Opskrifter » Bagværk » Bradepandekager » Dumlekage
Dumlekage opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave dumlekage:
- 150 g smør
- 100 g mørk chokolade
- 120 g Dumle
- 4 æg
- 2½ dl sukker
- 1 tsk vanillepulver
- 2½ dl hvedemel
- Dumle Karameltopping:
- 2 spsk piskefløde
- 120 g Dumle
- 100 g tempereret smør
- 5 dl flormelis
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Risom
SÃ¥dan laver du Dumlekage:
Smelt smør, chokolade og Dumle i en tykbundet gryde ved lav varme.
Rør, til blandingen er jævn. Tag gryden af varmen, og lad blandingen køle lidt af.
Kom æg og sukker i en seperat skål, og rør det sammen. Tilsæt den lune chokoladeblanding lidt ad gangen under konstant omrøring.
Sigt vanillepulver og hvedemel i dejen, og rør grundigt, til dejen er jævn.
Hæld dejen i en smurt form på ca. 30x 22 cm.
Bag kagen ved 175°C i ca. 25 minutter, lad den derefter køle helt af inden glasuren kommes på.
Karameltopping:
Kom fløde og karameller i en tykbundet gryde, og lad dem smelte sammen ved lav varme. Tag derefter gryden af varmen.
Pisk smørret, til det bliver blødt, og tilsæt så karamelblandingen. Pisk flormelis i massen, indtil den får den ønskede konsistens. Konsistensen afhænger af mængden af flormelis, så kom ikke det hele i på en gang.
Smør karamelglasuren ud over den afkølede chokoladekage.
Lad chokoladekagen med Dumle stå på køl, til den skal serveres
![Dumlekage opskrift](/billeder/opskrift-billede.jpg)
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.