MadKampen » Artikler » Bagels - brødet, der skal koges
Bagels - brødet, der skal koges
Bagels er en jødisk specialitet, der blev til i Wien i midten af 1700-tallet.
Kongen af Polen havde beskyttet Østrig mod de tyrkiske soldater, og en jødisk bager i byen mente, at de havde fortjent en ganske særlig tak.
Kongen var en lidenskabelig rytter, og derfor blev brødene formet som en stigbøjle.
Jødiske emigranter tog senere brødet med til USA, hvor især newyorkerne har taget denne lille brødring til sig.
I de seneste år har brødet generobret Europa, og efterhånden findes der bagel-cafeer i de fleste lande, hvor bagels serveres med alle mulige former for smag og forkelligt, lækkert fyld.
Bagels er tætte og seje i konsistensen, fordi de koges, før de bliver bagt. Man bager tit bagels med surdej, og det gør dem kun endnu mere holdbare og velsmagende.
Bagels pyntes som regel med birkes eller sesamfrø, men hvidløg, kommen, løg og groft salt forekommer også - både som pynt og i dejen.
Flere artikler
-
Lav Din Egen Modellervoks
http://www.madkampen.dk/p/lav-din-egen-moddelervoks
Det er nemt at lave sin egen modellervoks - du kan selv bestemme farverne, og der sker ikke noget, hvis junior tager en bid af sagerne.... -
Hvad du spiser er altafgørende for din træning
http://www.madkampen.dk/p/hvad-du-spiser-er-altafgoerende-for-din-traening
elvom det selvfølgelig er sat på spidsen, er der noget om snakken, når folk siger, at ”du er, hvad du spiser”.... -
Gode råd og fiduser til dine madlavningsaktiviteter
http://www.madkampen.dk/p/gode-raad-og-fiduser-til-dine-madlavningsaktiviteter
God mad er noget, vi alle kan enes om. Det er en af de få ting, der kan kategoriseres som et universalsprog....