MadKampen » Artikler » Historie og Fakta om Focaccia
Historie og Fakta om Focaccia
Kært barn har mange navne, og selv om dette brød er mest kendt under navnet focaccia, har det mange andre navne i sit hjemland, f.eks: schiacciata, pinza, pitta, pissalandrea, sardenaria og stiacciata.
Focaccia er et fladt brød, der kan bages blot penslet med olie og drysset med salt eller drysset med rosmarin, salvie eller andre krydderurter. En god variant, der også findes i Frankrig, er at pynte med skiver af løg og bacontern.
Oprindelig blev både pizza og focaccia bagt i bunden af de store offentlige bageovne, lige efter at gløderne var raget ud, og mens man ventede på, at temperaturen skulle blive jævn.
Før brødene blev bagt, trykkede man små huller i dem med fingrene, hvor olien, saltet og evt. krydderurterne kunne samle sig.
Man bruger som regel hvedemel og durumhvedemel til focaccia, men man kan også tilsætte boghvedemel.
I Italien kan man støde på en sød variant: focaccia castelnovese. Den stammer fra Ligurien og laves af en sød gærdej tilsat pinjekerner. Den spises som regel kun til jul og påske.
Flere artikler
-
13 Dages Kuren - Effektiv Slankekur
http://www.madkampen.dk/p/13-dages-kuren
En meget effektiv slankekur, som via en streng diæt, giver et hurtigt vægttab pÃ¥ kun 13 dage. Fungerer perfekt som start pÃ¥ et større Ã... -
At Stege i Wok
http://www.madkampen.dk/p/at-stege-i-wok
Når du steger i wok bevarer du råvarernes smag og næringsindhold. Resultatet bliver en mager og meget lækker ret. ... -
Vægt & Mål
http://www.madkampen.dk/p/vaegt-og-maal
Kan du heller aldrig huske hvad en dl sukker vejer. I denne oversigt får du hurtigt et overblik over vægt og mål af råvarer...