Madkampen.dk » Ingredienser » Rødvin

Opskrifter på mad med Rødvin

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor rødvin indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Rødvinssalt

    Lad rødvinen koge lidt ind (til ca. 1 dl). Lad det køle af, og bland det med 250 g havsalt. Blend det, hæld det på bagepapir og sæt det i ovnen ved 50°C i ca. 2 timer. Nuller det lidt engang imellem...


  2. Rødløgssmør

    Kom rødløg, hvidløg, rødvin, balsamico, salt og peber i en lille tykbundet gryde. Bring det i kog, og lad det koge ved jævn varme i 10-12 minutter (eller til væsken er kogt ind). Lad blandingen køle let af og bland den sÃ¥ med smÃ...


  3. Italiensk Squashfad

    Til 4 personer. Sær champignon og squash i skiver og hak løget. Svits champignon og løg i olie. Tilsæt squash - lidt ad gangen, til de er fladet sammen. Tilsæt oregano, basilikum, hvidløg og salt. Tilsæt til sidst de hakkede...


  4. Jamie Olivers Spaghetti Bolognese

    rødvin

    Tænd ovnen på 180°C (almindelig ovn). Varm olien, og steg bacon heri. Kom det hakkede løg og hvidløg ved. Tilsæt nu kødet, og brun det godt. Put den friske oregano og rosmarin ved. Hæld olien fra de soltørrede tomater, og ...



  5. Venøsteaks med Champignonsauce

    Rist baconskiverne sprøde på en pande, tag dem af og læg dem på fedtsugende papir. Svits det hakkede løg i baconfedtet, til de er klare. Tilsæt nu 100 g fintsnittet champignon, og rist dem til alt væden er fordampet. Tag løg ...


  6. Spaghetti med Italiensk Kødsauce

    4 personer. Varm olien i en rummelig gryde eller sautérpande og steg kødet 3-4 minutter, mens der røres i det. Skræl løg, bladselleri og gulerødder. Løg og bladselleri skæres i tynde skiver og gulerødderne skæres i tern. ...


  7. God Kødsauce med Rødbeder

    4 portioner. Hak løg og hvidløg fint. Varm olien op i en stegepande. Steg løg og hvidløg, uden at det tager farve. Tilsæt det hakkede kød, og steg til en grynet konsistens. Kom tomater, timian, laurbærblad, fond og vin ved. ...


  8. Ovnbagt Macaroni med Hakket Oksekød

    rødvin

    8 personer. Varm olien i en tykbundet gryde. Tilsæt løget og svits over moderat varme i 2 minutter, eller til løget er blødt. Tilsæt det hakkede oksekød og rør over kraftig varme til det er godt brunet og næsten al væsken er for...



  9. Ungarsk Gulash i Ovn

    Fordel lidt olie på en pande ved hjælp af køkkenrulle Brun kødet på panden sammen med 20 (drej på en kværn) sort peber. Snit løgene fint. Steg dem i en kasserolle i lidt olie. Tilsæt farin og rør indtil det er dejligt bru...


  10. Panna Cotta med Hindbærsauce

    Til 6 personer Smør indersiden af seks små forme (1½ dl) let med en neutral olie. Udblød husblasen ii koldt vand og vrid det tør for vand. Kom fløden i en gryde sammen med vanillestangen og sukkeret og varm det forsigtigt op - n...


  11. Sangria

    Bland rødvin, cognac og sukker i en kande. Rør til sukkeret er helt opløst. Skyl frugten omhyggeligt og skær den i skiver eller terninger. Kom frugt og kanelstang i kanden. Dæk kanden til og sæt den i køleskabet ca. 2 timer. Ti...


  12. Millionbøf

    rødvin

    Halvér peberfrugterne og tag alle kerner ud. Skær nogle pæne skiver og hak resten. Hak løget og svits det med peberfrugtterningerne i lidt fedtstof. Tilsæt det hakkede oksekød og brun det godt. Hæld tomatpuré, vand og vin v...



  13. Ungarsk Gryde

    rødvin

    Pil løgene og hak dem. Brun dem i fedtstoffet. Skær kødet i terninger og vend dem i hvedemel. Brun dem i fedtstoffet med løgene. Tilsæt tomatpuré og laurbærblad. Krydr og hæld bouillon og rødvin ved. Lad retten småsnurre und...



  14. Mexicansk Kødgryde

    Pil løget og hak det. Skyl peberfrugten, fjern kernerne og skær den i strimler. Brun kødet i fedtstoffet i en stegegryde. Tilsæt løget og lad det stege med nogle minutter. Krydr med salt, kommen og chilipulver. Rør melet i. Tils...


  15. Bøf Bourgignon

    Skær kødet i store terninger og brun det i fedtstof i en stegegryde. Tilsæt salt, peber og de øvrige krydderier. Drys melet over og hæld vin (eller tilsvarende bouillon) ved, så kødet er dækket. Kom tomatpuré i. Lad retten...


  16. Tomatsauce med Krydderurter

    Skold og slå tomaterne. Klem dem fri for kerner og hak dem. Svits løgene i olien uden de tager farve. Tilsæt tomater, sukker og krydderurter. Krydr med salt og peber. Lad saucen simre 5 minutter. Hæld puré og rødvin ved og ...


  17. Panna Cotta med Blommer

    Del vanillestangen på langs og skrab kornene ud. Gem dem. Bring fløde, sukker og vanillestang i kog i en gryde og lad det simre ved jævn varme 10 minutter. Udblød husblasen i koldt vand 5 minutter. Tag gryden fra varmen. Rør de ...


  18. Spaghetti Bolognese

    Bbacon svitses. Løg og hvidløg tilsættes. Hakket oksekød svitses med. Gulerødder tilsættes. Tomatpuré, peber og rødvin tilsættes. Retten simrer en times tid og til sidst tilsættes piskefløde. Set i "4-Stjerners Middag...


  19. Pastel de Choclo (Majs Pie)

    Kødbund: Skær løget i tern og svits dem. Kom kødet i og brun det godt. Kom herefter vin i og lad det simre 5 minutter. Skær oliven i skiver, kom dem i kødet sammen med rosinerne. Tilsæt spidskommen og smag til med salt og peb...


  20. Italienske Kødboller alla Lady & Vagabonden

    Kødboller: Det hele puttes i en skål (undtagen spaghetti) og æltes sammen. Dejen formes som små boller og steges på mellem blus til de er næsten gennemstegte. Tomatsauce: Svits hvidløg og løg. Tilsæt tomaterne og ...


  21. Rødbeder med Gedeost, Rødløgsmarmelade og Valnødder

    Begynd med rødløgsmarmeladen, som kan laves i god tid før middagen. Smelt smørret i en tykbundet gryde, og sautér rødløgene ved medium varme i et par minutter. Tilsæt derefter hvidløg, og fortsæt med at sautere - løgene s...


  22. Coq au Vin

    Fjern svær eller fedt fra flæsket og skær det i strimler. Pil skalotteløgene og skær dem i både. Del kyllingen i 8 dele. Krydr med salt og peber. Drys melet over. Opvarm 1 spsk olie i en gryde. Læg flæsk og skalotteløg i og b...