Madkampen.dk » Ingredienser » ærter

Opskrifter på mad med ærter

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor ærter indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Panang Kylling

    Til 4 personer. Skær kyllingen i mundrette stykker, og steg dem i en wok med lidt olie. Tag kyllingen op, og læg den til side. Tag herefter 5 spsk olie, og steg karrypastaen heri. Mix det godt sammen, til det ikke klumper mere. Tils...


  2. Cremet Pastasalat med Karry & Bacon

    Til 3 personer. Bring en gryde med vand og salt i kog, og tilsæt pastaen. Kog den efter anvisningen på posen. Hak løg og peberfrugt fint. Steg baconternene og læg dem på et stykke køkkenrulle til afdrypning. Rør ingredien...


  3. Sprødt Rugbrød med Ærtepuré & Rejer

    Til 2 personer. Find en udstikker der passer til størrelsen på rugbrøder, og udstik 4 runde stykker brød. Steg dem i en smule olie, til de bliver sprøde, og drys med lidt salt og peber. Kog ærterne i 10 minutter, hæld vandet...


  4. Kold Risret med Tun & Rejer

    Kog risene efter anvisningen på pakken, og lad dem blive kolde. Læg risene i bunden af et ildfast fad. Læg ærter (og evt. majs) over samt tunen. Lav en dressing af creme fraiche, mayonnaise, salt, peber, citronsaft og paprika. Hæ...


  5. Ærtelasagne

    Til 2 personer. Tænd ovnen på 200°C Hak løg og hvidløg fint. Sautér løgene på en pande med olivenolie. Vend ærterne i. Krydr med salt og peber og lad det simre under omrøring i 5 minutter. Blend ærterne sammen med hytteo...


  6. Sense - Gulerodsboller

    Til 12 stk. Blend ærterne sammen med creme fraiche til en grødet masse. Tilsæt gulerødder, æg, HUSK, salt, solsikkekerner og hørfrø. Rør dejen sammen med en hÃ¥ndmixer med dejkroge pÃ¥. Tilsæt melet af 3-4 gange under omrÃ...


  7. Ærtepesto

    Blend alle ingredienserne groft i en minihakker. Serveres evt. til et stykke kød, i en sandwich eller som "dressing" på en salat (evt. spidskål, pærer, vindruer, sukkerærter)....


  8. Kyllingefrikadeller med Flødeblomkål

    Skær blomkål og gulerødder i skiver og læg dem i et ildfast fad. Hæld mornaysauce over. Sæt fadet i ovnen ved 200°C i ca. 45 minutter. Til frikadellerne blendes alle grøntsagerne og blandes med kødet. Rør æggehvider og havr...


  9. Hjemmelavet Kyllingesalat med Ærter

    Rist baconen sprød, lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle og knus den. Skær hønsekødet i mundrette stykker og hak champignonerne fint. Rør yoghurt med mayonnaise og fond og smag den til med paprika, salt og peber. Bland...


  10. Broccolinuggets

    Del broccolien i buketter. Brug også stokken. Skræl den, og skær den i stave. Bring 2-3 dl vand i kog i en gryde, tilsæt lidt salt og damp broccolien under låg i 3-4 minutter. Dræn vandet fra og dryp den godt af. Blend broccoli ...


  11. Pastasalat med Olie-Eddike Dressing

    ærter

    Til 4 personer. Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Skyl den under koldt vand, og lad den køle helt af. Steg baconternene sprøde på en pande, og læg dem på fedtsugende papir. Riv gulerødderne og snit peberfrugterne i ty...



  12. Ærtepuré

    ærter

    Hæld alle ingredienserne i en blender eller brug en stavblender. Smag til med krydderierne. Serveres til et stykke kød eller som dip....



  13. Spicy Rice a la Nandos

    ærter

    Til 4 personer. Svits risene på en tør pande i 3-4 minutter. Rør ofte i dem. Når risene får en smule farve, tilsættes vandet, chilipulver, ½ bouillonterning og lidt gurkemeje. Lad det simre til risene er kogt (ca. 15 minutter)....



  14. Spidskålssalat med Dild & Skyr

    Vend spidskålen sammen med ærter, skyr, dild, salt og peber. Smag til...


  15. Æblesalat

    Skær æblerne i skiver, og vend dem i pestoen. Bland æblerne med de øvrige ingredienser. Tip! Istedet for kyllingetern, kan du bruge en rest kød fra dagen før - frikadeller, kylling, laks bøf o.s.v, kun fantasien sætter grænse...


  16. Gammel Kristina

    Sæt vand over til pastaskruerne, og kog dem. når vandet koger. Samtidig svitses løg og hvidløg i en gryde. Tilsæt fløde, ærter og skinke, og lad det simre til pastaen er næsten færdig. Smag til med parmesan. Når pastaen e...


  17. Rejemuffins

    Til 3 personer. Hæld vandet fra rejerne og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Skær snackpeberen i tern og pisk æg og fløde sammen med salt og peber. Fordel rejer, osten, ærter og snackpeber i 8 smurte muffinsforme. ...


  18. Tunsalat med Ærter & Peberfrugt

    Rør alle ingredienserne godt sammen og lad salaten trække i køleskabet en times tid inden servering. ...


  19. Krydrede Stegte Ris

    ærter

    Svits løg og peberfrugt i lidt olie i en pande sammen med bouillonterningen, spidskommen, chilipulver og paprika. Lad det svitse i 2-3 minutter. Tilsæt risene og vandet sammen med den sidste bouillonterning og guekemeje. Bring det i...



  20. Samosaer med Hakket Oksekød

    Brun kødet sammen med løg og hvidløg i olien. Tilsæt gurkemeje, garam masala og limesaft. Skær kartoflerne i tern, tilsæt dem sammen med ærterne og smag til med salt og peber. Bland melet med salt og smuldr smørret deri. ...


  21. Junglekylling

    Ærter

    Skær kyllingefileterne i strimler. Vend kyllingestrimlerne i en pose med karry, salt og peber. Smelt smørret på en pande, og brun kyllingestrimlerne i ca. 3 minutter. Rør fløde og fond i og lad retten koge i ca. 4-7 minutter m...



  22. Maskeret Blomkål

    Kog æggene til de er hårdkogte. Skær blade og stok af blomkålen, og kog det i letsaltet vand i 12-15 minutter - det skal kun lige være mørt. Læg det til afkøling på et fad. Rør ymer, salt, peber, karry, sennep og dild sammen...


  23. Frisk Pastasalat

    Kog pastaskruerne i rigeligt letsaltet vand. Lad dem køle af, eller skyl dem i koldt vand. Vend resten af ingredienserne i, og lad salaten stå koldt indtil servering....


  24. Spidskålssalat med Rejer

    Snit kålen i tynde strimler. Bælg ærterne. Bland de 2 ting sammen med dild og rejer. Rør ingredienserne til dressingen og servér....


  25. Nem Lakseret med Spidskål

    4 personer. Tænd ovnen på 180°C Steg laksen i ovnen i 15-20 minutter. Kog ærterne og rist sesamfrøene på en tør pande. Skær spidskålen i tynde strimler, og steg dem i rapsolien. Kom ærter og kål i en dyb skål, dry...