MadKampen » Artikler » Vægt & Mål
Vægt & Mål
Mel & Gryn:
Hvedemel
1 dl=60g
1 spsk=10g
Kartoffelmel
1 dl=70g
1 spsk=12g
Majsstivelse
1 dl=50g
1 spsk=8g
Fuldkornshvedemel
1 dl=60-65g
Grahamsmel
1 dl=60g
Rugmel
1 dl=50-60g
Sigtemel
1 dl=50-55g
Kokosmel
1 dl=35g
1 spsk=6g
Havregryn
1 dl=30g
1 spsk=13g
Hirseflager
1 dl=35g
Hvedeklid
1 dl=25g
Havreklid
1 dl=50g
Boghvede
1 dl=80g
Ris, langkornede
1 dl=80g
1 spsk=14g
Ris, rundkornede
1 dl=90g
Bulgur
1 dl=65g
Rasp
1 dl=40-45g
Sukker:
Stødt sukker
1 dl=85g
1 spsk=15g
Flormelis
1 dl=50g
1 spsk=8g
Farin
1 dl=60g
1 spsk=10g
Andet:
Kakao
1 dl=45g
1 spsk=7g
Mandler
1 dl=50g
Rosiner
1 dl=50g
Valnøddekerner
1 dl=40g
Hasselnøddekerner
1 dl=60g
Bønner (brune, hvide)
1 dl=80g
Kikærter
1 dl=80g
Ærter (gule, flækkede)
1 dl=85g
Æg:
Æggeblommer
1 dl= ca.5 stk.
Æggehvider
1 dl= ca.3 stk.
Fedtstof:
Olie
1 dl=90g
Flere artikler
-
Grundregler for kogning af fisk
http://www.madkampen.dk/p/grundregler-for-kogning-af-fisk
Hemmeligheden ved god kogt fisk afhænger i allerhøjeste grad af suppen fisken koges i. Tager man sig tid til at forberede en god kogelage,... -
Tips og gode råd om Chokolade
http://www.madkampen.dk/p/tips-om-chokolade
Her er et par ekstra gode tips om chokolade, hvordan man håndterer den populære råvare.... -
At Lave Mad med Krydderurter
http://www.madkampen.dk/p/at-lave-mad-med-krydderurter
Om vinteren trives friske urter fint i vindueskarmen og om sommeren på altanen eller i haven. Plant dem i smukke potter, så de også er fe...