Bages ved 170°C i ca. 10 m...

  37. Julefrikadeller med Grønlangkål & Ristet Rugbrød

    Julefrikadeller med Grønlangkål & Ristet Rugbrød

    4 personer. Kom kød, rasp, æg, finthakket enebær, salt, peber og bacon skåret i små tern i en skål. Rør farsen godt igennem og tilsæt væsken lidt ad gangen. Rør, til farsen har en passende konsistens. Lad fedtstoffet blive g...

  38. Ris a la Mande

    4-6 pers. Bring vandet i kog i en tykbundet gryde. Drys risene i det kogende vand under omrøring, og kog dem 2 min. Tilsæt mælk og vanille. Bring det i kog under omrøring. Kog grøden ved svag varme, under låg, ca. 35 min. Rør ...

  39. Brændte Mandler

    Brændte Mandler

    Kom mandler, sukker og vand i en pande og varm op ved kraftig varme og under omrøring. Fortsæt med at varme mandlerne under omrøring til sukkeret er brunt og flydende, og mandlerne er blanke. Skru evt. ned til jævn varme. Spred m...

  40. Joans Pebernødder med Tesukker

    Joans Pebernødder med Tesukker

    Suker og æg piskes godt sammen. Resten af ingredienserne tilsættes og det hele æltes til en fast masse. Dejen kan ligge i køleskabet et par dage. Bages ved 200°C i 7-10 minutter...

  41. Helles Fedtebrød

    Helles Fedtebrød

    Opskriften giver ca. 80 fedtebrød Bland det hele sammen, det er nemmest med flydende margarine. Rul tyndt ud med kagerullen og skær i strimler af ca. 5 cm bredde og længde som bagepladen. Løft over på bagepladen som er beklædt m...

  42. Birgits Pebernødder

    Birgits Pebernødder

    Alle ingredienserne blandes. Skær dejen i mindre stykker, og tril dem til pølser. Skær pølserne i stykker på ca. ½ cm. Sæt kagerne på bageplader og bag den ca. 10 minutter ved 180°C...

  43. Coco-Pops Julekager

    Coco-Pops Julekager

    Tænd ovnen på 200°C. Rør smør, sukker og vanillesukker sammen - brug evt. en elpisker. Rør ægget i. Tilsæt melet blandet med bagepulveret og kom til sidst Coco Pops i. Form små kager med en teske og læg dem på en plad...

  44. Stegt And

    Stegt And

    Gør anden i stand. Fjern overflødigt fedt (ved gumpen). Gnid den indvendigt og udvendigt med salt og peber. Skræl æblerne og skær dem i både. Del leveren i 2-3 stykker og skær hjertet i skiver. Brun det i lidt afsmeltet andefed...

  45. Vanillekranse

    Vanillekranse

    Bland alle ingredienserne i en skål og smuldr fedtstoffet heri. Ælt dejen sammen med let hånd. Læg dejen koldt en time, inden den formes. Sæt en stjerneform i en kødhakker eller brug en småkagesprøjte og kør dejen igennem. Fo...

  46. Jødekager

    Jødekager

    Alle ingredienserne kommes i et stort fad og æltes sammen til en ensartet dej. Del dejen i 4 mindre portioner. Rul en portion dej tyndt med kagerulle til ca. 3mm tykkelse. Udstik kagerne med en form eller et glas til ca. 5 cm store k...

  47. Brunkager

    Brunkager

    Varm sirup, fedtstof og sukker op til sukkeret er smeltet. Opløs potasken i 1 spsk vand. Tilsæt potaske, pomeransskal og de øvrige krydderier når massen er afkølet til håndvarm. Tilsæt melet og ælt det hele til en ensartet ...

  48. Jule Brownies

    Smelt chokolade, nougat og smør i en tykbundet gryde. Lad det køle lidt af og tilsæt så Bailey´s. Pisk æg og sukker luftigt og vend det i chokolademassen. Sigt mel, krydderier og bagepulver i dejen og vend det forsigtigt sammen....

  49. Honningkager

    Kom honning i en gryde og varm op under omrøring til den er smeltet. Kom sukkeret i en skål og hæld den varme honning over under omrøring. Lad det køle lidt af. Pisk ægget sammen og rør det i honning/sukker massen sammen med kr...

  50. Pebernødder II

    Rør sukker og margarine sammen til en luftig masse. Tilsæt æggene og rør det sammen. Bland krydderier og bagepulver med mel, og ælt det hele sammen. Rul dejen ud i fingertykke pølser og skær i ½-1½ cm lange stykker. Rul de...

  51. Peberkager til Pyntning

    Sigt melet sammen med hjortetaksalt. Ælt alle ingredienserne sammen, til dejen er ensartet. Læg dejen i køleskabet, til den er blevet fast og nemmere at arbejde med. Rul dejen ud i 2-3 mm tykkelse. Stik kagerne ud med kageudstik...

  52. Mini-marcipanmuffins med Nougat-topping

    Pisk æg og sukker lyst of luftigt. Tilsæt det smeltede, afkølede smør. Bland mel, bagepulver og mælk i dejen lidt ad gangen. Riv marcipanen groft og vend den i dejen. Fordel dejen i ca. 30 miniforme. Bag dem ca. 15 minutter...

  53. Nøddebjælker

    Rør smør og sukker hvidt. Tilsæt ægget sammen med nødder og appelsinskal. Tilsæt mel og ælt dejen hurtigt sammen til en ensartet dej. Læg den i køleskabet ca. 30 minutter. Del dejen i 6 lige store dele, som rulles ud i 50 cm ...

  54. Stegt Kalkun (12-14 pers.)

    Gør kalkunen i stand. Hak løget fint. Skær bladselleri og champignon i tynde skiver. Skræl æblerne og skær dem i tern. Svits løget i smør. Tilsæt bladselleri, champignon og æbler. Svits det i 2-3 minutter. Afkøl det lidt. Udbl...

  55. Ris a la Mande

    Ris a la Mande

    Kog ris, mælk og vanille ved svag varme under låg ca. 50 minutter. Rør sukker i. Afkøl grøden. Smut mandlerne og hak dem. Rør dem i grøden. Pisk fløden. Vend den i grøden. Sæt desserten koldt, indtil den skal spises....

  56. Flæskesteg (6-8 pers.)

    Flæskesteg (6-8 pers.)

    Gnid sværen godt med salt, så det kommer ned mellem alle sværene. Stik evt. laurbærblade ned mellem sværene. Læg stegen på en rist over bradepanden, så sværen ligger så lige som muligt. Læg evt. et stykke skrællet kartoffel e...

  57. Æbleskiver (ca. 35 stk.)

    Pisk æggeblommerne med sukker og citronskal. Mel, kærnemælk og natron røres i æggesnapsen. Pisk æggehviderne og vend dem forsigtigt i dejen. Varm æbleskivepanden op, og kom fedtstof i hullerne. Fyld hullerne 3/4 op med dej. ...

  58. Klejner

    Klejner

    Rør æggeblommer, flormelis og cognac sammen til en luftig masse. Tilsæt citronskal og det smeltede, men afsvalede fedtstof. Ælt med mel og bagepulver. Lad dejen hvile i køleskabet nogle timer, eller til dagen efter. Rul dejen ud på...

  59. Pebernødder I

    Alle ingredienserne æltes sammen. Lav evt. dejen dagen før og læg den i køleskabet, så er den nemmere at arbejde med. Sæt små klatter dej på en bradepande, og bag dem i ca. 10 minutter ved 190°C...

  60. Gløgg

    Ingefæren knuses evt. med hvidløgspresser,og kanelen brækkes i mindre stykker. Alle ingredienser koges i vandet under låg ved svag varme ca. en halv time. Derefter hældes det igennem en sigte. Ekstrakten kommes i et glas, afkøl...