MadKampen » Artikler » Spar på Saltet

Print artikel om Spar på Saltet Print denne side

Spar på Saltet

Skrevet d. 05-19-2011
1) Vælg produkter, som er letsaltede eller uden salt, hvor det er muligt.

2) Anvend vin, citronsaft eller letsaltet bouillon - og ikke salt - som smagsforstærker ved braisering.

3) Færdige risretter kan indeholde meget natrium. Udelad en del af krydderiblandingen eller anvend ukrydret ris.

4) Sæt natriumforbruget gradvist ned. Halvér først den tilsatte mængde. Sæt forbruget yderligere ned lidt efter lidt.

5) Anvend urter som salterstatning. Basilikum, oregano, merian og timian er specielt gode til supper, gryderetter og salater.


Tips til at skære ned på saltet:
- Læs altid indholdsdeklarationen. Natrium forekommer ikke kun i salt, men i alle ingredienser, som indeholder ordet "natrium", såsom natriumglutamat eller natriumbikarbonat.
- Konserverede tomatprodukter, supper, grøntsager og ris eller pastamix indeholder ofte meget natrium. Kontrollér varedeklarationen.
- Et godt råd til at få mindre salt er at blande en dåse saltfri tomatsauce med en almindelig dåse tomat sauce. Forskellen er ikke til at smage.
- Halvfabrikata og færdigretter bidrager i høj grad til det totale saltindtag pr. dag. Friske råvarer indeholder en forsvindende lille mængde naturligt salt.






Flere artikler

  1. Mexicansk Mad - Opskrifter og inspiration

    http://www.madkampen.dk/p/det-mexicanske-koekken
    Mexicansk mad er meget varieret, ja næsten ligeså varieret som Mexicos klima og landskaber, der spænder fra endeløse ørkenområder til ...

  2. Madplaner - Ugeplaner

    http://www.madkampen.dk/p/madplaner
    Inspiration til madplaner...

  3. Sådan kan du finde glæden ved at lave mad igen

    http://www.madkampen.dk/p/saadan-kan-du-finde-glaeden-ved-at-lave-mad-igen
    Der er ikke noget bedre end at opleve glæden ved at lave mad. Det er ikke alle, der har den, men ofte kommer glæden for madlavning snigend...