Opskrifter » Mad til Højtider » Jul » Stegt Kalkun (12-14 pers.)


Print opskriften på Stegt Kalkun (12-14 pers.) Print opskrift

Del på Facebook

Stegt Kalkun (12-14 pers.) opskrift

Ingredienser

Du skal bruge disse ingredienser for at lave stegt kalkun (12-14 pers.):



Opskrift indsendt af


SÃ¥dan laver du Stegt Kalkun (12-14 pers.):

Gør kalkunen i stand.

Hak løget fint. Skær bladselleri og champignon i tynde skiver. Skræl æblerne og skær dem i tern. Svits løget i smør. Tilsæt bladselleri, champignon og æbler. Svits det i 2-3 minutter. Afkøl det lidt. Udblød franskbrødet i bouillon.

Gnis kalkunen indvendig med salt og peber.

Bland de svitsede grøntsager med udblødt franskbrød, salt, peber og timian. Læg fyldet ind i kalkunen. Luk med kødnåle.

Gnis kalkunen udvendig med salt. Læg kalkunen med ryggen opad på ovnristen over en bradepande. Hæld vand i bradepanden og læg hals, vinger, kråse, krydderurter, læg og gulerødder i. Sær kalkunen i ovnen på nederste ribber. Steg kalkunen 45-50 minutter pr. kilo ved 160°C

Steg først kalkunen 2 timer med brystet nedad. Vend kalkunen, så brystet vender opad, smør brystet med smør og steg videre. Dryp kalkunen jævnligt under stegningen med skyen fra bradepanden og hæld eventuelt mere væde i bradepanden.

Hæld skyen fra, en halv time før kalkunen er færdig, og si den ned i en kasserolle, lad den stå lidt og skum fedtet af.

Sluk for ovnen og lad kalkunen hvile ca. 30 minutter med døren på klem.

Sovs: Indkog skyen lidt. Tilsæt majsstivelse udrørt med bouillon, høld fløden i og smag sovsen til.

Stegt Kalkun (12-14 pers.) opskrift
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.

Print opskriften på Stegt Kalkun (12-14 pers.) Print opskrift

Andre spændende opskrifter i jul kategorien

Birgits Pebernødder Coco-Pops Julekager Julefrikadeller med Grønlangkål & Ristet Rugbrød Kanelkager Brunkager Joans Pebernødder med Tesukker