Madkampen.dk » Ingredienser » Purløg

Opskrifter på mad med Purløg

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor Purløg indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Sprødt Rugbrød med Ærtepuré & Rejer

    Til 2 personer. Find en udstikker der passer til størrelsen på rugbrøder, og udstik 4 runde stykker brød. Steg dem i en smule olie, til de bliver sprøde, og drys med lidt salt og peber. Kog ærterne i 10 minutter, hæld vandet...


  2. Ristet Rugbrød med Røræg & Røget Laks

    Steg rugbrødet på en pande med lidt fedtstof eller rist dem på en brødrister. Pisk æg, mælk, salt og peber let sammen. Hæld æggemassen på en pande med en lille smule fedtstof på. Skrab æggene fra bunden af panden efterhån...


  3. Avocado med Torskerogn & Stenbidderrogn

    Til 4 personer. Mos torskerognen og bland den med creme fraiche, purløg, salt og peber. Flæk avocadoerne og fjern stenene. Dryp dem med citronsaft. Fyld torskerognsmassen i de halve avocadoer og slut med en god klat stenbidderrog...


  4. Baguette med Æggefyld

    Steg baconternene sprøde på en pande. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Pisk æggene sammen i en skål. Tilsæt ost, bacon, purløg, salt og peber, og rør det sammen. Skær et låg ud af toppen af brødet, som du kan løf...


  5. Kylling Kiev

    Til 2 personer. Rør ricotta med krydderurter, hvidløg og lidt salt og peber. Skær en lomme i hvert stykke kylling og fyld ricottablandingen i. Blend brødkrummen og persille til en grøn rasp. Vend kødet i mel, så i sammenp...


  6. Skinkeboller med Purløg

    Ca. 50 boller. Opløs gæren i den lunkne mælk. Tilsæt smeltet margarine. Tilsæt salt, purløg og skinketern. Tilsæt melet lidt ad gangen, til dejen får den rigtige konsistens. Lad dejen hæve tildækket i 20 minutter og ba...


  7. Lakserilette

    Til 4 personer. Hak løget fint og klip purløget fint. Hak 2/3 af laksen fint. Gem resten til serveringen. Rør de hakkede ingredienser sammen med rygeost og creme fraiche. Smag til med salt og peber. Ved servering anrettes lak...


  8. Krydderurtedressing

    Hak krydderurterne fint og pres hvidløgsfedene. Rør derefter alle ingredienserne sammen i en skål og smag til med salt og peber. Lad dressingen trække et par timer inden den skal spises. Denne dressing ville passe rigtig godt t...


  9. Blomkålssalat - a la Kartoffelsalat

    Skær blomkålen i buketter og hæld dem i en skål. Fyld en elkedel med vand, og bring det i kog. Hæld det kogende vand over blomkålen og læg et låg over. Lad det stå i 5 minutter. Hæld derefter koldt vand på, for at køle dem ne...


  10. Svensk Pølseret med Pasta

    Snit forårsløgene fint og hak løget. Skær pølserne i skiver på skrå. Kog pastaen efter anvisningerne på pakken. Opvarm olie og smør på en pande og kom pølsestykkerne på. Brun dem godt, og kom derefter forårsløg og rø...


  11. Røget Laksetartar med Avocado

    Til 2 personer. Hak laks, rødløg og purløg meget fint. Bland det sammen i en skål og smag til med salt og peber. Flæk avocadoerne på langs og tag stenene ud. Skrab det grønne avocadokød ud med en ske og skær det i små tern. ...


  12. Pizza-Æggekage

    purløg

    Forvarm ovnen til 175°C. Slå æggene ud i en skål og tilsæt mælk, salt og peber og pisk det godt sammen. Tilsæt bagepulver og pisk det godt. Skær cocktailpølserne i mindre stykke og rør dem i sammen med majsene. Kom æggeb...



  13. Hurtig Laksesalat med Rejer & Rucola

    Purløg

    2 personer. Bag laksen ved 200°C i 20 minutter. Lad det køle helt af. Mos laksen og rør den med skyr, sennep, krydderier og purløg. Smag til. Server på en bund af rucola og pyntet med rejer....



  14. Sømandens Drøm

    Form 4 bøffer, drys dem med salt og peber. Steg baconen på panden, og tag den af, når det er sprødt. Lad det dryppe af på fedtsugende papir. Steg bøfferne ca. 3 minutter på hver side. Tag dem af og hold dem varme. Svits løg...


  15. Cremet Pikant Grøntsagssuppe

    Rens grøntsagerne og snit dem fint. Riv gulerødderne. Svits porrer, løg og hvidløg til det bliver blankt i lidt olivenolie i en gryde. Tilsæt peberfrugt og gulerødder og lad det svitse med i 1-2 minutter - det må ikke tage farv...


  16. Light Kartoffelsalat

    4 personer. Skræl kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 10-15 minutter. Lad dem køle af. Bland A38, fromage frais, løg og sennep. Smag til med salt, peber, citronsaft og karry. Skær kartoflerne i tern, og bland dem i dressi...


  17. Omelet-Wraps med Laks

    purløg

    Pisk æggene med basilikum, salt og peber. Steg dem på en stor pande, som pandekager. Brug ca. ½ kaffekop til hver. Rør osten blød med chilisauce, tilfør purløg og smag til med salt og peber. Smør et tyndt lag ost på hver o...



  18. Fyldte Bagte Kartofler med Bacon & Ost

    purløg

    Prik huller i kartoflerne og bag dem i ovnen ved 200°C i ca. 1 time. Steg baconternene sprøde, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Tag kartoflerne uf ad ovnen, og halvér dem på langs. Skrab indholdet ud af kartoflerne (lad...



  19. Cremet Squashsuppe

    Skyl squashen og skær den i grove tern. Svits squash og løg i olien i en gryde. Kom presset hvidløg i og hæld bouillonen ved. Læg låg på og lad det simre i 20 minutter. Kom det hele i en blender. Hæld derefter suppen til...


  20. Kold Kartoffelsalat med Rygeost

    Kog kartoflerne med skræl og pil dem, så bliver de mere faste. Skær dem i tern. Skær agurk og radiser i tern. Bland alle ingredienserne til dressingen, og vend de kolde kartofler deri. Pynt med agurk, radiser og purløg og stil...


  21. Blomkålsgratin med Skinketern

    Til 4 personer. Del blomkålen i buketter, og kog dem i vand tilsat salt i ca. 4 minutter. Hæld blomkålen til afdrypning i en sigte. Skær skinken i tern. Kom mel og 1½ dl af mælken i en gryde. Pisk det til en jævning. Tilsæt...


  22. Barbeque Kylling med Søde Kartofler & Coleslaw

    Til 2 personer. Tænd ovnen på 220°C Skrub kartoflerne og skær dem i både. Vend dem med lidt olie og salt og bred dem ud på bagepapir på en bageplade. De skal ikke ligge for tæt. Bag kartoffelbådene i ca. 20 minutter eller ...


  23. Tyrkiske Brød med Bønnefyld & Myntedressing

    Til 4 personer. Skær avokado, tomater og agurk i små tern. Riv salaten i fine stykker. Mos osten fint med en gaffel. Vend ost, creme fraiche, mynte og purløg sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 minutter. Sm...


  24. Tyrkiske Brød med Bønnefyld & Myntedressing

    Til 4 personer. Skær avokado, tomater og agurk i små tern. Riv salaten i fine stykker. Mos osten fint med en gaffel. Vend ost, creme fraiche, mynte og purløg sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 minutter. Sm...


  25. Tyrkiske Brød med Bønnefyld & Myntedressing

    Til 4 personer. Skær avokado, tomater og agurk i små tern. Riv salaten i fine stykker. Mos osten fint med en gaffel. Vend ost, creme fraiche, mynte og purløg sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 minutter. Sm...