Ananas
Der findes flere former for ananas, bland andet cayenne, rød spansk eller dronningeananas.
Cayenne er en stor ananas med gyldengult frugtkød, som er saftigt, syrligt og meget sødt.
Når du skal købe ananas, er det bedst at vælge en tung frugt, hvis frugtkød lige akkurat giver efter, når man trykker på den.
Ananas ses ofte i sursøde retter, bland andet sammen med and eller svinekød. Den egner sig også til kyllinge- eller skaldyrssalter.
Frisk ananas indeholder et enzym, der mørner kød, forhindrer gelatine i at stivne, får mælk til at skille og blødgør frugter.
Flere artikler
-
Gode råd og fiduser til dine madlavningsaktiviteter
http://www.madkampen.dk/p/gode-raad-og-fiduser-til-dine-madlavningsaktiviteter
God mad er noget, vi alle kan enes om. Det er en af de få ting, der kan kategoriseres som et universalsprog.... -
Spar på Saltet
http://www.madkampen.dk/p/spar-paa-saltet
Stil saltet til side! At salte er mange gange overflødigt - forstærk i stedet smagen ved hjælp af urter, krydderier og magre saucer. Vi s... -
At Fryse Mad Ned
http://www.madkampen.dk/p/at-fryse-mad-ned
Dybfrysning giver mulighed for hurtigt at have frisklavet mad på bordet. Eller brug fryseren til råvarer, som er på tilbud....