MadKampen » Artikler » At Fryse Mad Ned

Print artikel om At Fryse Mad Ned Print denne side

At Fryse Mad Ned

Skrevet d. 06-01-2011
- Sæt etiketter med indhold og dato på alle dine frysevarer, så er de lettere at finde.

- Frosne varer bevarer vitaminer og mineraler i lang tid.

- Pak hakkebøffer i smørrebrødspapir og frys dem enkeltvis i en plastbox.

- Fyld aldrig frostboxen eller fryseposerne helt når du skal nedfryse supper, stuvninger og saucer - der skal være plads til udvidelse.

- Klem altid luften ud af fryseposerne inden du lukker dem. Fugten som dannes i posen kan nemlig forårsage fryseskader på varerne.

- Bønner og lignende grøntsager bør blancheres i 2-3 minutter før nedfrysning. Lad dem blive helt kolde inden du fryser dem. De holder sig i fryseren i op til 10 måneder.

- Det er praktisk at nedfryse hakket løg og peberfrugt i små boxe. Du sparer tilberedningstid, eftersom det bare er at tage de hakkede grøntsager frem efter behov.

- Jo hurtigere et kødstykke fryses ned desto bedre bliver holdbarheden. Det er bedre at fryse kød ned i små portioner end i store. Hakket oksekød holder op til 2-3 måneder, småkød i 3-4 måneder og stege i 5-6 måneder.






Flere artikler

  1. At Lave Mad med Krydderurter

    http://www.madkampen.dk/p/at-lave-mad-med-krydderurter
    Om vinteren trives friske urter fint i vindueskarmen og om sommeren på altanen eller i haven. Plant dem i smukke potter, så de også er fe...

  2. Sådan kan du finde glæden ved at lave mad igen

    http://www.madkampen.dk/p/saadan-kan-du-finde-glaeden-ved-at-lave-mad-igen
    Der er ikke noget bedre end at opleve glæden ved at lave mad. Det er ikke alle, der har den, men ofte kommer glæden for madlavning snigend...

  3. Suppekuren

    http://www.madkampen.dk/p/suppekuren
    ...