MadKampen » Artikler » Hvad du spiser er altafgørende for din træning

Print artikel om Hvad du spiser er altafgørende for din træning Print denne side

Hvad du spiser er altafgørende for din træning

Skrevet d. 09-26-2017
Selvom det selvfølgelig er sat på spidsen, er der noget om snakken, når folk siger, at ”du er, hvad du spiser”. Det betyder mere end rigtig mange lige forestiller sig. Hvad vi putter i munden har direkte effekt på, hvordan vi har det.
Endnu vigtigere er det, hvis du går op i din træning. Hvis du er seriøs med din træning, er hvad du spiser essentielt for at nå dine målsætninger. I dag er der formentlig ikke den succesfulde sportsudøver, der ikke spiser sundt. Dertil er konkurrencen simpelthen for hård. Vi guider dig derfor gennem junglen af madmuligheder, og hvad de mere præcist betyder at spise sundt.

Opstil et overordnet træningsmål
Når du skal vurdere, hvordan du skal sammensætte dine måltider, skal du tage udgangspunkt i, hvad det egentlig er, du prøver at opnå. Der er nemlig stor forskel på, hvad du skal spise, hvis du vil tabe dig, tage muskelmasse på, eller om du spiller fodbold eller dyrker sprint.
Når du opstiller dit mål, bør du kun have et overordnet mål og en masse undermål, der er kompatible med det det overordnede mål. Der er alt for mange, der begår den fejl at lave flere mål, og de forskellige målsætninger ikke er kompatible med hinanden. Det gælder på et sportsligt plan såvel et gastronomisk.
Hvis du vil tabe dig
Der kan være mange grunde til at ville tabe sig. Det kan være af sundhedsmæssige årsager. Det kan være af æstetiske årsager. Det kan være fordi, du gerne vil gøre din partner glad, eller fordi du skal stå som model til et shoot i Calvin Klein undertøj.
Hvad der motiverer dig i forhold til at skulle tabe sig er i og for sig ikke det vigtige. Hvad der er vigtigt er, at du opstiller nogle regler for, hvad du skal spise, hvor meget og hvor ofte.
Rigtig mange begår den kæmpe fejl simpelthen at lægge alt for hårdt ud. Det vil sige, at de nærmest ikke spiser noget i et stykke tid. På den måde taber man sig selvfølgelig, men det er bestemt ikke sundt for kroppen, og du kan med 100 procents garanti ikke holde det og vil derfor hurtigt tage det på igen.
Derudover ødelægger det fuldstændigt dit stofskifte, hvilket betyder, at du fremover ikke vil forbrænde så meget naturligt, som du ellers gør.
For at holde stofskiftet oppe og kunne holde din madplan over en længere periode, bør du i stedet spise mindre måltider, men til gengæld oftere. Derudover bør du så vidt muligt udelade at snacke for meget.
Mange tænker ikke over, at det rent faktisk ikke feder at spise en chokolade i en ny og næ, men hvis det er noget, du gør mange gange i løbet gennem en dag, løber det hurtigt op rent kaloriemæssigt.
Slutteligt bør du holde dig fra at drikke for meget alkohol. Der er særligt mange kalorier i øl og vin. Hvis du skal drikke, bør det være noget stærkt og lækkert som bourbon, så du ikke behøver at drikke helt så meget af det.

Hvis du vil tage muskelmasse på
Der er to ting, der er vigtige, hvis du vil tage muskelmasse på. Et, at du spiser rigeligt med kalorier og ikke mindst proteiner. To, at du får trænet en hel del styrketræning. Du skal helst op og træne 4-5 gange om ugen, før det rigtigt giver noget.
Rigtig mange har svært ved at komme ned i fitness så mange gange i løbet af ugen. Derfor er det en god ide at bruge en boligportal til at finde en lejlighed, der ligger tæt på et fitnesscenter.


Flere artikler

 1. Historie og Fakta om Focaccia

  http://www.madkampen.dk/p/focaccia
  Alle kender focaccia - her kan du læse lidt om det italienske brød. Du kan også finde en opskrift på brødet, så du selv kan komme igan...

 2. Hjemmelavet Italiensk mad der får en restaurant i Toscana til at blegne

  http://www.madkampen.dk/p/hjemmelavet-italiensk-mad-toscana
  ...

 3. Den vidunderlige Pizza

  http://www.madkampen.dk/p/pizza
  Vi kender alle til pizza i dag, men ved du hvordan det hele startede? Det er noget med dronning Margherita og det italienske flag...læs mer...