Madkampen.dk » Ingredienser » Balsamico

Opskrifter på mad med Balsamico

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor balsamico indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Salat med Bacon, Vindruer & Asparges

    Skyl salaterne godt, og læg dem på en rent viskestykke, og dup dem tøre. Skyl sukkerærter, vindruer, hindbær og asparges. Steg baconternene sprøde på en pande, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Knæk det yders...


  2. Stegte Rosenkål, Balsamico & Bacon

    balsamico

    Opvarm ovnen til 200°C og læg bagepapir i et ildfast fad eller i en bradepande. Pisk balsamico, ahornsirup, olie, salt og peber sammen i en stor skÃ¥l. Hæld rosenkÃ¥lene i skÃ¥len, og vend det hele godt, til alle rosenkÃ¥lene er dÃ...



  3. Kartofler i Krydret Sovs

    Skær kartofler i halve eller kvarte. Steg dem gyldne på en pande med olivenolie og tag dem så af panden. Lad finthakket hvidløg blive blanke på panden og tilsæt tomater, krydderier og balsamico. Kog det igennem og smag til med s...


  4. Rødløgssmør

    Kom rødløg, hvidløg, rødvin, balsamico, salt og peber i en lille tykbundet gryde. Bring det i kog, og lad det koge ved jævn varme i 10-12 minutter (eller til væsken er kogt ind). Lad blandingen køle let af og bland den sÃ¥ med smÃ...


  5. Spidskålssalat med Bacon & Feta

    Balsamico

    Snit spidskålen fint og skær rødløg i fine tern. Steg baconen og champignonerne sprøde på en pande. Smuldr fetaosten eller skær den i tern alt efter hvilken du har valgt. Rist pinjekernerne. Vend alle ingredienserne til ...



  6. Bønnesalat med Rødløg & Tomater

    Bring rigelig letsaltet vand i kog og kog bønnerne uden låg ca. 3 minutter. De skal stadig være sprøde. Kom bønnerne i koldt vand, dræn dem og lad dem dryppe af. Pisk olie og eddike sammen og smag til med sukker. Vend marina...


  7. Balsamicomarineret Bønnesalat

    balsamico

    Rør ingredienserne til marinaden sammen. Nip bønnerne og kog dem møre i ca. 5 minutter. Lad dem dryppe af, og læg dem så i bunden af et salatfad/skål. Hak de smuttede mandler og skær fetaosten i tern - drys det over bønnerne. ...



  8. Jordbærsalat med Grønne Asparges

    Rens og nip jordbærrene og skær dem i halve. Fjern skal og kerner fra melonen, og skær den i mindre stykker. Skyl rucolaen godt. Rens forårsløgene og snit dem fint. Skyl de grønne asparges og skær den nederste træede ende af. ...


  9. Ovnbagte Rødbeder

    Tænd ovnen på 200°C Skræl rødbederne og skær dem i tern på 2x2cm. Kom dem i en bradepande med bagepapir, så de ligger i et lag. Riv citronen, og gem skalllen til senere. Pres saften ud, og bland citronsaft, balsamico, olive...


  10. Pangasius i Ovn med Grøntsager

    Til 4 personer. Sæt ovnen på 225°C. Læg kartoffel- og gulerodsskiverne på bagepapir på en bradepande. Strø ½ tsk salt over og steg foroven i ovnen i 15-20 minutter, til det er næsten færdigt. Sænk varmen til 175°C. ...


  11. Pulled Pork Burger med Barbequesauce & Coleslaw

    Balsamico

    Pulled pork: Her finder du opskriften på supermørt pulled pork. Barbequesauce: Pres hvidløget og rør alle ingredienserne sammen. Lad den stå på køl til alt sukkeret er opløst. Man kan sagtens bruge saucen til at marinere et ...



  12. Kold Tomatsuppe med Ostebrød

    Prik tomaterne med en spids gaffel. Kom dem i kogende vand et øjeblik til skindet begynder at løsne sig. Tag tomaterne op og pil skindet af. Hak tomaterne fint. Opløs bouillonterningerne i 1 dl kogende vand i en gryde. Tilsæt løg...


  13. Bønnesalat med Bacon

    balsamico

    Steg baconternene sprøde på en pande. Læg dem på fedtsugende papir. Bring en gryde med letsaltet vand i kog og kog bønnerne uden låg (ellers mister de den flotte farve) ca. 3 minutter. De skal stadig være sprøde. Kom bønnerne i ...



  14. Ristet Rødkål med Valnødder

    balsamico

    Snit kålen fint. Varm olien op i en sauterpande eller gryde og svits kålen heri et par minutter. Tilsæt valnøddekerner og lad dem svitse med et par minutter mere. Hæld balsamicoeddike ved og lad det koge lidt ind. Læg låg...



  15. Pastasalat med Mozzarella & Cherrytomater

    Kog pastaen og lad den dryppe af. Rør olivenolie med vineddike, bouillon, hvidløg og krydderurter og krydr med salt og peber. Vend den varme pasta i marinaden. Skær osten i skiver og halver tomaterne. Anret pastaen på et varmt ...


  16. Tortellini med Svampe & Nødder

    Rens svampene og skær dem ud i pæne stykker. Rist baconternene gyldne og hæld fedtet fra. Hæld vineddike ved og lad den koge lidt ind. Tag panden fra blusset. Svits skalotteløgene i olien på en anden pande uden at de tager farve...


  17. Tomatsalsa med Rucola

    Skold og slå tomaterne. Klem dem fri for kerner og hak dem. Rør alle ingredienserne sammen i en skål. Smag til med salt og peber. Lad saucen trække mindst en time, før den vendes i varm eller kold pasta....


  18. Pastasalat med Spinat & Kyllingelever

    Pisk dressingen sammen. Skær leveren i mindre stykker. Svits lever og løg i olien 2-3 minutter under omrøring. Krydr med salt og peber. Skyl spinaten grundigt og tør den. Kog pastaen og dryp den af. Arranger spinaten på 4 t...


  19. Kalkunmousse med Rucola

    balsamico

    Puds evt. fedt af kalkun og skinke og skær kødet i små tern. Findel kødet sammen med appelsinsaft og kvark i en blender. Pisk fløden. Skyl citronen i lunkent vand og riv den yderste gule skal af. Hak den fint. Rør det hele i kalkun...



  20. Tagliatelle med Løgsalsa

    Skold og flå tomaterne. Udkern dem og hak frugtkødet fint. Pil løget og hak det fint. Bland tomat, løg og basilikum i en skål. Pisk olie og eddike sammen og rør det i tomatblandingen. Bring saltet vand i kog i en stor gryde og d...


  21. Risret med Karry & Rejer

    balsamico

    Opskriften er til 4 personer Risene sættes over at koge som anvist på pakken. Løg og peberfrugter skæres ud i små tern og porrerne skæres ud i ringe. Broccolien skæres ud i små buketter. En stor sliplet sautérpande ell...



  22. Sommersalat med Quorn-fileter

    balsamico

    Skær 3 appelsiner i fileter og 2 appelsiner presses. Skalotteløget skæres i både og sauteres. Tilsæt brun farin, appelsinsaft og soja og giv dette et opkog. Skru ned til lav varme og tilsæt Quorn-fileterne, og lad fileterne ko...



  23. Krydret Kartoffelsalat

    Kartoflerne dampes med skræl. Imens blandes de resterende ingredienser grundigt og smages til med salt og peber. Hvis du ønsker salaten varm, blandes kartoflerne i med det samme. Hvis du ønsker den kold, sætter du både kartof...


  24. Polpette (Italienske Kødboller) Med Tomatsauce

    Polpette: Farsen hældes i en skål (husk dobelt så meget flæsk end kalv - ellers bliver Polpetten tør). 2 store løg rives i farsen. 2 æg hældes i farsen sammen med 3 spsk rasp og danskvand. 3 fed hvidløg presses i farsen. ...


  25. Rødbeder med Gedeost, Rødløgsmarmelade og Valnødder

    Begynd med rødløgsmarmeladen, som kan laves i god tid før middagen. Smelt smørret i en tykbundet gryde, og sautér rødløgene ved medium varme i et par minutter. Tilsæt derefter hvidløg, og fortsæt med at sautere - løgene s...