Madkampen.dk » Ingredienser » Ekstra jomfruolivenolie

Opskrifter på mad med Ekstra jomfruolivenolie

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor ekstra jomfruolivenolie indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Valnøddepesto

    Kom hvidløg, parmesan, valnødder og et godt skvæt olivenolie i en foodprocessor og kør til pastakonsistens. Hæld resten af olien gennem tragten til den ønskede konsistens, mens motoren stadig kører. Striml basilikumbladene i fo...


  2. Oliventapenade

    Hak oliven, ansjosfileter, kapers og hvidløg i en foodprocessor. Tilsæt olivenolie lidt ad gangen, til det har en passende konsistens. Kør massen til en grov eller fin puré. Serveres til brød, rå grøntsager, hårdkogte æg e...


  3. Pastasalat med Rucola

    Kog pastaen efter anvisningen og dryp den af. Svits løgene klare i olien. Tilsæt salaten og vend den i olien, til den falder sammen. Krydr med salt og peber og vend salaten i den varme pasta. Servér straks....


  4. Pastasalat med Mozzarella & Cherrytomater

    Kog pastaen og lad den dryppe af. Rør olivenolie med vineddike, bouillon, hvidløg og krydderurter og krydr med salt og peber. Vend den varme pasta i marinaden. Skær osten i skiver og halver tomaterne. Anret pastaen på et varmt ...


  5. Pesto med Basilikum

    Kom basilikum, hvidløg og pinjekerner i en blender eller foodprocessor og kør kort, til delene er grofthakkede. Kør videre og tilsæt olie i en tynd stråle. Blend til en ensartet konsistens. Rør osten i til sidst. Tilsæt evt. lidt...


  6. Tomatsalsa med Rucola

    Skold og slå tomaterne. Klem dem fri for kerner og hak dem. Rør alle ingredienserne sammen i en skål. Smag til med salt og peber. Lad saucen trække mindst en time, før den vendes i varm eller kold pasta....


  7. Pesto med Soltørrede Tomater

    Kom tomater, persille, oliven, hvidløg og citronsaft i en blender eller foodprocessor og kør delene til grofthakkede. Kør videre og tilsæt olien. Blend til en ensartet konsistens. Rør osten i til sidst. Smag til med salt og peber. ...


  8. Pastasalat med Spinat & Kyllingelever

    Pisk dressingen sammen. Skær leveren i mindre stykker. Svits lever og løg i olien 2-3 minutter under omrøring. Krydr med salt og peber. Skyl spinaten grundigt og tør den. Kog pastaen og dryp den af. Arranger spinaten på 4 t...


  9. Krydret Kartoffelsalat

    Kartoflerne dampes med skræl. Imens blandes de resterende ingredienser grundigt og smages til med salt og peber. Hvis du ønsker salaten varm, blandes kartoflerne i med det samme. Hvis du ønsker den kold, sætter du både kartof...


  10. Persillepesto

    Rør alle ingredienserne (undtagen olien)i en foodprocessor til de er godt blandet og pureret. Hæld ca. ½ dl olie i maskinen i en tynd stråle, til alt er blandet godt. Kom pestoen i en skål og hæld resten af olien i....


  11. Sesamgrissini

    Smør 2 bageplader med olie. Sigt mel og salt sammen i en stor skål og lav en fordybning i midten. Rør gær og vand ud i en lille skål. Hæld væsken ned i melet, tilsæt olivenolie og bland til en blød dej. Vend den ud på en melet ...