Opskrifter » Salater » Blandede Salater

Blandede Salater

113 retter fundet i Blandede Salater kategorien.

Ugens Opskrifter:

Salat med Æble & Porre Rød-Hvid Råkostsalat Spidskålsalat


  1. Bønnesalat med Bacon

    Bønnesalat med Bacon

    Steg baconternene sprøde på en pande. Læg dem på fedtsugende papir. Bring en gryde med letsaltet vand i kog og kog bønnerne uden låg (ellers mister de den flotte farve) ca. 3 minutter. De skal stadig være sprøde. Kom bønnerne i ...

  2. Grønkålssalat med Æbler & Mandler

    Grønkålssalat med Æbler & Mandler

    Skyl grønkålen og hak den i en foodprocessor, til det er tilpas hakket uden at være for fint. Hak mandlerne fint med en kniv. Pres appelsinen og bland saften med hvidvinseddike og honning. Fjern kernehuset fra æblerne, og skær...

  3. Salat med Æble & Porre

    Salat med Æble & Porre

    Smag creme fraiche til med salt og peber. Skær æblet i tynde både og porren i tynde ringe. Vend æble og porre i creme fraichen, og server. Dejlig let salat, der går godt til det meste kød....

  4. Salat med Granatæble

    Salat med Granatæble

    Snit iceberg salaten fint. Skyl og tør rucolasalaten. Skær agurken over på midten, og skrab "indmaden" ud med en ske. Skær nu agurken ud i halvmåne-formede stykker. Skær ananas i små tern. Skær peberfrugten i fine strime...

  5. Bønnesalat med Tomat

    Bønnesalat med Tomat

    Kog bønnerne i letsaltet vand. Skær dem i 2-3cm stykker. Del tomaterne i 2 og hak løget fint. Rist pinjekernerne let på en tør pande. Bland alle ingredienserne i en skål, og stil den på køl til servering....

  6. Salat med Kinakål & Appelsiner

    Salat med Kinakål & Appelsiner

    Snit kålen i strimler. Pil applesinerne, og skær dem i terninger. Vend begge dele i creme fraichen i en skål. Pynt med appelsiner og nødder...

  7. Broccolisalat med Bacon

    Broccolisalat med Bacon

    Rør creme fraiche med rødvinseddike og sukker. Lad dressingen stå koldt en times tid. Rist bacon helt mørkt og lad det trække på et stykke køkkenrulle. Del broccolien i meget små buketter. Skær løget i små tern. Bland n...

  8. Salat med Spinat, Rucola, Feta & Rødløg

    Salat med Spinat, Rucola, Feta & Rødløg

    Skyl salaten, og tør den (i tromle eller i et viskestykke). Skær fetaosten i små tern. Skær peberfrugten over på langs, og skær så strimler. Del rødløget i 2, og skær det i strimler. Skær champignonerne over - førs p...

  9. Æblesalat med Karry

    Æblesalat med Karry

    4 personer. Skær æblerne i kvarte og fjern kernehuset - æblerne skal ikke skrælles. Skær dem derefter i tynde både. I en skål blandes nu saften fra citronen, piskefløden og karryen. Det røres godt sammen. Smag til med salt og...

  10. Æblesalat med Spidskål

    Æblesalat med Spidskål

    Snit æble og kål fint. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og hæld den over. Drys med hakket persille, og stil salaten køligt, til den skal bruges....

  11. Salat med Pære & Fennikel

    Salat med Pære & Fennikel

    Skær pærerne i tynde skiver. Skær fenniklen papirstynd på et mandolinjern. Dryp med en smule olivenolie, en lille smule citronsaft og lidt salt. Vend det, og sæt det til side. Pisk ingredienserne til dressingen sammen - smag til...

  12. Tzatziki

    Tzatziki

    Hæld yoghurten i et kaffefilter. Lad den dryppe af i mindst 30 minutter. Pil hvidløget og pres det. Skyl agurken, og skær den i små terninger. Kom agurketerningerne i en skål. Kom hvidløg, salt og peber i skålen. Bland. H...

  13. Blandet Sommersalat

    Blandet Sommersalat

    Skyl og slyng salaterne. Skyl broccolien, og skær/bræk den i små buketter. Skær tomaterne i både. Del agurken på langs, og skrab den inderste del ud med en ske. Skær den i halvmåneformede stykker. Tø ærterne op med van...

  14. Ninas Melonsalat

    Ninas Melonsalat

    Skyl og skær salaten groft. Kom den i et stort fad. Lav kugler af begge meloner. Alle slags melon kan bruges, vandmelon og honning melon er bare brugt i dette tilfælde. Hæld kuglerne over salaten, og drys til sidst solsikkekerner ...

  15. Spidskålssalat med Bacon & Feta

    Spidskålssalat med Bacon & Feta

    Snit spidskålen fint og skær rødløg i fine tern. Steg baconen og champignonerne sprøde på en pande. Smuldr fetaosten eller skær den i tern alt efter hvilken du har valgt. Rist pinjekernerne. Vend alle ingredienserne til ...

  16. Salat med Rødbeder, Gulerødder & Æbler

    Salat med Rødbeder, Gulerødder & Æbler

    Riv alle ingredienserne på et råkostjern. Bland dem godt, og servér....

  17. Rødkålssalat med Druer & Figner

    Rødkålssalat med Druer & Figner

    Del rødkålen i 2 og skær de yderste blade og midten fra. Snit rødkålen meget fint (enten med en skarp kniv eller på et mandolinjern). Varm appelsinsaften med æbleeddike og ribsgelé til geléen er smeltet. Tilsæt lidt salt og ...

  18. Sprød Kålsalat

    Sprød Kålsalat

    Til 4 personer som tilbehør. Halvér kålen, fjern stokken og snit den halve kål fint. Drys kål med salt og sukker og lad den stå på køkkenbordet, men det øvrige tilberedes. Skær æblerne i tynde både og hak dild. Rør...

  19. Rødbedesalat med Fetaost

    Rødbedesalat med Fetaost

    Riv rødbederne fint på et råkostjern. Skær agurkerne i tern. Vend det hele sammen. Serveres f.eks. til frikadeller....

  20. Salat med Jordbær & Melon

    Salat med Jordbær & Melon

    Til 4 personer. Skyl jordbærrene og nip stilkene af. Skær dem i halve eller kvarte (alt efter hvor store de er). Skær melonen over, skær skrællen af, og fjern de bløde kerner i midten med en ske. Skær melonen i mundrette stykke...

  21. Rødbedesalat med Feta & Pære

    Rødbedesalat med Feta & Pære

    Pisk citronsaft og olie sammen i den skål du vil lave salaten, og smag til med salt og peber. Rist solsikkekernerne let på en pande, uden noget fedtstof, for at frembringe mere smag i dem. Skræl rødbeder og pærer, fjern kærnehu...

  22. Balsamicomarineret Bønnesalat

    Balsamicomarineret Bønnesalat

    Rør ingredienserne til marinaden sammen. Nip bønnerne og kog dem møre i ca. 5 minutter. Lad dem dryppe af, og læg dem så i bunden af et salatfad/skål. Hak de smuttede mandler og skær fetaosten i tern - drys det over bønnerne. ...

  23. Coleslaw med Rosenkål og Honning-Sennepsdressing

    Coleslaw med Rosenkål og Honning-Sennepsdressing

    Skræ roden af rosenkålene og fjern eventuelle brune yderblade. Snit dem i en foodprocessor eller med et rivejern (brug den side, der laver tynde skiver). Rist mandlerne ved middelvarme 3-4 minutter - rør rundt ind imellem. De skal ge...

  24. Salat med Pocheret Kylling, Pære & Valnødder

    Salat med Pocheret Kylling, Pære & Valnødder

    Skær guleroden og sellerien i 3 dele. Pil hvidløget. Hæld gulerod, selleri og hvidløg i en gryde. Dæk med vand + 2 cm. Bring vandet i kog, og hæld lidt salt i. Skru ned, så vandet kun simrer, og hæld nu kyllingen i. Kog til kylli...

  25. Salat med Blomkål & Porre

    Salat med Blomkål & Porre

    Snit blomkålen og porren fint på et rivejern eller mandolinjern. Bland ingredienserne til dressingen - smag dig frem til om der skal lidt mere eller mindre i af noget :-) Vend blomkål og porre i dressingen og pynt med soyamandler ...

  26. Tomatsalat med Fetaost

    Tomatsalat med Fetaost

    Skyl tomaterne og halvér dem. Skær løget i fine små tern. Skær fetaosten i små tern - brug ca. 1/3 af pakken. Drys med lidt olivenolie, salt og peber og vend forsigtigt rundt....

  27. Rød-Hvid Råkostsalat

    Rød-Hvid Råkostsalat

    Riv rød- og hvidkål groft. Skræl løget og hak det fint. Skræl og skær appelsinen i små stykker (ca. 4 stk pr. appelsinbåd). Bland alle ingredienser og smag til med sukker og citronsaft. Salaten har godt af at trække et ...

  28. Sommersalat med Vandmelon

    Sommersalat med Vandmelon

    Bland alle ingredienserne godt, og stil dem på køl indtil det skal serveres. Tip! Mozzarella istedet for feta er også lækkert. Ristede mandler eller solsikkekerner kan erstatte græskarkerner, hvis du ikke lige har det hjemme....

  29. Salat med Bacon, Vindruer & Asparges

    Skyl salaterne godt, og læg dem på en rent viskestykke, og dup dem tøre. Skyl sukkerærter, vindruer, hindbær og asparges. Steg baconternene sprøde på en pande, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Knæk det yders...

  30. Rebild Salat

    Bland ingredienserne til dressingen. Vend de snittede grøntsager i. Salaten kan holde sig et par dage i køleskabet....

  31. Blomkålssalat med Tranebær & Hasselnødder

    Til 4 personer. Rist hasselnødderne gyldne på en pande, drys med salt og lad dem køle af. Skær blomkålen i meget tynde skiver. Brug evt. et mandolinjern. Bland olie, æbleeddike, salt og peber, og smag til med honning. Hak ...

  32. Salat med Rosenkål og Baconstykker

    Skyl kålen og befri den for de yderste blade. Skær den i tynde skiver. Skær rødløget og æblet i tynde skiver. Skær chilien i små tern. Hak persillen. Ris baconternene og læg dem til afdrypning på et stykke fedtsugende ...

  33. Marineret Broccolisalat

    Til 3-4 personer. Fjern de små blade på broccolien og skyl den. Del den herefter i mindre stykker (brug også stokken) og riv det fint . Skyl æblet, fjern kernehuset, og skær det i små tern på ca. ½x½ cm. Pil løget og hak ...

  34. Blomkålssalat med Feta, Rødløg & Hindbær

    Del blomkålen i helt små buketter. Vend den med fetaost, hindbær, hakkede nødder og syltede løg. Skyl og slyng krydderurterne tørre. Kom krydderurterne og halvdelen af yoghurten i en blender og kød til en grøn creme. Rør r...

  35. Rødbedesalat med Sesam

    Kog, smut og skær rødbederne i skiver eller strimler. Mos hvidløget med saltet pø et bræt med knivens flade side. Rør tahinen op med citronsaft, lidt ad gangen. Rør hvidløget i, og derefter så meget vand, at det bliver en ...

  36. Spidskål med Æble, Mandler & Sesam

    Til 3-4 personer. Snit kålen fint og skær æblerne i tern. Rist mandlerne let på en tør pande og rist efterfølgende sesamfrøene under opsyn - de begynder ret hurtigt at hoppe rundt på panden. Bland alle de våde ingredienser...

  37. Salat med Pære & Blåskimmelost

    Du skal bruge den mængde af de forskellige ingredienser, som du synes passer. Skyl rucolaen. Skær pære, æble og selleri i mindre tern. Bland frugterne sammen med salaten i en skål. Drys med blåskimmelost og hakkede valnød...

  38. New Orleans Coleslaw

    Finsnit hvidkålen. Skræl gulerødderne og riv dem groft. Skær selleri i grove tern og forårsløget i tynde strimler. Rør mayonnaisen med kærnemælk, ahornsirup og eddike, og hæld det over grøntsagerne. Smag til med salt ...

  39. Salat med Jordbær & Melon

    Salat med Jordbær & Melon

    Til 4 personer. Skyl jordbærrene og nip stilkene af. Skær dem i halve eller kvarte (alt efter hvor store de er). Skær melonen over, skær skrællen af, og fjern de bløde kerner i midten med en ske. Skær melonen i mundrette stykke...

  40. Bønnesalat med Fetaost & Oliven

    Bønnerne nippes (begge ender fjernes). Kog dem i godt saltet vand til de er lige netop møre (5-7 minutter). Herefter afkøles de i isvand. Dryp bønnerne godt ad, og del dem i 2. Pil løget, del det i halv og skær det i tynde sk...

  41. Blomkålssalat med Parmesan & Mandler

    Til 4 personer (som tilbehør). Rist mandlerne på en tør, varm pande til de har fået lidt farve (ca. 15-20 minutter.). Kom blomkålsbuketterne i en foodprocessor sammen med mandlerne (alternativt en minihakker lidt ad gangen). S...

  42. Selleri-Æblesalat

    Bland sukker og ymer sammen. Riv selleri og æble groft direkte ned i skålen. Vend godt rundt. Stil salaten på køl til servering....

  43. Rosenkålssalat med Laks

    Til 4 personer. Skær mango og avocado i små tern. Skær rødløg og rosenkål i tynde skiver på et mandolinjern. Bland løg, rosenkål, mango og avocado. Pisk olivenolien med citronsaft, sirup, cayennepeber og salt og hæld d...

  44. Grønkålssalat med Bacon & Avocado

    Skær ca. 8 skiver af baconen og steg dem på en pande i lidt olivenolie til stykkerne er sprøde. Skyl grønkålen og skær ribbene af. Lad den tørre lidt, og skær den så i fine strimler. Skyl pærerne og skær dem i både. Del...

  45. Salat med Pære & Blommer

    Hak valnøddekernerne og osten groft. Bland det sammen med forårsløg, basilikum og limesaft. Stil de krydrede valnødder tildækkede i køleskabet i mindst 15 minutter. Fjern kernehuse og sten fra frugterne og del dem i både. Va...

  46. Bønnesalat med Bacon & Fetaost

    Blanchér bønnerne i rigeligt letsaltet vand. Steg baconternene sprøde, og lad dem dryppe af på et stykke fedtsugende papir. Skær tomater, løg og feta i små stykker. Bland alle ingredienserne i en stor skål, og servér....

  47. Dampet Blomkål med Fetacreme

    Til 4 personer. Skær blomkålen i skiver og damp dem under låg i 3-5 minutter, til den er mør, men stadig har bid. Mos fetaosten med en gaffel og rør det sammen med yoghurt og hvidløg. Smag til med salt og peber. Dryp fetacrem...

  48. Varm Salat med Spinat, Peberfrugt & Mandler

    Skær peberfrugten i store tern, tomaterne i halve, gulerødder i tynde strimler og rødløg i fine både. Rist mandlerne et par minutter på en tør pande. Steg gulerødder, løg og peberfrugter ved god varme i 3-4 minutter i oliveno...

  49. Æblesalat med Hvedekorn

    Hæld vandet i en gryde og bring det i kog. Kom hvedekerner, salt, peberkorn og laurbærblad i gryden og kog hvedekernerne i 20-25 minutter ved svag varme til de er møre. Hæld dem i en sigte, og lad dem dryppe af. Hæld hvedekernern...

  50. Blomkålssalat med Radiser & Ærter

    Skyl blomkålen og hak den fint. Skær ærterne i tynde skiver og radiserne i små tern. Rør creme fraiche og mayonnaise med klippet dild, revet citronskal og og saft. Smag til med salt og peber. Bland dressingen med blomkål, ær...

  51. Spidskålssalat med Dild & Skyr

    Vend spidskålen sammen med ærter, skyr, dild, salt og peber. Smag til...

  52. Spidskålssalat med Blommer

    Vask kålen, skær det grove fra, og snit resten fint. Rist nødderne på en tør pande, til skallen begynder at tage farve og falde af. Læg nødderne i et viskestykke og rul skallerne af. Skyl dilden og lad den dryppe af. Skyl bl...

  53. Blomkålssalat med Mandler

    Skær blomkålen i finde tynde skiver, eventuelt på et mandolinjern. Høvl parmesanosten (du kan også bruge en anden hård ost, evt. pecorino). Vend blomkålen med saltmandler, ost og vend til sidst lidt olivenolie i....

  54. Æblesalat

    Skær æblerne i skiver, og vend dem i pestoen. Bland æblerne med de øvrige ingredienser. Tip! Istedet for kyllingetern, kan du bruge en rest kød fra dagen før - frikadeller, kylling, laks bøf o.s.v, kun fantasien sætter grænse...

  55. Blomkålssalat - a la Kartoffelsalat

    Skær blomkålen i buketter og hæld dem i en skål. Fyld en elkedel med vand, og bring det i kog. Hæld det kogende vand over blomkålen og læg et låg over. Lad det stå i 5 minutter. Hæld derefter koldt vand på, for at køle dem ne...

  56. Tomatsalat med Fetaost

    Tomatsalat med Fetaost

    Skyl tomaterne og halvér dem. Skær løget i fine små tern. Skær fetaosten i små tern - brug ca. 1/3 af pakken. Drys med lidt olivenolie, salt og peber og vend forsigtigt rundt....

  57. Græsk Salat

    Anret alle ingredienserne på et fad eller i en lav skål, hæld olivenolie over og drys evt. lidt groft salt på. Servér salaten som en forret eller som tilbehør til evt. grillet kød....

  58. Spidskålssalat med Melon

    Pisk alle ingredienserne til dressingen. Skær tomaterne i både og honningmelonen i tern. Bland ingredienserne til salaten, og hæld dressingen over. Servér salaten som tilbehør til et stykke kød....

  59. Sprød Kålsalat

    Sprød Kålsalat

    Til 4 personer som tilbehør. Halvér kålen, fjern stokken og snit den halve kål fint. Drys kål med salt og sukker og lad den stå på køkkenbordet, men det øvrige tilberedes. Skær æblerne i tynde både og hak dild. Rør...

  60. Fennikelsalat med Ærter & Jordbær

    Til 2 personer. Skær fenniklen i tynde skiver på et mandolinjern, bælg ærterne og skær jordbærrene i tynde både. Pisk olien med fintrevet skal og saft fra citronen og sirup. Bland fennikel, ærter, jordbær, dild og peanuts ...

  61. Nem Rødebedesalat med Æble

    Skræl rødbederne og riv dem groft sammen med æblet. Bland dem med yoghurten, og smag til med lidt timian....

  62. Rødbede-Sellerisalat med Æble

    Skræl rødbeder og selleri og riv dem groft. Skær æblet i små tern og klip sveskerne i små stykker. Kom herefter skyr/yoghurt op i en skål, smag den til med sødemiddel og bland alle ingredienserne sammen. Tip! Sveskerne kan...

  63. Spidskålssalat med Bacon & Feta

    Spidskålssalat med Bacon & Feta

    Snit spidskålen fint og skær rødløg i fine tern. Steg baconen og champignonerne sprøde på en pande. Smuldr fetaosten eller skær den i tern alt efter hvilken du har valgt. Rist pinjekernerne. Vend alle ingredienserne til ...

  64. Grønkålssalat med Æble & Granatæble

    Fjern kernehusene fra æblerne og snit dem fint. Fjern stokken fra grønkålen og hak den fint (gerne i foodprocessor). Skær løget i små tern. Tag kernene uf af granatæblet. Bland det hele sammen. Rør ingredienserne til ...

  65. Bønnesalat med Rødløg & Tomater

    Bring rigelig letsaltet vand i kog og kog bønnerne uden låg ca. 3 minutter. De skal stadig være sprøde. Kom bønnerne i koldt vand, dræn dem og lad dem dryppe af. Pisk olie og eddike sammen og smag til med sukker. Vend marina...

  66. Spinatsalat med Kikærter & Ost

    Rist kikærterne på en pande. Bland det sammen med spinat (skyllet og plukket)citronsaft, citronskal og olivenolie. Høvl osten over inden servering....

  67. Salat med Æble, Knoldselleri & Granatæble

    Smag creme fraiche til med vineddike og lidt sukker, og vend de groftrevne æbler og knoldselleri i. Pynt med grnatæblekerner ved servering. ...

  68. Salat med Rucola, Avokado & Granatæble

    Skyl begge salater godt. Skær avokadoen i skiver eller mindre tern. Skær bønnerne i mindre stykker og ris pinjekernerne. Vend det hele godt sammen, og servér....

  69. Nem Spidskålsalat med Rødløg

    Snit kålen fint og skær peberfrugt og rødløg i tern. Bland alle ingredienserne til dressingen og vend derefter kål, peberfrugt og løg i. Passer til de fleste slags kød....

  70. Salat med Blomkål & Porre

    Salat med Blomkål & Porre

    Snit blomkålen og porren fint på et rivejern eller mandolinjern. Bland ingredienserne til dressingen - smag dig frem til om der skal lidt mere eller mindre i af noget :-) Vend blomkål og porre i dressingen og pynt med soyamandler ...

  71. Balsamicomarineret Bønnesalat

    Balsamicomarineret Bønnesalat

    Rør ingredienserne til marinaden sammen. Nip bønnerne og kog dem møre i ca. 5 minutter. Lad dem dryppe af, og læg dem så i bunden af et salatfad/skål. Hak de smuttede mandler og skær fetaosten i tern - drys det over bønnerne. ...

  72. Spidskålssalat med Ananas og Creme Fraiche Dressing

    Snit spidskålen fint og kram den let med hænderne. Hak persillen fint, og vend den i spidskålen sammen med ananasstykkerne. Bland alle ingredienserne til dressingen. Smag til, og vend den i salaten. Stilles på køl indtil serve...

  73. Pæresalat med Fennikel

    Rist mandlerne på en tør pande til de begynder at tage farve. Lad dem herefter køle helt af. Snit den skyllede fennikel i tynde strimler, og skær pærerne i mundrette stykker. Skyl rucolaen godt. Hak de afkølede mandler groft. ...

  74. Jordbærsalat med Grønne Asparges

    Rens og nip jordbærrene og skær dem i halve. Fjern skal og kerner fra melonen, og skær den i mindre stykker. Skyl rucolaen godt. Rens forårsløgene og snit dem fint. Skyl de grønne asparges og skær den nederste træede ende af. ...

  75. Spidskålssalat med Rejer

    Snit kålen i tynde strimler. Bælg ærterne. Bland de 2 ting sammen med dild og rejer. Rør ingredienserne til dressingen og servér....

  76. Vinter Cæsar-Salat

    Til 2 personer. Tænd ovnen på 220°C. Steg kyllingebrysterne i lidt olie på en varm pande. Krydr med salt. Dryp rugbrødet med olie og salt og bag det sprødt i den varme ovn i ca. 7-10 minutter. Skyl og skræl gulerødder og...

  77. Hjemmelavet Cremet Coleslaw

    Snit hvidkålen fint og riv gulerødderne på et rivejern. Bland de 2 ting sammen i en skål. Rør ingredienserne til marinaden sammen, og hæld den over grøntsagerne. Sørg for at blande det godt. Lad det trække cirka 1 time i kølesk...

  78. Spicy Rejesalat med Citrondressing

    Til 6 personer. Dressing: Vend creme fraiche sammen med citronskal, citronsaft, salt og peber. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 minutter. Smag til. Vend avokadotern i citronsaft og salt. Vend rejerne i salsa. S...

  79. Kyllingesalat med Thaifløde

    Til 4 personer. Skyl og skær salathovederne i mindre stykker. Kog nudlerne i letsaltet vand. Efter 2-3 minutter under omrøring er de "løst op" og møre uden at være bløde. Hæld dem til afdrypning i en sigte. Drys kyllingerne ...

  80. Mexikansk Salat

    Skær salaten i tynde strimler og bladsellerien i skiver. Vask og skyl porren grundigt, og skær den i tynde skiver. Skær peberfrugterne i tern. Fjern stene og skrallen fra avokadoerne, og skær kødet i mindre tern, som vendes i...

  81. Salat med Broccoli, Blomkål og Sennepsdressing

    Del blomkål og broccoli i små buketter. Skær stokkene i små terninger. Læg kålen i kogende vand i 2 minutter hvorefter den afdryppes og afkøles. Riv salaten i stykker. Skær brødet i små terninger, og rist dem gyldne i oli...

  82. Æblesalat med Spidskål

    Æblesalat med Spidskål

    Snit æble og kål fint. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og hæld den over. Drys med hakket persille, og stil salaten køligt, til den skal bruges....

  83. Appelsinsalat med Varmrøget Laks

    Til 4 personer. Skær skrællen af appelsinerne, skær fileterne fri, og pres saften af resten. Pil skind og ben af laksen og pluk den i mindre stykker. Snit julesalaten i lange stykker, og pluk icebergsalaten i grove stykker. T...

  84. Grønkålssalat med Æbler

    Start med at hakke grønkålen meget fint. Skræl og riv æblerne, og bland dem med kålen. Hak valnødderne, og smid dem i skålen. Citronsaft, mayonnaise, sukker og creme fraiche røres sammen - smag til, og rør det derefter i s...

  85. Sommerspidskål med Ærter & Mynte

    Skyl kålen grundigt, og skær det grove fra. Snit kålen fint. Bland ingredienserne til dressingen. Rist græskarkernerne på en tør pande, til de popper, og får farve. Pil ærterne. Vend kålen og halvdelen af ærterne og...

  86. Rødkålssalat med Druer & Figner

    Rødkålssalat med Druer & Figner

    Del rødkålen i 2 og skær de yderste blade og midten fra. Snit rødkålen meget fint (enten med en skarp kniv eller på et mandolinjern). Varm appelsinsaften med æbleeddike og ribsgelé til geléen er smeltet. Tilsæt lidt salt og ...

  87. Coleslaw med Rosenkål og Honning-Sennepsdressing

    Coleslaw med Rosenkål og Honning-Sennepsdressing

    Skræ roden af rosenkålene og fjern eventuelle brune yderblade. Snit dem i en foodprocessor eller med et rivejern (brug den side, der laver tynde skiver). Rist mandlerne ved middelvarme 3-4 minutter - rør rundt ind imellem. De skal ge...

  88. Salat med Pære & Fennikel

    Salat med Pære & Fennikel

    Skær pærerne i tynde skiver. Skær fenniklen papirstynd på et mandolinjern. Dryp med en smule olivenolie, en lille smule citronsaft og lidt salt. Vend det, og sæt det til side. Pisk ingredienserne til dressingen sammen - smag til...

  89. Salat med Æble & Knoldselleri

    Pisk sennep og eddike sammen. Tilsæt langsomt olien i en lind strøm, mens du pisker konstant. Smag til med salt og peber, og stil til side. Skræl og del knoldsellerien i kvarte. Snit den fint på et mandolinjern eller med en skarp kni...

  90. Sommersalat med Røget Laks

    Rør rygeosten lind med creme fraichen. Rens radiserne og skær dem i skiver. Vask agurken, halvér den og skrab kernerne ud. Skær den i skiver. Vend grøntsagerne i rygeostcremen og smag til med salt og peber. Anret salaten pÃ...

  91. Salat med Rejer & Avocado

    2 personer. Pisk limesaft og sukker sammen i en skål og tilsæt olie, salt og peber. Halvér avocadoen og befri den for sten og skræl. Skær frugtkødet i mundrette stykker og vend dem i dressingen. Tilsæt de afdryppede rejer og...

  92. Bulgursalat med Radiser & Mandler

    Bland bulgur med 1 tsk salt og overhæld den med 3/4 liter koldt vand. Lad den trække 1 time og hæld den så på et dørslag. Pisk dressingen sammen og vend bulguren i. Tilsæt de snittede grøntsager, oliven og mandler og smag til. ...

  93. Salat med Æble & Porre

    Salat med Æble & Porre

    Smag creme fraiche til med salt og peber. Skær æblet i tynde både og porren i tynde ringe. Vend æble og porre i creme fraichen, og server. Dejlig let salat, der går godt til det meste kød....

  94. Ninas Melonsalat

    Ninas Melonsalat

    Skyl og skær salaten groft. Kom den i et stort fad. Lav kugler af begge meloner. Alle slags melon kan bruges, vandmelon og honning melon er bare brugt i dette tilfælde. Hæld kuglerne over salaten, og drys til sidst solsikkekerner ...

  95. Bønnesalat med Tomat

    Bønnesalat med Tomat

    Kog bønnerne i letsaltet vand. Skær dem i 2-3cm stykker. Del tomaterne i 2 og hak løget fint. Rist pinjekernerne let på en tør pande. Bland alle ingredienserne i en skål, og stil den på køl til servering....

  96. Salat med Pocheret Kylling, Pære & Valnødder

    Salat med Pocheret Kylling, Pære & Valnødder

    Skær guleroden og sellerien i 3 dele. Pil hvidløget. Hæld gulerod, selleri og hvidløg i en gryde. Dæk med vand + 2 cm. Bring vandet i kog, og hæld lidt salt i. Skru ned, så vandet kun simrer, og hæld nu kyllingen i. Kog til kylli...

  97. Blandet Sommersalat

    Blandet Sommersalat

    Skyl og slyng salaterne. Skyl broccolien, og skær/bræk den i små buketter. Skær tomaterne i både. Del agurken på langs, og skrab den inderste del ud med en ske. Skær den i halvmåneformede stykker. Tø ærterne op med van...

  98. Hvidkålssalat med Sprøde Nudler

    Snit hvidkålen fint. Bræk nudlerne i stykker. Bland nudler, solsikkekerner og mandelsplitter og grill dem i ovnen til de er gyldne og sprøde. Husk at holde godt øje med dem, da det ikke tager lang tid, og de kan nemt brænde på. ...

  99. Karry Sommersalat

    4 personer. Rør ingredienserne til dressingen (creme fraiche, mayonnaise, sennep, karry, citron og mangochutney) sammen. Lad dressingen hvile i en halv time. Skær agurken over på langs, udhul den med en ske, og skær den derefter i...

  100. Æblesalat med Karry

    Æblesalat med Karry

    4 personer. Skær æblerne i kvarte og fjern kernehuset - æblerne skal ikke skrælles. Skær dem derefter i tynde både. I en skål blandes nu saften fra citronen, piskefløden og karryen. Det røres godt sammen. Smag til med salt og...

  101. Sellerisalat

    Rør ymer med de øvrige ingredienser. Skræl knoldsellerien og og riv den groft. Vend straks den revne selleri i salatsaucen. Stil salaten tildækket i køleskabet i mindst 1½ time inden servering. Ved servering: Vend forsigtigt ...

  102. Rødbedesalat med Feta & Pære

    Rødbedesalat med Feta & Pære

    Pisk citronsaft og olie sammen i den skål du vil lave salaten, og smag til med salt og peber. Rist solsikkekernerne let på en pande, uden noget fedtstof, for at frembringe mere smag i dem. Skræl rødbeder og pærer, fjern kærnehu...

  103. Bønnesalat med Bacon

    Bønnesalat med Bacon

    Steg baconternene sprøde på en pande. Læg dem på fedtsugende papir. Bring en gryde med letsaltet vand i kog og kog bønnerne uden låg (ellers mister de den flotte farve) ca. 3 minutter. De skal stadig være sprøde. Kom bønnerne i ...

  104. Grønkålssalat med Æbler & Mandler

    Grønkålssalat med Æbler & Mandler

    Skyl grønkålen og hak den i en foodprocessor, til det er tilpas hakket uden at være for fint. Hak mandlerne fint med en kniv. Pres appelsinen og bland saften med hvidvinseddike og honning. Fjern kernehuset fra æblerne, og skær...

  105. Salat med Kinakål & Appelsiner

    Salat med Kinakål & Appelsiner

    Snit kålen i strimler. Pil applesinerne, og skær dem i terninger. Vend begge dele i creme fraichen i en skål. Pynt med appelsiner og nødder...

  106. Salat med Spinat, Rucola, Feta & Rødløg

    Salat med Spinat, Rucola, Feta & Rødløg

    Skyl salaten, og tør den (i tromle eller i et viskestykke). Skær fetaosten i små tern. Skær peberfrugten over på langs, og skær så strimler. Del rødløget i 2, og skær det i strimler. Skær champignonerne over - førs p...

  107. Gulerodssymfoni

    Pisk hvidvinseddike, sennep og olivenolie sammen, og smag til med salt og peber. Del gulerødderne på langs og skær dem i meget tynde skrå skiver. Vend gulerødderne i marinaden, og lad dem trække i mindst 1 time. Drys salaten ...

  108. Salat med Rødbeder, Gulerødder & Æbler

    Salat med Rødbeder, Gulerødder & Æbler

    Riv alle ingredienserne på et råkostjern. Bland dem godt, og servér....

  109. Rødbedesalat med Fetaost

    Rødbedesalat med Fetaost

    Riv rødbederne fint på et råkostjern. Skær agurkerne i tern. Vend det hele sammen. Serveres f.eks. til frikadeller....

  110. Amerikansk Kyllingesalat

    Halvér baconskiverne, rul dem sammen og hold med tandstikker. Steg baconrullerne på en tør pande. Lad dem køle af på et stykke køkkenrulle. Striml salat og peberfrugter (husk at tage kernerne ud). Skær kyllingen i ensartede stykke...

  111. Æblesalat

    Skyl æblerne og skær et låg af. Fjern kernehuset. Udhul æblerne med en ske. Pas på æblerne ikke revner. Hak frugtkødet og hæld citronsaft over så det ikke bliver mørkt. Rens champignonerne og snit dem fint. Skyl selleristilk...

  112. Salat med Nudler & Nektariner

    Lad olien blive varm i en pande. Steg kødet ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 minutter. Drys med salt og peber. Kom imens nudlerne i en stor gryde med kogende vand tilsat salt. Efter 1-2 minutter under omrøring er nudlerne l...

  113. KÃ¥lsalat med Peberfrugt

    Bland alle ingredienserne til salaten. Salatdressingen koges op og hældes varm over salaten....

  114. Rå Rødbedesalat

    Rødbederne skrælles og rives groft. Æblet skrælles og skæres i terninger. Peberroden rives fint. Grøntsagerne blandes i en skål. Marinaden røres sammen og hældes over. Salaten trækker i køleskabet ca. 1 time inden ser...

  115. Græsk Vintersalat med Feta

    Skær kålen i kvarte, fjern stokken. Snit kålen meget fint, kom den i en stor skål. Drys med en stor håndfuld groft salt og kram kålen med hænderne til den begynder at safte, falde sammen og blive blødere. Den skal ikke være helt...

  116. Grønkålssalat med Fløde & Citron

    Skyl og hak grønkålen fint. Bland resten af ingredienserne til en dressing. Vend kålen i dressingen. Den skal dække, men det skal ikke sejle. Dressingen tykner i løbet af kort tid, på grund af citronsaften. Salaten skal ikke væ...

  117. Rødkål med Frugter & Ristede Valnødder

    Fjern stokken på kålen og snit den fint. Fjern top, bund og blade på bladsellerien, og snit den fint. Halvér druerne, eller skær dem i kvarte, hvis de er store. Udsten dadlerne, og skær dem i mindre stykker. Rist valnødde...

  118. Rød-Hvid Råkostsalat

    Rød-Hvid Råkostsalat

    Riv rød- og hvidkål groft. Skræl løget og hak det fint. Skræl og skær appelsinen i små stykker (ca. 4 stk pr. appelsinbåd). Bland alle ingredienser og smag til med sukker og citronsaft. Salaten har godt af at trække et ...

  119. Tomat - Agurkesalat

    Skær tomaterne i tynde skiver, agurkerne i tynde stave og løget i små tern. Tomater og agurker lægges pænt i et fad, løgene hældes over til sidst. Ingredienserne til marinaden blandes, og den hældes over salaten. Det må gerne...

  120. Broccolisalat med Bacon

    Broccolisalat med Bacon

    Rør creme fraiche med rødvinseddike og sukker. Lad dressingen stå koldt en times tid. Rist bacon helt mørkt og lad det trække på et stykke køkkenrulle. Del broccolien i meget små buketter. Skær løget i små tern. Bland n...

  121. Græsk Bondesalat

    Mål alle varerne af. Skyl tomaterne og skær dem i både. Læg dem i en skål. Skyl peberfrugten og skær den i tynde strimler. Kom dem i skålen. Skyl agurken og skær den i terninger. Læg dem i skålen. Pil løget og skær d...

  122. Tzatziki

    Tzatziki

    Hæld yoghurten i et kaffefilter. Lad den dryppe af i mindst 30 minutter. Pil hvidløget og pres det. Skyl agurken, og skær den i små terninger. Kom agurketerningerne i en skål. Kom hvidløg, salt og peber i skålen. Bland. H...

  123. Coleslaw

    Purér hytteosten i en køkkenmaskine eller blender, og stil den i køleskabet i mindst ½ time. Kom hvidkålen i en skål og hæld koldt vand over. Læg en tallerken over med noget tungt ovenpå for at holde nede. Lad kålen stå 10 min...

  124. Hvidkålsråkost med Gulerødder

    Snit eller riv kålen fint. Riv gulerødderne, og hak løget fint. Rør dressingen ud i en salatskål og vend grøntsagerne i....

  125. Lækker Kyllingesalat

    På en varm pande steges baconskiverne sprøde. Tag op og læg på et stykke køkkenrulle. I baconfedtet steges kyllingebrysterne i ca. 10 minutter. Krydres let med friskkværnet salt og peber. Vend af og til. Tag op og læg på køkken...

  126. Marineret Bønnesalat med Brødcrutoner

    Bønnesalat: 1. Sæt en gryde med vand over at koge. Tilsæt 2 tsk salt til vandet og læg låg på. Når vandet koger, lægges bønnerne i. 2. Bønnerne skal koge ca. 10 minutter, til de er møre. Hæld bønnerne over i en sigte, og sk...

  127. Mexikansk Kyllingesalat

    Bland marinaden (olie, chillipeber, paprika, gurkemeje, spidskommen, stødt chilli, salt, peber & citron) og marinér kyllingebrystet i halvdelen af marinaden i 30 minutter. Skyl og del egebladene og skræl og del alle frugterne i både,...

  128. Orientalsk Kyllingesalat

    Bland de istandgjorte ingredienser til marinaden (hakket citrongræs, knust hvidløg, finthakket chili, friskrevet ingefær, limesaft, jordnøddeolie & salt). Marinér kødet i halvdelen af marinaden i 20-30 minutter. Skyl alle salate...