Madkampen.dk » Ingredienser » Gær

Opskrifter på mad med Gær

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor gær indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Koldthævede Morgenboller med Durum

    Bland gæren i vandet og tilsæt salt, olie og durummel. Tilsæt hvedemel til røreskeen kan stå selv. Tilsæt gerne lidt havregryn også. Dæk skålen med et låg eller film, og stil dejen i køleskabet. Næste morgen tændes ovn...


  2. Jettes Gulerodsbrud

    gær

    Giver ca. 12 stk. Smelt margarine og lidt af mælken i en gryde. Hæld det sidste mælk i. Mærk efter, det må kun være lunt. Hæld det i en skål. Smuldr gæren i margarine/mælkeblandingen. Tilsæt sukker, salt og æg. Rør rundt....



  3. De Lækreste Grove Boller

    Rør gæren ud i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt ved højeste hastighed på en røremaskine i næsten 15 minutter (indtil den løfter sig fra bunden af skålen). Træk dejen af krogen og lad den hæve tildækket i 1-2 ti...


  4. Koldhævet Franskbrød

    Gæren røres ud i det kolde vand. Olie, salt og honning tilsættes. Herefter kommes havregryn og durummel i blandingen og til sidst røres hvedemelet i, lidt ad gangen til dejen er klistret uden at falde helt sammen. Herefter komm...


  5. Koldhævet Pizzadej

    Til 2-3 pizzaer. Opløs gæren i vandet, og tilsæt olie og salt. Rør melet i og ælt til dejen er elastisk (ca. 10 minutter i røremaskine). Sæt film over skålen, og stil den på køl i 12 timer. Lav pizzaen dagen efter med...


  6. Kærnemælkshorn med Æbler & Kanel

    * der kan bruges hakkede mandler, frysetørrede hindbær eller hakkede pistacienødder. Lun kærnemælken i en gryde. Opløs gæren heri. Rør rundt. Skrab kornene ud af vanillestangen, og bland dem med sukkeret i en skål. Tilsæt...


  7. Groft Grydebrød

    Rør gæren ud i vandet. Tilsæt honning og salt. Tilsæt derefter melet - lidt ad gangen, og ælt godt. Lad dejen hæve i 30 minutter, og rul det så sammen til en stor bolle i en gryde foret med bagepapir. Sæt det i køleskabet ...


  8. Pølsemuffins

    Skær pølserne i mindre stykker. Opløs gæren i vandet. Tilsæt olie og salt og rør det sammen. Tilsæt mel og ost, og ælt sammen. Ælt pølsestykkerne ind i dejen. Smør muffinsforme (silikone eller alu) med en smule olie. ...


  9. Skinkehorn

    Til 48 stk. Rør gæren ud i den lune mælk. Bland mel, salt og sukker. Det bløde smør smuldres i melet, og det hældes herefter i mælken. Tilsæt de 2 æg. Rør til dejen er ensartet. Lad den hæve 1 time. Bland flødeost og...


  10. Sandwichboller med Majsmel, Chili & Cheddar

    Til 8 stk. Opløs gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser (undtagen chili og cheddar) og ælt dejen godt, til den slipper siderne i skålen. Tag kernerne ud af chilierne og hak dem fint. Kom dem i skålen sammen med revet ...


  11. Birkes

    Ca. 10 stk. Opløs gæren i mælken og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen godt igennem. Rul dejen ud (ca. 20*60) og pensl med æggestrygelse (1 æg, 2 spsk vand og en smule salt). Siderne lægges herefter ind, så dejen...


  12. Valnøddeboller

    Opløs gæren i vandet. Rør salt, tykmælk, havregryn og valnødder i. Tilsæt melet lidt efter lidt, indtil dejen er lind og slipper. Lad dejen hæve ca. 1 time ved stuetemperatur. Form ca. 20 boller og lad dem hæve 30 minutter...


  13. Bløde, Luftige & Grove Pitabrød

    Smuldr gæren i vandet. Lad det stå i ca. 2 minutter. Tilsæt salt og mel. Ælt til en smidig dej og lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse i ca. 30 minutter. Slå dejen sammen og del den i 12 lige store boller. Brug en k...


  14. Tyrkisk Pizza med Yoghurt-Mynte Sovs

    Ælt dejen sammen og lad den hæve i 30 minutter. Rul den ud til 1 stor eller 2-3 små mindre pizzaer. Steg løg, hvidløg og kød i olie og tilsæt tomater, citronskal, salt og peber og hæld kødsovsen over dejen. Bag ved 210°C ...


  15. Nemme Ciabattaboller

    14 stk. Bland gær, vand og salt og tilsæt durummelet. Bliv ved med at røre rundt, til melet er opløst. Tilsæt derefter hvedemelet, og rør, til dejen er ensartet. Den skal stadig være våd. Dæk dejen til, og sæt den i køl...


  16. Skinkeboller med Purløg

    Ca. 50 boller. Opløs gæren i den lunkne mælk. Tilsæt smeltet margarine. Tilsæt salt, purløg og skinketern. Tilsæt melet lidt ad gangen, til dejen får den rigtige konsistens. Lad dejen hæve tildækket i 20 minutter og ba...


  17. Kartoffelpizza med Rosmarin

    * Rosmarinsalt laves af 1 spsk havsalt og 2 spsk friske rosmarinblade som stødes sammen. Rør gær glat med vand, tilsæt mel, rosmarinsalt og olie, og ælt alt til en glat dej, og lad den hvile lunt i ca. 1 time. Tryk dejen ud til e...


  18. Store Bløde Chokoladeboller

    Giver 14-16 stk. Smelt smørret og rør det sammen med kærnemælken. Smuldr gæren heri, og rør til det er opløst. Rør sukker, salt og æg i massen. Ælt ca. halvdelen af melet i, til det bliver en grød. Ælt så chokoladestyk...


  19. Frikadellesnegle

    gær

    Tænd ovnen på 175°C Lun mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt olie, salt og mel og ælt dejen godt igennem. Lad det hæve i ca. 30 minutter. Bland kødet med mel, æg, mælk, løg, hvidløg, chili, salt og peber og rør farsen...



  20. Grydebrød med Øl

    Opløs gæren i vandet og tilsæt øl, honning og salt. Rør godt rundt og bland de 2 slags mel i. Rør rundt til dejen er ensartet. Den skal være meget klistret. Lav dejen hæve varmt og tildækket i minimum 12 timer. Tag dejen u...


  21. Burgerboller lavet med Bløddej

    Kom mælk/vand og gær i en skål eller køkkenmaskine, og opløs gæren. Tilsæt sukker, salt og smør. Tilsæt melet, hold lidt tilbage til at justere konsistensen med. Æltes dejen i en køkkenskål, tages den op når den er sam...


  22. Boller til Sliders

    gær

    Opløs gæren i vandet. Tilsæt surmælksprodukt, sukker, salt og smør. Tilsæt melet lidt ad gangen, og ælt godt. Lad dejen hvile i 15 minutter. Form boller a 40 g. Tryk dem lidt flade, pensl med æg og drys med sesam. Lad...



  23. Rugbrødsboller med Chokolade

    Ca. 18-20 stk. Hæld øllen i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser, og rør dejen godt sammen. Hak chokoladen groft, og vend den i dejen. Dæk skålen med film og stil den koldt i 8-24 timer. Sæt d...


  24. Koldhævede Boller med Surmælk

    12 stk. Kom vand, gær og salt i en skål, og rør med en ske, til gæren er opløst. Rør derefter surmælksprodukt i, hvis du har en rest. Rør de 2 meltyper og havregryn i dejen (nøjes med 600 g, hvis du har blandet surmælksprodu...


  25. Rugbrødsmuffins med Æble & Chokolade

    Rør rugbrødsblandingen sammen efter anvisningen på pakken. Vask æblerne, fjern kernehuset og riv dem groft. Hak chokoladen groft. Rør æbler, chokolade og honning i dejen og tilsæt så meget ekstra vand, at dejen får konsist...