Madkampen.dk » Ingredienser » Ymer

Opskrifter på mad med Ymer

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor Ymer indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Selleri-Æblesalat

    Bland sukker og ymer sammen. Riv selleri og æble groft direkte ned i skålen. Vend godt rundt. Stil salaten på køl til servering....


  2. Rejesalat med Æbler & Kartofler

    Skær kartoflerne i mindre stykker og kom i en skål med rejer og æbler i tern. Rør en dressing af ymer, mayonnaise, sennep og hakket dild. Smag til med salt og peber og vend dressingen i salaten. Pynt med kaviar....


  3. Bløde & Saftige Havregrynsboller

    Opløs gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser - hvedemel så meget du synes dejen kan tage. Dejen skal være lidt klistret ved første hævning. Lad dejen hæve 45 minutter tildækket. Slå dejen ned, og skær boller af d...


  4. Hønsesalat med Karry, Ananas & Asparges

    Til 4 personer. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen. Skær kødet i små mundrette bider, og rør det i dressingen sammen med ananas og asparges. Spises som snack/canapé på ristet toastbrød pyntet med kvarte tomater o...


  5. Maskeret Blomkål

    Kog æggene til de er hårdkogte. Skær blade og stok af blomkålen, og kog det i letsaltet vand i 12-15 minutter - det skal kun lige være mørt. Læg det til afkøling på et fad. Rør ymer, salt, peber, karry, sennep og dild sammen...


  6. Skinketærte med Champignon

    Smuldr smørret i melet, tilsæt ymer og saml dejen. Stil dejen koldt i mindst 3 timer, men gerne natten over. Rens champignonerne, skær dem i skiver, og rist dem på panden i lidt smør, indtil alt væden er fordampet. Rul halvdele...


  7. Rå Æblekage med Ymercreme

    NB! Æblekagen skal først tilberedes lige før brug. Æblerne skylles og rives groft. Makronerne knuses og lægges lagvis med æblerne i en serveringsskål eller i portionsglas. Ymer og sukker røres sammen. Fløden piskes stiv og...


  8. Sellerisalat

    Rør ymer med de øvrige ingredienser. Skræl knoldsellerien og og riv den groft. Vend straks den revne selleri i salatsaucen. Stil salaten tildækket i køleskabet i mindst 1½ time inden servering. Ved servering: Vend forsigtigt ...


  9. Ymerfromage

    ymer

    4 personer. Læg husblasen i blød i koldt vand i 5 minutter. Rør ymer med sukker og vanille. Træk husblasen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i vandbad. Afkøl husblasen med lidt af ymeren, og bland derefter...



  10. Kartoffelsalat med Ymer

    ymer

    4-6 personer. Bland ymer og creme fraiche. Smag saucen til med løg og krydderier. Skær kartoflerne i ikke for tynde skiver, og vend dem i saucen. Lad det trække i køleskabet i mindst ½ time før servering....



  11. Grøn Kartoffelsalat

    Skær kartoflerne i tynde skiver. Rør mayonnaisen op med ymer (eller creme fraiche). Hak eller snit krydderurterne meget fint og kom dem i mayonnaisen. Smag til med bearnaiseessens, salt og peber. Vend kartoffelskiverne i dressing...


  12. Broccolisalat lavet som Pastasalat

    ymer

    Nok til 8-10 personer Steg baconen, og læg den på noget fedtsugende papir. Bland alle ingredienserne til dressingen. Kog pastaen al dente (med lidt bid i) sammen med rigeligt salt. Skær løgene i små tern og del broccolien i...



  13. Fregnebrød

    Rugkerner, sesamfrø, hørfrø og hvedekerner røres sammen med kogende vand og står 6-8 timer, til det er helt kvældet ud. Vand og gær røres sammen og røres i de skoldede kerner. Ymer, salt, sigtebrødsmel og hvedemel tilsættes...


  14. Fyldte Avocado

    Rejerne optøes. Mayonnaise og ymer røres sammen. Gorgonzola røres i - mængden afhænger af ostens smag, den må ikke dominere. Nødderne røres i, og saucen smages til med salt og peber. Avocadoerne flækkes og stenen tages ud. ...


  15. Blomkålsmousse

    Blomkålen rives på den grove side af et råkostjern. Porren snittes fint. Nødderne hakkes. Husblasen lægges i blød i koldt vand, tages op og smeltes i vandbad. Ymer og creme fraiche blandes, husblasen røres i. Blomkål, po...


  16. Fuldkornsboller

    Vand og gær røres sammen. Smelt margarinen. Vand, margarine, ymer og mel blandes og æltes godt igennem. Stilles til hævning et lunt sted ca. ½ time. Dejen slåes ned og formes til boller. Efterhæver på pladen ca. 15 minut...


  17. Pølsegifler

    Vand og gær røres sammen. Margarinen smuldres i melet. Vand, ymer, æg og salt tilsættes, og dejen æltes godt igennem. Stilles til hævning et lunt sted ca. 30 minutter. Dejen slåes ned og deles i 2, som udrulles i 2 cirkler, ...


  18. Kold Kartoffelsalat med Karry

    ymer

    Kog kartoflerne med skræl i 3 dl vand med lidt salt ca. 20 minutter under låg. Pil kartoflerne. Lad dem køle af. Skær kartoflerne i skiver. Rør dressingen sammen, og hæld den over de kolde kartofler. Pynt med klippet pur...



  19. Grovboller

    Smuldr gæren i vandet, og rør godt indtil alt gæren er opløst. Tilsæt ymer, honning og olie. Bland alt melet )hvedeklid, rugmel, fuldkornsmel, hvedemel) og tilsæt 1 dl af gangen. Spred de sidste 2 dl mel ud på bordet, og ælt deje...


  20. Grøn Pastasalat

    ymer

    Bland de våde ingredienser (ymer, creme fraiche, dressing) og smag til med ketchup, salt og peber til smagen bliver lige som du vil have den. Vend pastaskruerne og grøntsagerne i. Pynt eventuelt med lidt ristede bacontern. Du kan...



  21. Kold Kartoffelsalat

    Ymer

    Bland de "våde"ingredienser, purløg, løg og krydderier. Vær forsigtig med sennep og løg, da for meget kan ødelægge hele salaten. Kartoflerne skal være HELT afkølede og helst ikke fugtige, når de vendes i. Salaten bliver bedst,...