Opskrifter » Desserter » Bær & Frugter » Trifli med Sveskekompot


Print opskriften på Trifli med Sveskekompot Print opskrift

Del på Facebook

Trifli med Sveskekompot opskrift

Ingredienser

Du skal bruge disse ingredienser for at lave trifli med sveskekompot:



Opskrift indsendt af


SÃ¥dan laver du Trifli med Sveskekompot:

Bring svesker, vand og sukker i kog i en gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 20 minutter - rør af og til. Tilsæt portvin og citronsaft og lad sveskekompotten køle af. Vend mandlerne i.

Rør æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen i en tykbundet gryde. Rør mælken i. Varm blandingen op ved jævn varme og under let piskning. Kog cremen, stadig under piskning i ca. 1 minut. Lad cremen køle af i en skål - rør af og til. Vend ca. 3/4 af flødeskummet i den kolde creme. Gem resten til pynt.

Læg creme, knuste makroner og sveskekompot lagvis i høje glas. Stil triflien tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Pynt med flødeskum og citronskal og server desserten med lange skeer.

Tip! Den hjemmelavede creme kan erstattes af 1/4 liter vanillecreme jævnet med 1 spsk maizenastivelse udrørt i 1 spsk koldt vand.

Variation:
I stedet for sveskekompot kan man bruge rabarberkompot. Bring ½ dl vand og 1 dl sukker i kog. Vend 400 g rabarberskiver i. Kog ved svag varme og under låg i ca. 2 minutter - rabarberskiverne skal være møre. Jævn kompotten med 2 tsk kartoffelmel udrør i 2 tsk koldt vand. Vend 50 g hakkede, smuttede mandler i.

Trifli med Sveskekompot opskrift
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.

Print opskriften på Trifli med Sveskekompot Print opskrift

Andre spændende opskrifter i bær & frugter kategorien

Nem Jordbærdessert Pærer Belle Helene Rabarber Crumble Pære & Chokolade Crumble Nem Jordbærtrifli Frisk Råcreme med Jordbær & Crunch