Opskrifter » Hovedretter » Grøntsager » BlomkÃ¥lsgratin med Skinketern


Print opskriften på BlomkÃ¥lsgratin med Skinketern Print opskrift

Del på Facebook

Blomkålsgratin med Skinketern opskrift

Ingredienser

Du skal bruge disse ingredienser for at lave blomkålsgratin med skinketern:



Opskrift indsendt af


Sådan laver du Blomkålsgratin med Skinketern:

Til 4 personer.

Del blomkålen i buketter, og kog dem i vand tilsat salt i ca. 4 minutter. Hæld blomkålen til afdrypning i en sigte.

Skær skinken i tern.

Kom mel og 1½ dl af mælken i en gryde. Pisk det til en jævning. Tilsæt resten af mælken og smør og bring det i kog under piskning. Kog blandingen godt igennem. Tag gryden af varmen og lad dejen køle lidt af.

Rør æggeblommerne i en ad gangen. Rør godt ind imellem. Tilsæt salt, peber, skinke og blomkålsbuketter.

Pisk hviderne meget stive, og vend halvdelen i dejen med en dejskraber. Fold til sidst resten af hviderne forsigtigt i.

Hæld dejen i et smurt gratinfad (eller stegeso) drysset med rasp, og bag gratinen midt i ovnen ca. 1 time ved 175°C. Servér straks med ristet rugbrød og tomater.

Blomkålsgratin med Skinketern opskrift
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.

Print opskriften på BlomkÃ¥lsgratin med Skinketern Print opskrift

Andre spændende opskrifter i grøntsager kategorien

Karrykål Kartoffelroulade Nem Wok med Grøntsager Majas Brunkål