Madkampen.dk » Ingredienser » Rasp

Opskrifter på mad med Rasp

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor rasp indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Sense - Hakket Oksekød & Blomkål i Fad

    Hak løg og hvidløg fint, og svits det på en varm pande med lidt olie. Tilsæt det hakkede oksekød. Tilsæt de hakkede tomater. Skyl dåsen med lidt vand, og hæld også det ved. Tilsæt så krydderier: spidskommen, oregano, timian...


  2. Nøddefarseret Kyllingefilet

    Bank kyllingefileterne tynde mellem 2 fryseposer. Fyld: Hak nødderne fint (evt. i blender). Ælt dem med gorgonzolaern - ¼ tages fra og gemmes til saucen. Læg de udbankede kyllingefileter på et fugtigt skærebræt. Tryk fyldet ud...


  3. Kyllingekarbonader/Kyllingekrebinetter

    Form farsen til karbonader af ønsket størrelse. Bland rasp med salt og peber i en dyb tallerken. Pisk æg sammen i en dyb tallerken. Dyp først karbonaderne i sammenpisket æg, derefter i rasp. Lad dem hvile lidt på en tallerke...


  4. Broccolinuggets

    Del broccolien i buketter. Brug også stokken. Skræl den, og skær den i stave. Bring 2-3 dl vand i kog i en gryde, tilsæt lidt salt og damp broccolien under låg i 3-4 minutter. Dræn vandet fra og dryp den godt af. Blend broccoli ...


  5. Bacon-Løg Bomber

    Til 2 personer. Skær den yderste top og bund af løgene. Halvér løgene, og pil dem. Tag de 2 yderste lag fra hver løg-halvdel, og læg dem til side. Hak resten af løget fint, og bland det sammen med hakket oksekød, rasp, pebe...


  6. Sense - Edamamebøffer

    Kog bønnerne i 1-2 minutter, og hæld koldt vand over. Sigt vandet fra og kom bønnerne i en foodprocessor sammen med rasp, æg, salt og peber. Kom lidt olie på en pande. Form farsen til frikadeller, og steg dem til de er let gyldn...


  7. Selleribøffer

    Bland alle ingredienserne, og massér til det har en konsistens som frikadellefars. Form til bøffer og steg dem enten på panden i lidt fedtstof eller i ovnen ved 180°C i ca. 20 minutter....


  8. Bodils Hamburgerryg

    Vend kødet i peber og paprikakrydret rasp. Brun det på en pande. Smør med sennep på begge sider, og læg dem i et ildfast fad. Drys med timian. Svits champignon og løg på en pande i 5 minutter. Tilsæt tomaterne og fløden. Hæl...


  9. Kyllingefrikadeller

    Rør kyllingefarsen med salt. Tilsæt derefter resten af ingredienserne og bland godt. Sæt på køl 1 times tid og form derefter 12-14 frikadeller og steg dem i fedtstof på panden ca. 4-5 min på hver side....


  10. Kartoffelpandekage bagt i Ovn

    Skræl og riv kartoflerne og pres væden ud af dem. Snit porren og løget fint. Bland det hele godt og hæld blandingen i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Drys med revet ost og bag pandekagen ved 200°C i 30-35 minutter....


  11. Halve Bagte Krydderkartofler

    rasp

    Skær kartoflerne over på midten. Krydr med salt, peber, oregano, chili, godt med rasp og en smørklat på toppen. Bag kartoflerne i ovnen ved 225°C i ca. 30 minutter....



  12. Italiensk Squashfad

    Til 4 personer. Sær champignon og squash i skiver og hak løget. Svits champignon og løg i olie. Tilsæt squash - lidt ad gangen, til de er fladet sammen. Tilsæt oregano, basilikum, hvidløg og salt. Tilsæt til sidst de hakkede...


  13. Børnevenlige Karbonader i Fad

    Form farsen som bøffer, og vend dem i rasp. Steg dem på panden, og læg dem i et ildfast fad. Skær det antal skiver af tomaterne, som svarer til antallet af karbonader. Læg karbonaderne ovenpå tomatskiverne. Skær resten af ...


  14. Gammeldags Farsbrød med Lækker Sovs

    Bland kød, rasp, mælk, æg og krydderier sammen og form det som et brød i et ovnfast fad. Pak baconskiver rundt om brødet. Steg farsbrødet i ovnen i 15 minutter ved 225°C Opvarm imens bouillon og fløde, jævn det med en smørbo...


  15. Kyllinge-Farsret

    Til 5-6 personer. Skyl og tør kyllingen og kog den mør i letsaltet vand i ca. 45 minutter. Lad den køle af, og befri den for skind og ben. Skær kyllingekødet i terninger eller strimler. Bland det hakkede kød med rasp og mel o...


  16. Squashgratin

    Skær squashen i små tern, og porren i ringe. Sautér begge dele i lidt olie på en pande. Drys med salt og peber og lad det afkøle. Bag smør og mel op i en stor gryde - tilsæt mælken lidt efter lidt imens der røres godt. Lad de...


  17. Blomkålsgratin med Skinketern

    Til 4 personer. Del blomkålen i buketter, og kog dem i vand tilsat salt i ca. 4 minutter. Hæld blomkålen til afdrypning i en sigte. Skær skinken i tern. Kom mel og 1½ dl af mælken i en gryde. Pisk det til en jævning. Tilsæt...


  18. Blomkåls-Oste Røsti

    rasp

    Rens og skær blomkålen i buketter. Kog dem i omkring 10 minutter. Hæld dem i et dørslag. Imens den stadig er varm, moses blomkålen. Rør ost, ægg, rasp, cayennepeber og salt i. Smag til. Smør en pande godt med olie og sæt den ...



  19. Bagte Mozzarella Kyllingeruller

    rasp

    Skær kyllingen i 8 stykker og bank dem tynde og flade med en kødhammer. Hæld raspen i en dyb tallerken sammen med 2 spiseskefulde af den revne parmesanost. Hak spinaten og sautér den kort sammen med det pressede hvidløg og en smu...



  20. De Luxe Kødtærte

    Til 4 personer. Skær baconen i mindre stykker, og sted den næsten sprød. Læg den på fedtsugende papir. Svits det hakkede løg og hvidløg i olien, tilsæt kødet og svits det til det skifter farve. Tilsæt til sidst krydderier...


  21. Bagt Kartoffelmos med Hamburgerryg-Rester

    Rasp

    * du kan både bruge skinke, hamburgerryg eller steg. Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre uden salt. Har du en rest selleri eller anden rodfrugt, så kog dem gerne med. Mos kartoflerne godt (du kan evt. r...



  22. Champignonkarbonader

    Til 4 personer. Skyl og rens champignonerne grundigt. Hak dem fint. Bland champignon, æg, rasp og salt godt sammen og form farsen til små karbonader. Brun smørret på panden og steg karbonaderne gyldenbrune 3-4 minutter på hver...


  23. Frikadeller med Tomatsauce (Vægtvogterne)

    4 portioner - 11 ProPoints pr. portion Rør det hakkede kød meget grundigt sammen med samtlige ingredienser til farsen. Lad det hvilke i køleskabet i en halv times tid, og rør igen. Kog pastaen. Form farsen til frikadeller med e...


  24. Cowboytoast

    4-6 personer. Rør ingredienserne til farsen godt sej (den skal røres lægere end almindelig fars). Form farsen til tynde firkantede bøffer på størrelse med sandwichbrødet. Steg bøfferne i lidt olie på en pande et par minutt...


  25. Kartoffelkager med Broccoli & Ost

    Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Put dem i en stor gryde med vand og lidt salt og kog dem til de er møre (15-20 minutter). Pisk smør og mælk sammen med ½ spiseskefuld salt i en lille gryde over lav varme. Når mælken er ...