Madkampen.dk » Ingredienser » Ris

Opskrifter på mad med Ris

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor ris indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Kylling med Ferskner & Karry

    Find et ildfast fad. Skær fersknerne i både (4 pr. halve fersken), og beklæd bunden af fadet med disse, drys med salt og peber. Varm olie op i en pande, og brun kyllingebrysterne lidt i det, og læg dem så oven på fersknerne. Kr...


  2. Kold Risret med Tun & Rejer

    Kog risene efter anvisningen på pakken, og lad dem blive kolde. Læg risene i bunden af et ildfast fad. Læg ærter (og evt. majs) over samt tunen. Lav en dressing af creme fraiche, mayonnaise, salt, peber, citronsaft og paprika. Hæ...


  3. Hamburgerryg i Fad

    ris

    Skær hamburgerryggen i bøffer af ca. 1 cm tykkelse. Krydr begge sider med salt og peber. Lad dem stege af på en pande med lidt fedtstof i, til de har fået en smule stegeskorpe. Rist champignonerne af. Rist tomatpuréen af på pand...



  4. Kalkungryde med Mornaysauce

    4 personer. Skær squashen i tern, broccolien i små buketter og forårsløgene i skiver. Lad olien blive varm i en pande, og brun kødet (skåret i tern) i ca. 2 minutter. Tilsæt sauce, mælk og krydderier og bring det i kog. Ve...


  5. Krydrede Stegte Ris

    ris

    Svits løg og peberfrugt i lidt olie i en pande sammen med bouillonterningen, spidskommen, chilipulver og paprika. Lad det svitse i 2-3 minutter. Tilsæt risene og vandet sammen med den sidste bouillonterning og guekemeje. Bring det i...



  6. Svampenøddepaté

    Kog risene efter anvisningen på pakken. Hak løgene fint og svampe og nødder groft. Steg løg, svampe og nødder i smørret sammen med presset hvidløg. Bland æggene med creme fraiche og krydderier. Når fyldet er stegt og al...


  7. Rissalat med Rejer

    Kog risene efter anvisningen på pakken - husk salt. Lad dem køle af. Tø rejerne op (hvis de er frosne) og skær tomaterne i både. Snit aspargesene i ca. 2 cm lange skrå stykker - kassér rodenden. Bland ris, rejer, grøntsager...


  8. Kyllingefad med Friskost

    Skær kyllingebrysterne i strimler, og steg dem. Læg dem i et ildfast fad. Rist baconternene og kom dem i en skål. Hak champignonerne fint, og hæld dem i skålen med baconternene. Gem væsken. Rør de hakkede tomater og osten sa...


  9. Pølsesovs med Ris

    Til 6-8 personer. Steg baconternene næsten sprøde, og tilsæt løg (skåret i tern) samt pølser skåret i mundrette stykker. Lad det simre i 5-6 minutter. Rør rundt ind imellem. Smag til med salt og peber. Tilsæt tomatpuré, m...


  10. Dijonkylling i Fad

    Svits bacon og løg på en pande, og hæld det derefter i et stort ildfast fad sammen med ris, vand og bouillon. Smør sennep på skindsiden af kyllingestykkerne og dyp samme side i majsgryn. Læg kyllingen ovenpå risene i fadet med ...


  11. Hamburgerryg Piccata med Rissalat

    Skær kødet i skiver af ca. ½ cm. Bland mel og peber og vend hamburgerryggen heri. Pisk æg, vand og ost sammen og vend skiverne heri. Varm smør og olie op på en slip-let pande, til det er lysebrunt. Steg kødskiverne gyldne ve...


  12. Krydrede Mexicanske Ris

    ris

    Pil løget og hak det fint. Rens peberfrugten og hak den fint. Opvarm olien i en gryde og tilsæt løg og peberfrugt. Steg under omrøring ved jævn varme i 3-4 minutter. Tilsæt gurkemeje og spidskommen og hæld bouillonen på. Br...



  13. Kylling i Karry med Æbler

    Til 4 personer. Smelt smørret i en pande ved kraftig varme uden at det bliver brunt. Tilsæt karry og lad det bruse af. Svits kyllingestykkerne ca. 1 minut på hver side og tag dem op. Svits løgene i ca. 1 minut. Tilsæt sukker, ...


  14. Kyllinge-Karrysuppe

    Skræl og skær gulerødderne, persillerødder/pastinakker og kartoffel i tern. Skær bladselleri i små stykker. Svits i en stor gryde løg, hvidløg, gulerødder, persillerødder, kartoffel og bladselleri. Drys karry og mel over de ...


  15. Lækker Butter Chicken

    Til 4 personer. Skær kyllingefileterne i mundrette tern. Blend yoghurt, chili, nellike, spidskommen, kardemomme, gurkemeje, ingefær, garam masala, hvidløg og tomater sammen til en sauce, som hældes over kyllingestykkerne. Lad kyll...


  16. Oksekødsgryde med Grøntsager

    Pil løgene og skær dem i ringe. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Fjern stokken og de grove blade fra kålen, og snit den fint. Brun kødet sammen med løgene og karry i fedt...


  17. Grønne Ris

    Til 6 personer. Rens peberfrugterne. Kør peberfrugt, løg, hvidløg, koriander og lidt af persillen i en foodprocessor, til det er findelt. Varm det halve af olien op, tilsæt peberfrugtblandingen, og svits i ca. 5 minutter. Tag d...


  18. Marokkansk Kyllingestuvning

    Til 4 personer. Smelt smørret i en pande ved middel varme. Tilsæt hakket løg, presset hvidløg, safran, gurkemeje, kommen, koriander, paprika, peber, cayennepeber og sautér i ca. 10 minutter til løgene er møre. Tilsæt kyllin...


  19. Kyllinge- & Aspargesgryde (Vægtvogterne)

    4 portioner - 8 Pro-Points pr. portion Kog risene. Skær kyllingefileterne i strimler, som steges i olie, og krydres med salt og peber. Skær asparges, svampe, løg og peberfrugt ud i mundrette stykker. Steg dem på en slip-let pan...


  20. Hverdagsgryde

    Svits løg og hvidløg i olie, til de er klare. Tilsæt kødet, og rør til det har delt sig og skiftet farve. Tilsæt ris og krydderierne, og rør godt. Hæld bouillon og de hakkede tomater i gryden og læg låg på. Lad retten si...


  21. Champignonpaté

    Kog risene efter anvisning på posen (brug evt. en rest fra dagen før). Lad risene køle af. Hak champignonerne og hasselnødderne groft, hak løgene fint, pres hvidløget og bland det hele sammen med timian. Brun blandingen i gylden...


  22. Kylling i Jordnøddesauce

    ris

    4 portioner. Skær kyllingen i strimler. Skræl æblerne og skær dem i tern. Pil og pres hvidløget. Hak peanutsene. Pisk peanuts, chili, peanutbutter, lime, farin, vand og fløde sammen med bouillonterningen, som smuldres i en...



  23. Laksehakkebøf med Rismix

    4 personer. Skær laksen i små tern og hak ternene igen med en skarp kniv, så det bliver en grov fars. Bland fisken med hakket purløg, salt og friskkværnet peber. Form farsen til bøffer. Varm olien op på en slip-let pande, og st...


  24. Færdigkøbte Kødboller med Rød Karry & Ris

    4-5 portioner. Rist kødbollerne et kort øjeblik i thaikarry, og tilsæt peanutbutter, kokosmælk, hønsekødssuppe, rødløg i både samt limeblade. Lad det simre 10 minutter ved svag varme, og smag til med fiskesauce og limesaft. ...


  25. Tacogryde (Vægtvogterne)

    4 portioner, 10 ProPoints pr. portion. Skær kødet i strimler og bland det med sojaen. Brun kødet i margarine i en gryde. Skær løgene i strimler, fjern kernerne fra chilien og hak den fint, inden det hele kommes i gryden. Ti...