Madkampen.dk » Ingredienser » Rosmarin

Opskrifter på mad med Rosmarin

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor rosmarin indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Rosmarin & Sennepsbagte Gulerødder

    Til 4 personer. Skræl gulerødderne og skær dem i rustikke stykker. Vask/skræl de øvrige grøntsager og skær også dem i rustikke stykker. Bland dijonsennep, rosmarin, honning, olivenolie og salt og vend grøntsagerne heri. ...


  2. Rødløgstærte med Rosmarin

    Til 4 personer. Rør mel, æg, salt og olie sammen til en let dej. Rul den ud og læg den i en 24 cm, smurt tærteform. Skær spækket i tern og rist dem på en tør pande. Skær rødløgene i halve ringe og hak rosmarinen. Kom ...


  3. Kartoffelpizza med Rosmarin

    * Rosmarinsalt laves af 1 spsk havsalt og 2 spsk friske rosmarinblade som stødes sammen. Rør gær glat med vand, tilsæt mel, rosmarinsalt og olie, og ælt alt til en glat dej, og lad den hvile lunt i ca. 1 time. Tryk dejen ud til e...


  4. Ovnbagt Kylling med Dijonsenneps-sauce

    Bland sennep, citronsaft, hvidløg, honning, olivenolie, rosmarin, salt og peber i et ildfast fad. Læg kyllingestykkerne i fadet, og vend dem i blandingen. Skær løg og champignon i kvarte, og læg dem under kyllingestykkerne. Krydr...


  5. Pulled Beef

    rosmarin

    Bland krydderierne sammen i en skål. Gnub kødet godt ind i krydderiblandingen, læg de friske stilke krydderurter ovenpå kødet, og pak det godt ind i husholdningsfilm. Læg kødet på køl i mindst 12 timer (vend det ep par gange ...



  6. Citronsalt

    Riv citronerne på den fine side af et rivejern. Hak hvidløget grodt og hæld alle ingredienserne op i en blender eller foodprocessor. Blend til alle krydderurterne er blendet i småstykker, men ikke så lang til, at saltet bliver for f...


  7. Karbonader i Citron-Gremolata

    Til 4 personer. Del farsen i 4 boller på 125 g. Kast dem mellem hænderne, til de er blevet faste, og hak dem så forsigtigt på kryds og tværs. Riv skallen af citronen og bland den med finthakket rosmarin, hvidløg og mel. Tryk ...


  8. Kyllingelasagne med Grøntsager

    Pil og hak løg og hvidløg. Skaæl og riv squash, gulerødder og pastinak. Rens champignonerne og hak dem groft. Svits løget i 1 tsk olivenolie, til det er gennemsigtigt. Tilsæt kødet, og lad det brune med. Tilsæt grøntsagerne, ...


  9. Whiskysauce

    Smelt smørret i en tykbundet gryde sammen med tomatpuré og sukker. Bland peber, salt og rosmarin i, og lad det koge med. Hæld whiskyen ved, og lad det koge et par minutter, til alkoholen er fordampet. Hæld piskefløden og bouil...


  10. Italienske Madmuffins

    Tænd ovnen på 210°C. Smelt smørret i en gryde over svag varme. Sigt bagepulver, mel og salt sammen i en står skål. Skær tomater og oliven i små tern. Riv parmesanosten. Hak den friske rosmarin. Bland disse ting sammen med d...


  11. Brød med Løg & Krydderurter

    Nok til ca. 16 brød. Rør gæren ud i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser. Rør det til en ensartet dej. Hak de friske krydderurter og løget fint, og tilsæt det. Dejen skal have en konsistens, at den kan lægges på en bagep...


  12. Jamie Olivers Spaghetti Bolognese

    rosmarin

    Tænd ovnen på 180°C (almindelig ovn). Varm olien, og steg bacon heri. Kom det hakkede løg og hvidløg ved. Tilsæt nu kødet, og brun det godt. Put den friske oregano og rosmarin ved. Hæld olien fra de soltørrede tomater, og ...



  13. Italienske Frikadeller

    Skær skorpen af toastbrødet, og læg det i blød i bouillonen. Rør det udblødte toastbrød sammen med kødet, og tilsæt æg og ost. Tilsæt herefter rosmarin, persille, hvidløg, salt og peber. Del farsen i 20-25 portioner, og tr...


  14. Svinekam med Rosmarin & Hvidløg

    Pil nålene af rosmarinkvistene, og pil hvidløgene. Hak begge dele fint i en blender sammen med olien. Snør stegen med kødtråd, så den holder faconen. Stik små lommer med en spids kniv, og fordel hvidløg-rosmarinolien rundt omkrin...


  15. Svinekam med Rosmarin & Hvidløg

    Pil nålene af rosmarinkvistene, og pil hvidløgene. Hak begge dele fint i en blender sammen med olien. Snør stegen med kødtråd, så den holder faconen. Stik små lommer med en spids kniv, og fordel hvidløg-rosmarinolien rundt omkrin...


  16. Sprøde Bankekartofler

    Skrub kartoflerne grundigt, og kog dem med skrællen på til de er al dente. Kom dem i en stor plasticpose, slå en knude og bank på posen så kartoflerne moses en smule. Husk at de skal ikke smuldres, bare trykkes. Kom herefter kart...


  17. Varm Kartoffelsalat med Langtidsbagte Tomater

    Halvér først tomaterne, pensl dem med olivenolie og drys med salt, sukker og rosmarin. Bag dem herefter i 2 timer ved 130°C, til de er skrumpet ind til halv størrelse. Imens tomaterne bager, koges kartoflerne med rosmarinstilken, til...


  18. Varm Kartoffelsalat med Langtidsbagte Tomater

    Halvér først tomaterne, pensl dem med olivenolie og drys med salt, sukker og rosmarin. Bag dem herefter i 2 timer ved 130°C, til de er skrumpet ind til halv størrelse. Imens tomaterne bager, koges kartoflerne med rosmarinstilken, til...


  19. Pizza con le Patate - Kartoffelpizza

    Rør gær og sukker ud i det lunkne vand og lad det stå, til blandingen skummer let. Sigt melet ned i en stor skål og lav en fordybning i midten. Hæld gærblandingen i hullet sammen med olivenolie og salt. Ælt dejen indtil den har...


  20. Kartoffelfocaccia

    Rør gæren ud i lunkent vand, og lad det stå i 5 minutter, til det begynder at skumme. Bland derefter mel og mosede kartofler sammen med salt og tilsæt væsken. Ælt dejen godt igennem, til den er glat og smidig. Kom dejen i en oli...


  21. Grydestegt Kylling

    rosmarin

    Til 3-4 personer. Krydr kyllingen med rigeligt salt og peber Opvarm en tykbundet gryde over middelvarme til den bliver meget varm. Tilsæt olivenolien, og derefter kyllingestykkerne med skindsiden nedad i et lag. Lad kyllingen s...



  22. Focaccia (opskrift fra Føtex)

    rosmarin

    3 stk. Opløs gæren i vandet, tilsæt olie, havsalt, hvedemel og durumhvedemel. Da durummel er en meget hård og grov melsort, er det meget vigtigt, at dejen æltes godt og længe. Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hvile ...



  23. Kylling i Lime

    4 portioner. Skræl og kog kartoflerne, og lad dem køle af. Skær kartoflerne i skiver, og kom dem i et ovnfast fad. Pil løget, og skær det i ringe, som lægges øverst. Krydr med rosmarin, salt og peber. Skær kyllingefileterne...


  24. Ungarsk Gryde

    Rosmarin

    Pil løgene og hak dem. Brun dem i fedtstoffet. Skær kødet i terninger og vend dem i hvedemel. Brun dem i fedtstoffet med løgene. Tilsæt tomatpuré og laurbærblad. Krydr og hæld bouillon og rødvin ved. Lad retten småsnurre und...



  25. Enebærgryde med Bagt Kartoffelmos

    Skær svinekødet i tynde strimler. Lad smørret gyldne i en tykbundet gryde. Del kødet i 2 portioner og brun hver portion for sig. Læg alt kødet tilbage i gryden. Knus enebær og rosmarin og tilsæt det til kødet. Kom piskefløde, ...