Madkampen.dk » Ingredienser » Fennikel

Opskrifter på mad med Fennikel

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor fennikel indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Marinerede Rejer

    fennikel

    Fjern frø fra chilien og hak den fint. Pres hvidløget, og rør det sammen med chilien, citronsaft, olie og lidt salt. Vend rejerne i. Rens fenniklen og pil rødløget. Snit dem i papirtynde strimler, og vend dem sammen med rejerne. ...



  2. Pæresalat med Fennikel

    Rist mandlerne på en tør pande til de begynder at tage farve. Lad dem herefter køle helt af. Snit den skyllede fennikel i tynde strimler, og skær pærerne i mundrette stykker. Skyl rucolaen godt. Hak de afkølede mandler groft. ...


  3. Vinter Cæsar-Salat

    Til 2 personer. Tænd ovnen på 220°C. Steg kyllingebrysterne i lidt olie på en varm pande. Krydr med salt. Dryp rugbrødet med olie og salt og bag det sprødt i den varme ovn i ca. 7-10 minutter. Skyl og skræl gulerødder og...


  4. Salat med Pære & Fennikel

    fennikel

    Skær pærerne i tynde skiver. Skær fenniklen papirstynd på et mandolinjern. Dryp med en smule olivenolie, en lille smule citronsaft og lidt salt. Vend det, og sæt det til side. Pisk ingredienserne til dressingen sammen - smag til...



  5. Pasta med Rejer, Chili & Rucola

    2 personer. Sæt en gryde vand over til pasta. Steg rødløgene bløde og blanke i olivenolie og tilsæt fennikel. Steg under omrøring i 5 minutter og sæt pastaen over at koge imens. Vend chili, hvidløg og halve cherrytomater i ...


  6. Fyldig Kalkun Minestrone

    Svits baconternene i en gryde. Tilsæt olien og svits kødet til det skifter farve. Rens grøntsagerne. Snit bladselleri, porre og fennikel fint. Skræl gulerødderne og riv dem groft. Hæld bouillonen i gryden og tilsæt grøntsager...


  7. Fennikelgratin med Skinke

    Rens, skyl og blanchér fennikelen i letsaltet vand, ca. 3 minutter. Tag fennikelen op, lad den dryppe af og svale af. Mål 5 dl af kogevandet op. Del fennikelen i 8 dele, fjern den grove stok. Smør et gratinfad med let smeltet eller f...


  8. Skinke- og Grøntsagsgratin

    Skyl fennikelen og skær den i strimler. Skyl broccolien. Fjern bladene og en bid af stokken. Skær i mindre stykker. Rens og hak svampe og porre. Skær evt. fedt fra skinken og tern den. Opvarm olien på en pande. Tilsæt grøntsager...


  9. Grøntsagstærte med Yoghurt

    Optø butterdejspladerne. Skyl grøntsagerne. Skær aubergine og zucchini i små tern. Skær gulerødder og fennikel i tynde skiver og peberfrugterne i strimler. Skræl løg og hvidløg. Hak og skær i skiver. Opvarm olien på en stor pa...


  10. Grøntsagstærte med Yoghurt

    Optø butterdejspladerne. Skyl grøntsagerne. Skær aubergine og zucchini i små tern. Skær gulerødder og fennikel i tynde skiver og peberfrugterne i strimler. Skræl løg og hvidløg. Hak og skær i skiver. Opvarm olien på en stor pa...


  11. Tuntatar med Ansjos & Sprød Fennikel

    Hak kapers, kørvel og skalotteløg fint. Flæk et stykke agurk, skrab kernerne ud og skær så kødet i bittesmå tern. Drys let med salt og lad agurkekødet trække 30 minutter i en sigte, så vandet løber fra. Skær fennikel i b...


  12. Marokkansk Tagine Med Lam

    Udblød kikærterne natten over – i køleskabet eller et køligt sted – i rigeligt koldt vand. Hæld vandet fra og kog de udblødte kikærter i rigeligt nyt vand i 30-50 minutter (kogetiden kan variere en del). Hæld kogevandet fra. ...


  13. Bouillabaisse (Fransk Fiskesuppe)

    Fisk: Pighvar, lange, fladfish, kammuslinger, hummerhaler. Fond koges på benene sammen med hvidvin, vand, salt og peberkorn. Efter en halv time tages benene op og der koges videre (der skummes). Ingredienserne sauteres i olivenolie i...


  14. Spansk Fiskesuppe

    Alt (havtaskekæber, laks, torsk) brunes på en pande Tilsæt karry og hvidvin. Derefter hældes det hele over i fiskefonden (som du har siet, hvis du selv har lavet den) - det skal så simre. Tilsæt fiskestykker 5 minutter fø...


  15. Oksekødsspyd med Ananas & Varm Nudelsalat

    Skær kød og ananas i lige store tern på ca. 3x3x3 cm. Sæt dem på spyd. Læg dem på bageplade med alu-folie. Bland soya med fintreven ingefær, dijonsennep og sambal oelek. Hæld lagen over spyddene med en ske, vend spyddene et par ...


  16. Marokkansk Inspireret Oksekødssuppe

    Læg oksespidsbrystet i en gryde og dæk med koldt vand. Kog ved svag varme og fjern skum og fedt med en stor ske. Tilsæt salt og fjern skum igen. Tilsæt hel peber, hele koriander og kog til kødet er mørt (ca. 2½ time). Tag kødet op o...


  17. Pocheret Laks med Dildsauce

    Skyl laksen forsigtigt i koldt vand og dup den tør med køkkenrulle. Pil skalotteløget og hak det fint. Skyl dilden. Dup den tør og hak bladene groft og stilkene fint. Hæld fiskefond, løg og fennikel over i en sautépande og bring d...


  18. Hyggegryde

    Pisk mælk, fløde, creme fraiche, tomatpuré og sennep sammen i en gryde. Tilsæt worcestershiresauce, paprika og bouillon. Bring det i kog og skru ned. Lad det så simre ved svag varme i 20 minutter. Smag til med salt og peber og tag det ...