MadKampen » Artikler » At Fryse Mad Ned

Print artikel om At Fryse Mad Ned Print denne side

At Fryse Mad Ned

Skrevet d. 06-01-2011
- Sæt etiketter med indhold og dato på alle dine frysevarer, så er de lettere at finde.

- Frosne varer bevarer vitaminer og mineraler i lang tid.

- Pak hakkebøffer i smørrebrødspapir og frys dem enkeltvis i en plastbox.

- Fyld aldrig frostboxen eller fryseposerne helt når du skal nedfryse supper, stuvninger og saucer - der skal være plads til udvidelse.

- Klem altid luften ud af fryseposerne inden du lukker dem. Fugten som dannes i posen kan nemlig forårsage fryseskader på varerne.

- Bønner og lignende grøntsager bør blancheres i 2-3 minutter før nedfrysning. Lad dem blive helt kolde inden du fryser dem. De holder sig i fryseren i op til 10 måneder.

- Det er praktisk at nedfryse hakket løg og peberfrugt i små boxe. Du sparer tilberedningstid, eftersom det bare er at tage de hakkede grøntsager frem efter behov.

- Jo hurtigere et kødstykke fryses ned desto bedre bliver holdbarheden. Det er bedre at fryse kød ned i små portioner end i store. Hakket oksekød holder op til 2-3 måneder, småkød i 3-4 måneder og stege i 5-6 måneder.






Flere artikler

  1. Tips og gode råd om Chokolade

    http://www.madkampen.dk/p/tips-om-chokolade
    Her er et par ekstra gode tips om chokolade, hvordan man håndterer den populære råvare....

  2. Udskæringer af Svinekød

    http://www.madkampen.dk/p/udskaeringer-af-svinekoed
    Svinekød er trods alle diskussioner påskønnet af mange. Det er velsmagende, saftigt og relativt billigt. Desuden indeholder svinekød vig...

  3. Vægt & Mål

    http://www.madkampen.dk/p/vaegt-og-maal
    Kan du heller aldrig huske hvad en dl sukker vejer. I denne oversigt får du hurtigt et overblik over vægt og mål af råvarer...