MadKampen » Artikler » At Partere Fjerkræ

Print artikel om At Partere Fjerkræ Print denne side

At Partere Fjerkræ

Skrevet d. 04-27-2010
Store fugle kan parteres i fire, seks eller otte stykker, afhængig af størrelse. Mørkt fjerkrækød gennemsteges langsommere end lyst, derfor bør lårene deles i mindre stykker end brystet.

Eksempler på fjerkræ: Kylling, kalkun, and, poussin, vagtel, gås

At partere i 4 stykker:

1) At skære lårene af: Brug en kniv eller en fjærkræsaks og skær i skindet mellem lår og bryst.

2): Lokaliser det lille kødstykke, som også kaldes "østerskød", der ligger ved rygbenet og skær rundt om det, så det hænger fast i låret.

3): Vrid låret udad i et fast ryk så ledet knækker og låret med "østerskødet" skilles fra kroppen.

4): Drej fuglen og skær det andet lår af på samme måde.

5): Skær vingespidserne af. Skær herefter fremad og fjern kødet, der ligger langs rygsøjlen.

6) At skære brystet frit: Læg fuglen på ryggen. Skær tæt ind til brystbenet og løsn kødet. Del brystbenet med en fjerkræsaks eller en kniv.

7): Vend fuglen og skær eller klip ribben og rygrad fra det hele bryst, men lad vingerne sidde. Hvis fuglen er tilberedt, kasseres rygsøjlen.

8): Del brystet midt over med en fjerkræsaks eller en kniv.

9): Fjern benstumperne fra bryst, lår og vinger efter tilberedning.

Sådan parterer du en kylling

At partere i 6 stykker:

Partér fuglen i fire stykker som ovenfor. Skær lårene over i leddet - følg linien af hvidt fedt på undersiden.


At partere i 8 stykker:

Del hvert bryststykke i 2 - klip (eller skær) på skrå gennem bryst og ribben, så et stykke brystkød følger med vingen.






Flere artikler

  1. Spar på Saltet

    http://www.madkampen.dk/p/spar-paa-saltet
    Stil saltet til side! At salte er mange gange overflødigt - forstærk i stedet smagen ved hjælp af urter, krydderier og magre saucer. Vi s...

  2. Derfor bør du investere i nye køkkenmaskiner og -redskaber

    http://www.madkampen.dk/p/derfor-boer-du-investere-i-nye-koekkenmaskiner-og-redskaber
    Der er ikke nogen tvivl om, at det er en helt fantastisk hobby at have at være god til at lave mad og dyrke madlavningen som en hobby, der ...

  3. Udskæringer af Svinekød

    http://www.madkampen.dk/p/udskaeringer-af-svinekoed
    Svinekød er trods alle diskussioner påskønnet af mange. Det er velsmagende, saftigt og relativt billigt. Desuden indeholder svinekød vig...