MadKampen » Artikler » Bagels - brødet, der skal koges

Print artikel om Bagels - brødet, der skal koges Print denne side

Bagels - brødet, der skal koges

Skrevet d. 04-17-2010
Bagels er en jødisk specialitet, der blev til i Wien i midten af 1700-tallet.

Kongen af Polen havde beskyttet Østrig mod de tyrkiske soldater, og en jødisk bager i byen mente, at de havde fortjent en ganske særlig tak.

Kongen var en lidenskabelig rytter, og derfor blev brødene formet som en stigbøjle.

Jødiske emigranter tog senere brødet med til USA, hvor især newyorkerne har taget denne lille brødring til sig.

I de seneste år har brødet generobret Europa, og efterhånden findes der bagel-cafeer i de fleste lande, hvor bagels serveres med alle mulige former for smag og forkelligt, lækkert fyld.

Bagels

Bagels er tætte og seje i konsistensen, fordi de koges, før de bliver bagt. Man bager tit bagels med surdej, og det gør dem kun endnu mere holdbare og velsmagende.

Bagels pyntes som regel med birkes eller sesamfrø, men hvidløg, kommen, løg og groft salt forekommer også - både som pynt og i dejen.






Flere artikler

  1. Ananas

    http://www.madkampen.dk/p/ananas
    Har du også prøvet den der underlige prikkende fornemmelse på tungen efter at have spist et stykke ananas for meget? Læs lidt mere om an...

  2. Sådan får du en perfekt madoplevelse derhjemme

    http://www.madkampen.dk/p/saadan-faar-du-en-perfekt-madoplevelse-derhjemme
    Kunne du godt tænke dig, at få en perfekt madoplevelse derhjemme, hvor du laver din egen fantastiske mad?...

  3. Derfor bør du investere i nye køkkenmaskiner og -redskaber

    http://www.madkampen.dk/p/derfor-boer-du-investere-i-nye-koekkenmaskiner-og-redskaber
    Der er ikke nogen tvivl om, at det er en helt fantastisk hobby at have at være god til at lave mad og dyrke madlavningen som en hobby, der ...