MadKampen » Artikler » At Fryse Mad Ned
At Fryse Mad Ned
- Sæt etiketter med indhold og dato på alle dine frysevarer, så er de lettere at finde.
- Frosne varer bevarer vitaminer og mineraler i lang tid.
- Pak hakkebøffer i smørrebrødspapir og frys dem enkeltvis i en plastbox.
- Fyld aldrig frostboxen eller fryseposerne helt når du skal nedfryse supper, stuvninger og saucer - der skal være plads til udvidelse.
- Klem altid luften ud af fryseposerne inden du lukker dem. Fugten som dannes i posen kan nemlig forårsage fryseskader på varerne.
- Bønner og lignende grøntsager bør blancheres i 2-3 minutter før nedfrysning. Lad dem blive helt kolde inden du fryser dem. De holder sig i fryseren i op til 10 måneder.
- Det er praktisk at nedfryse hakket løg og peberfrugt i små boxe. Du sparer tilberedningstid, eftersom det bare er at tage de hakkede grøntsager frem efter behov.
- Jo hurtigere et kødstykke fryses ned desto bedre bliver holdbarheden. Det er bedre at fryse kød ned i små portioner end i store. Hakket oksekød holder op til 2-3 måneder, småkød i 3-4 måneder og stege i 5-6 måneder.
Flere artikler
-
At Lave Mad med Krydderurter
http://www.madkampen.dk/p/at-lave-mad-med-krydderurter
Om vinteren trives friske urter fint i vindueskarmen og om sommeren på altanen eller i haven. Plant dem i smukke potter, så de også er fe... -
Sådan kan du finde glæden ved at lave mad igen
http://www.madkampen.dk/p/saadan-kan-du-finde-glaeden-ved-at-lave-mad-igen
Der er ikke noget bedre end at opleve glæden ved at lave mad. Det er ikke alle, der har den, men ofte kommer glæden for madlavning snigend... -
Suppekuren
http://www.madkampen.dk/p/suppekuren
...