MadKampen » Artikler » Tips og gode råd om Chokolade

Print artikel om Tips og gode råd om Chokolade Print denne side

Tips og gode råd om Chokolade

Skrevet d. 01-16-2011
Smeltning af chokolade
Hak chokoladen med en kniv og kom den i en skål. Sæt skålen i en gryde med næsten kogende vand og lad chokoladen smelte - rør af og til. Pas på, at der ikke kommer vand i chokoladen - det vil gøre den grynet.

Chokolade i vandbad

Chokoladen kan også smeltes i mikroovn. Den skal stadig hakkes, og der skal røres undervejs for at sikre, at den ikke får for meget varme. Brug 50% effekt og små tidsintervaller.

Temperering af chokolade
Hvis man skal bruge chokolade til overtræk, opnås det bedste resultat med tempereret chokolade, og her skal man bruge et termometer.

Den hakkede chokolade smeltes over vandbad til 48°C, afkøles til 28°C og varmes så stille op igen til 31°C. Det gøres nemmest, hvis man nøjes med at smelte 3/4 af mændgen. Tilsæt den sidste fjerdedel og rør, til temperaturen er korrekt, og varm derefter op som beskrevet.

Nem pyntechokolade
Til nem og festlig pynt. Hak lidt chokolade og smelt det over vandbad. Dyp en ske i chokoladen og træk den hurtigt frem og tilbage over kagen. Gentag, til mængden er passende. Brug evt. både mørk, lys og evt. hvid chokolade.

Chokoladeskeer
Når man har kokkereret med chokolade, er der tit rester af smeltet chokolade. Fordel resterne i små skeer og lad det stivne. Server chokoladeskeerne til et krus varm mælk eller kaffe.


Flere artikler

 1. Tilberedning af Æg - Kogning, Pochering & Stegning

  http://www.madkampen.dk/p/at-tilberede-aeg
  Få gode tips til hvordan du tilbereder æg. Læs artiklen, og gå derefter på jagt i alle vores spændende opskrifter med æg....

 2. Spar på Saltet

  http://www.madkampen.dk/p/spar-paa-saltet
  Stil saltet til side! At salte er mange gange overflødigt - forstærk i stedet smagen ved hjælp af urter, krydderier og magre saucer. Vi s...

 3. Lav Din Egen Modellervoks

  http://www.madkampen.dk/p/lav-din-egen-moddelervoks
  Det er nemt at lave sin egen modellervoks - du kan selv bestemme farverne, og der sker ikke noget, hvis junior tager en bid af sagerne....