Madkampen.dk » Ingredienser » Kartofler

Opskrifter på mad med Kartofler

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor kartofler indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Baconruller på Porre-Kartoffelbund

    Til 4 personer. Rør en frikadellefars sammen. Halvér baconskiverne på midten, og læg 2 halve skiver bacon side om side, så de danner en firkant. Tag ca. 1/8 af farsen og form det til et lille aflangt farsbrød. Læg farsen på...


  2. Koteletter med Kartoffelmos og Champignon a la Creme

    Til 4 personer. Hak rødløg fint og svits det ved middel varme i en gryde. Rengør og hak champignon groft, og lad dem svitse med i 4-5 minutter. Kom hønsefond ved, og lad det koge næsten ind. Tilsæt så fløden, og lad det creme ...


  3. Ristede Kartofler med Bønner & Mayo

    Til 4 personer. Skrub kartofler og vend dem med spidskommen og olivenolie. Læg dem i en bradepande med bagepapir og bag dem i 30 minutter ved 200°C Blanchér bønnerne i 5 minutter i letsaltet vand. Skyl dem med koldt vand. De...


  4. Syrlige Græske Kartofler

    Skræl kartoflerne og skær dem i både. Vend dem i olie, oregano, salt og peber, og hæld dem i et ildfast fad. Hæld vand i til de er halvt dækkede og bag dem møre i ovnen ved 180°C varmluft...


  5. Kartoffelpizza med Rosmarin

    * Rosmarinsalt laves af 1 spsk havsalt og 2 spsk friske rosmarinblade som stødes sammen. Rør gær glat med vand, tilsæt mel, rosmarinsalt og olie, og ælt alt til en glat dej, og lad den hvile lunt i ca. 1 time. Tryk dejen ud til e...


  6. Oksekød med Karry & Kokosmælk

    Varm olien i en sauterpande. Brun kødet i olien ved høj varme. Pres hvidløget og bland det sammen med kødet. Tilsæt karry og (evt.) gurkemeje. Skræl kartoflerne og gulerødderne og skær dem i mundrette bidder. Kom dem i pand...


  7. Bamsebøf

    Rør kødet sammen med salt, peber, kartoffelmel og 1 dl af fløden. Smelt smørret i en pande. Fordel farsen i panden og tryk den ud til en stor bøf. Steg bøffen i ca. 4 minutter. Del bøffen i 4 dele og vend dem. Steg i yderligere...


  8. Svinekødsret med Bagte Kartofler

    Mos kartoflerne og rør en fars af kartofler, kød og de øvrige ingredienser. Fordel farsen i et smurt ovnfast fad (ca. 15*25 cm). Skrub kartoflerne godt, og halvér dem. Læg dem i et smurt ovnfast fad med den flade side op. Pensl m...


  9. Svinekødsret med Bagte Kartofler

    Mos kartoflerne og rør en fars af kartofler, kød og de øvrige ingredienser. Fordel farsen i et smurt ovnfast fad (ca. 15*25 cm). Skrub kartoflerne godt, og halvér dem. Læg dem i et smurt ovnfast fad med den flade side op. Pensl m...


  10. Rejesalat med Æbler & Kartofler

    Skær kartoflerne i mindre stykker og kom i en skål med rejer og æbler i tern. Rør en dressing af ymer, mayonnaise, sennep og hakket dild. Smag til med salt og peber og vend dressingen i salaten. Pynt med kaviar....


  11. Glaskartofler med Perleløg & Bønner

    Rist baconternene til de er sprøde. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Hæld kogende vand over bønnerne i 10 sekunder. Tør det meste af baconfedtet af panden, og hæld nu perleløg og kartofler i panden og lad det få lidt fa...


  12. Gulerodssuppe med Linser

    Til 4 personer. Kartofler, gulerødder og løg skrælles, skæres i mindre stykker og svitses i olie. Tilsæt bouillon, salt, peber og timian og lad grøntsagerne koge i ca. 15 minutter. Purér suppen i en blender eller foodprocess...


  13. Medister i Fad

    Kog medisteren i 10 minutter og skær den i skiver. Skær grøntsagerne i små tern og kom dem i et ildfast fad. Hæld tomater og bouillon ovenpå. Krydr med hvad du vil. Læg medisterskiverne ovenpå grøntsagerne og sæt fadet i ovn...


  14. Ølkartofler

    Tænd ovnen på 180°C Vask kartoflerne og gnid dem med salt. Skær dem i både. Laf kartoffelbådene i et ildfast fad sammen med laurbærblade, lidt olivenolie og øl. Bag kartoffelbådene ved 180°C i 30 minutter. ...


  15. Klistrede BBQ Nakkekoteletter

    Bland ketchup, soya, eddike, farin, hvidløg, løg, chilipulver, røget paprika, chiliflager og peber i en frysepose. Kom kødet i posen og fordel marinaden over kødet. Lad det trække i marinaden i et par timer i køleskabet. Vend pos...


  16. Kartofler i Krydret Sovs

    Skær kartofler i halve eller kvarte. Steg dem gyldne på en pande med olivenolie og tag dem så af panden. Lad finthakket hvidløg blive blanke på panden og tilsæt tomater, krydderier og balsamico. Kog det igennem og smag til med s...


  17. Nemt Porrefad

    4 personer. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Smør et ildfast fad med smør og læg kartoffelskiverne i bunden af fadet. Brun kødet i lidt smør på en pande. Pil og pres hvidløgene og lad dem stege med. Rens porrerne...


  18. Pikant Gulerodssuppe

    2 personer. Svits løg og hvidløg i en gryde. Tilsæt gulerødder og kartofler og svits dem med et par minutter under omrøring. Tilsæt bouillon og lad det hele småkoge, til kartoflerne er møre. Tilsæt osten og rør rundt, ...


  19. Sprøde Kartoffelbåde med Sesam

    kartofler

    Til 4 personer. Skræl kartoflerne og skær dem i både. Bland alle ingredienserne i en skål eller i en stor frysepose og rør/ryst det godt sammen. Læg kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og sæt dem i ovnen i 35...



  20. Kartoffelpandekage bagt i Ovn

    Skræl og riv kartoflerne og pres væden ud af dem. Snit porren og løget fint. Bland det hele godt og hæld blandingen i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Drys med revet ost og bag pandekagen ved 200°C i 30-35 minutter....


  21. Oksekødssuppe med Kartofler

    Kog pastaen efter anvisning på pakken. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Skær peberfrugten i tern. Hak løg og hvidløg og svits dem i gryden. Tilsæt oksekødet og brun det. Til...


  22. Vindaloo Karry med Lam

    Skær kødet i stykker og put det i en skål sammen med en blanding af rødvinseddike, salt og olie. Det skal trække i 2 timer. Forvarn ovnen til 180°C Skær det ene løg i tern og de 3 andre i skiver. Brun løgene på panden i ca. ...


  23. Sprøde Ristede Kartofler

    Skræl kartoflerne og kog dem i 10 minutter. Rids deres overflade lidt med en gaffel. Hæld kartoflerne i et ildfast fad og dryp dem gavmildt med olivenolie. Drys med salt, peber og timian. Rist kartoflerne i ovnen ved 200°C i 30 min...


  24. Samosaer med Hakket Oksekød

    Brun kødet sammen med løg og hvidløg i olien. Tilsæt gurkemeje, garam masala og limesaft. Skær kartoflerne i tern, tilsæt dem sammen med ærterne og smag til med salt og peber. Bland melet med salt og smuldr smørret deri. ...


  25. Kylling på Urtebund

    kartofler

    Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i tern og stænger. Rens kålen og del dem i 2. Læg grøntsagerne i en bradepande og hæld vandet over. Læg kyllingestykkerne over og drys med krydderier. Stil bradepanden i ovn...