Opskrifter » Bagværk » Muffins & Cupcakes » Skildpadde Muffins
Skildpadde Muffins opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave skildpadde muffins:
- 50 g chokolade
- 60 g smør
- 210 g sukker
- 2 æg
- 2 æggeblommer
- 1 dl + 2 spsk olie
- 2 tsk vanilleekstrakt
- 70 ml creme fraiche
- 140 g mel
- ½ tsk salt
- ½ tsk natron
- 1 dl kakao
- 1 dl vand
- Karamelfyld:
- 2 dl karamel af kondenseret mælk
- 3 spsk romessens
- 1 portion Swiss meringue buttercream
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Skildpadde Muffins:
18-20 stk.
Alle ingredienserne skal have stuetemperatur.
Hak chokoladen groft og smelt det over vandbad - når det er smeltet, tages det af varmen. Lad det køle lidt af.
Bland sukker og smør godt sammen - det skal have lidt samme konsistens som vådt sand.
Hæld den afkølede chokolade ned i sukker/smørblandingen og bland det godt.
Pisk æggene i, et ad gangen til det er en ensartet masse. Gør det samme med æggeblommerne.
Pisk olie, creme fraiche og vanilleekstrakt i - pisk hele tiden til det er en ensartet masse.
I en ny skål sies alle de tørre ingredienser sammen. Pisk så melblandingen i, lidt efter lidt. Pisk til sidst vandet i.
Fyld muffinsforme 2/3 op. Bag kagerne i en 180°C (almindelig) varm ovn i ca. 18 minutter. Lad kagerne køle helt af.
Rør karamel og essens sammen til en ensartet masse.
Lav en portion Swiss Meringue Buttercream og bland det med 1 dl af karamelblandingen.
Put det sidste af karamelblandingen i en sprøjtepose med en meget spids tylle. Sprøjt karamellen ned i midten af kagerne, så der dannes en karamel-kerne.
Put frostingen ned i en sprøjtepose med den ønskede tyl, og pynt kagerne. Slut med lidt karamel på toppen.
![Skildpadde Muffins opskrift](/billeder/opskrift-billede.jpg)
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.