MadKampen » Artikler » At Fryse Mad Ned

Print artikel om At Fryse Mad Ned Print denne side

At Fryse Mad Ned

Skrevet d. 06-01-2011
- Sæt etiketter med indhold og dato på alle dine frysevarer, så er de lettere at finde.

- Frosne varer bevarer vitaminer og mineraler i lang tid.

- Pak hakkebøffer i smørrebrødspapir og frys dem enkeltvis i en plastbox.

- Fyld aldrig frostboxen eller fryseposerne helt når du skal nedfryse supper, stuvninger og saucer - der skal være plads til udvidelse.

- Klem altid luften ud af fryseposerne inden du lukker dem. Fugten som dannes i posen kan nemlig forårsage fryseskader på varerne.

- Bønner og lignende grøntsager bør blancheres i 2-3 minutter før nedfrysning. Lad dem blive helt kolde inden du fryser dem. De holder sig i fryseren i op til 10 måneder.

- Det er praktisk at nedfryse hakket løg og peberfrugt i små boxe. Du sparer tilberedningstid, eftersom det bare er at tage de hakkede grøntsager frem efter behov.

- Jo hurtigere et kødstykke fryses ned desto bedre bliver holdbarheden. Det er bedre at fryse kød ned i små portioner end i store. Hakket oksekød holder op til 2-3 måneder, småkød i 3-4 måneder og stege i 5-6 måneder.






Flere artikler

  1. Mexicansk Mad - Opskrifter og inspiration

    http://www.madkampen.dk/p/det-mexicanske-koekken
    Mexicansk mad er meget varieret, ja næsten ligeså varieret som Mexicos klima og landskaber, der spænder fra endeløse ørkenområder til ...

  2. Ananas

    http://www.madkampen.dk/p/ananas
    Har du også prøvet den der underlige prikkende fornemmelse på tungen efter at have spist et stykke ananas for meget? Læs lidt mere om an...

  3. Historie og Fakta om Focaccia

    http://www.madkampen.dk/p/focaccia
    Alle kender focaccia - her kan du læse lidt om det italienske brød. Du kan også finde en opskrift på brødet, så du selv kan komme igan...