MadKampen » Artikler » At handle kvalitetsvarer behøver ikke altid at være dyrt

Print artikel om At handle kvalitetsvarer behøver ikke altid at være dyrt Print denne side

At handle kvalitetsvarer behøver ikke altid at være dyrt

Skrevet d. 09-02-2019
Det behøver ikke altid at være dyrt, hvis man gerne vil handle kvalitetsmadvarer. Der er masser af mulighed for at handle sine madvarer ind til en rigtig god pris og stadig bevare den gode kvalitet.
Man kan også stadig handle økologisk og lækkert, til favorable priser. Det er ofte et ønske at bevare den gode kvalitet i sin mad til en lav pris, hvis man handler til flere personer end sig selv. Handler man til flere end sig selv, vil det altid blive dyrere, men handler du de rigtige steder og samtidig handler din mad efter sæsonen, vil du ikke komme ud for de udfordringer. Læs meget mere i denne artikel og få en masse inspiration til dine næste indkøb.
Kvalitetsdagligvarer


Valg af supermarked er vigtigt, hvis det omhandler om prisen
Hvis du gerne vil holde prisen på et nogenlunde lavt niveau, er det vigtigt at du vælger dit supermarked med omhu. Man går ikke nødvendigvis ned på kvalitet, hvis man vælger et
discountsupermarked, ofte bliver prisen bare billigere.
Der findes mange forskellige discountsupermarkeder i Danmark. De har mange af de samme
produkter som de lidt dyrere supermarkeder, dog til en lavere pris. Derudover har de også de samme produkter, fra et andet brand, til en billigere pris men stadig den samme gode kvalitet.

Handl dine varer efter sæson
Hvis du vil have den bedste pris på dine madvarer, skal du handle efter sæson. Det er altid billigst at handle dine varer ind efter sæson. Det er både billigere men også meget mere bæredygtigt at handle efter sæson.

Det er altid billigere at handle efter sæson, grundet at sæsonvarerne er mere tilgængelige i deres givne sæson, end udenfor sæsonen. F.eks. er det meste frugt altid billigere om sommeren, da frugt gror og modner bedst i sommerens klima. Varer vi får importeret fra andre lande, vil altid have en højere pris, da der også skal betales høje fragtomkostninger for eksempel.

Ofte har man også mere lyst til sæsonens varer, hvilket er med til at give et godt skub til at indkøbe sæsonens varer. Man har mere lyst til frisk frugt om sommeren og mere lyst til varme gryderetter med f.eks. rodfrugter om vinteren. Så ofte kommer det lidt af sig selv, men det er vigtigt man tænker over det, hvis pris og bæredygtighed betyder noget for en.

Det kan til tider være svært at finde hoved og hale i sæsonvarerne. Nogle produkter giver sig selv, andre gør ikke. Derfor er der altid inspiration til sæsonsvarer på nettet eller i diverse tilbudsaviser.

Sammenlign priser og tilbud inden du handler
Det er altid en god ide at sammenligne priser og tilbud inden man skal ud og handle. På den måde finder du ud af hvor det bedst kan betale sig at tage hen og handle. Tilbudsaviserne fremhæver ofte også sæsonens madvarer og på den måde, kan det også være en hjælp til at handle ind efter sæson.

Hvis du gerne vil begynde at sammenligne priser og produkter inden du tager afsted for at handle, er Kimbino et godt værktøj at bruge til det. Her kan du se flere forskellige tilbudsaviser for den givne uge du er i. Der vil altid være nye tilbudsaviser hver uge, da supermarkeder kører med en uges intervaller på deres tilbud.

Vil du gerne handle discount med god kvalitet, kan du blandt andet vælge Lidl. De har mange
kvalitetsprodukter til gode priser. Læs Lidl´s tilbudsavis her.
Bor du ikke i nærheden af en Lidl, kan du f.eks. vælge Aldi i stedet for. De har ligeledes mange forskellige produkter, til gode billige priser. Du kan læse Aldi’s tilbudsavis her.


Flere artikler

 1. At Stege i Wok

  http://www.madkampen.dk/p/at-stege-i-wok
  Når du steger i wok bevarer du råvarernes smag og næringsindhold. Resultatet bliver en mager og meget lækker ret. ...

 2. Madplaner - Ugeplaner

  http://www.madkampen.dk/p/madplaner
  Inspiration til madplaner...

 3. Historie og Fakta om Focaccia

  http://www.madkampen.dk/p/focaccia
  Alle kender focaccia - her kan du læse lidt om det italienske brød. Du kan også finde en opskrift på brødet, så du selv kan komme igan...