MadKampen.dk » Mest Populære Madopskrifter
Mest Populære Madopskrifter
Liste over de 50 mest populære opskrifter lige nu. Listen er baseret på hvad vores brugere synes, og opdateres dagligt.
-
Karolines Tunmousse
8-10 personer. Hæld vandet eller olien fra tunen. Mos tunen i en skål med elpisker eller en gaffel. Tilsæt smør, creme fraiche, citronsaft og krydderier. Rør det hele sammen og smag moussen til. Fyld moussen i en form eller...
Kategori: Fisk & Skaldyr -
Lakseroulade med Spinat og Flødeost
Den optøede spinat trykkes fri for væde. Æggeblommerne og fløden røres i spinaten med lidt salt og peber. Æggehviderne vendes forsigtigt i massen, som smøres på en bageplade med papir. (ca. 35x35 cm) Bages i ovn ved 200 grader...
Kategori: Fisk & Skaldyr -
Karolines Citronfromage
4 personer. Læg husblasen i blød i koldt vand i 5 minutter. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps med elpisker. Træk husblasen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i vandbad. Bland den med citronsaft- og...
Kategori: Fromager & Mousse -
Bønnesalat med Bacon
Steg baconternene sprøde på en pande. Læg dem på fedtsugende papir. Bring en gryde med letsaltet vand i kog og kog bønnerne uden låg (ellers mister de den flotte farve) ca. 3 minutter. De skal stadig være sprøde. Kom bønnerne i ...
Kategori: Blandede Salater -
Tunlagkage
Bland alle ingredienserne til tunmassen: tun, æg, creme fraiche, mayonnaise, dild, persille, purløg, peber og salt. Skær skorpen af brødet (du kan bruge almindeligt eller groft) og læg det på et fad/bakke (der skal være til tre la...
Kategori: Fisk & Skaldyr -
Bananroulade (marengs)
Æggehviderne piskes stive sammen med halvdelen af sukkeret. Til sidst vendes det sidste sukker samt nødderne i. Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir (alternativt kan den kommes i 2 springforme, hvis man vil lave en l...
Kategori: Kager -
Dukanboller
Rør alle ingredienserne godt sammen. Lad dejen stå og trække i 45 minutter. Tril dejen til 12 boller. Bag bollerne i 10-15 minutter ved 180°C i varmluftsovn. De er lette og gode og man må få 2 om dagen af dem (pga hvedekl...
Kategori: Dukan -
Fasters Hønsesalat på ananasringe
Til 4 personer. Bland mayonnaise, creme fraiche, citronsaft, salt, peber og Fransk sennep til en dressing. (Tip: lidt mango chutney gør bestemt ikke salaten dårligere). Skær hønsekødet i tern. Skær champignonerne i skiver. ...
Kategori: Kylling & Kalkun -
Bagte Mozzarella Kyllingeruller
Skær kyllingen i 8 stykker og bank dem tynde og flade med en kødhammer. Hæld raspen i en dyb tallerken sammen med 2 spiseskefulde af den revne parmesanost. Hak spinaten og sautér den kort sammen med det pressede hvidløg og en smu...
Kategori: Kylling -
Lækkert Guf til Is
Pisk æggehviderne helt stive. Tilsæt flormelis, og pisk indtil det har den helt rigtige konsistens - du har HELT sikkert smagt det før :-) Til sidst tilsætter du eddiken og pisker det i. Du kan lave skum med lige den smag, du Ã...
Kategori: Tilbehør -
Tykmælkskage (kanelkage)
Rør tykmælk og sukker sammen enten i hånden eller med maskine. Tilsæt det smeltede smør. Bland mel, kanel og natron, og sigt det i lidt ad gangen under omrøring. Smør en bradepande med margarine, hæld dejen i, og bag ved 20...
Kategori: Bradepandekager -
Onion Rings - Sprøde Løgringe
Opvarm olien i en stor gryde, eller en frituregryde (185°C) Skær løget i ringe. I en lille skål blandes mel, bagepulver og salt. Dyp løgringene i mel-blandingen til de er dækkede. Pisk æggene og mælken i melblandingen med e...
Kategori: Diverse Tilbehør -
Danskvandsboller
Ca. 18 stk. Opløs gæren i danskvandet. Tilsæt æg, sukker, olie og salt og ælt til sidst meler i lidt ad gangen. Ælt, til dejen er glat og smidig. Stil den så tildækket et lunt sted og lad den hæve i ca. 1 time. Slå dejen ned p...
Kategori: Boller -
Hjemmelavet Skildpaddeis
Pisk fløden til skum, og hak skildpadderne. Pisk æggene sammen med sukker og vanillesukker til en luftig æggesnaps. Hæld æggesnapsen i fløden og vend med en dejskraber, til det har en dejlig cremet konsistens. Vend til sidst de ...
Kategori: Is -
Nissepis
Lad Ribena simre 20 minutter med kanel og ingefærrod skåret i skiver. Lad det trække et døgn, og bland det derefter med vodkaen. Det kan drikkes med det samme, men vinder ved lagring. Nissepis er sødt som likør, og smager godt ...
Kategori: Jul -
Indisk Risret
Svits kødet sammen med krydderier og sukker (2-3 tsk). Tilsæt grøntsagerne og lad dem svitse et øjeblik. Tilsæt ris og dernæst vand. Kog til risene er færdige. Husk at røre i retten mens den koger, ellers brænder risene på....
Kategori: Risretter -
Kartoffelroulade
6-8 personer. Bedst, når den bages dagen før! Kartoflerne rives og vrides i et viskestykke. Bredes ud på bagepapir i en stor bradepande. Salt, peber og den hakkede persille fordeles over kartoflerne. Bacon svitses på panden (el...
Kategori: Grøntsager -
Pastagratin med Skinke
Pastaen koges i vand med salt og dryppes af. Porrerne skæres i passende stykker og koges i lidt vand. Creme fraice og porrer blandes. Hvidløg, salt og peber tilsættes. Pasta og skinke vendes i sammen med revet ost. Det hele p...
Kategori: Pasta -
Nem Æggekage med Kartofler, Pølser & Peberfrugt
Tænd ovnen på grill. Skær kartoflerne og peberfrugterne i tern og pølserne i skiver. Pisk æggene i en skål og tilsæt peberfrugt, pølser, ost og kartofler. Krydr med salt og peber. Opvarm olie og smør i en pande (uden plas...
Kategori: Omeletter & Æggekage -
Lynhurtigt Dukanbrød
Bland alle ingredienserne godt, og put dem i en form der kan gå i mikrobølgeovnen. "Bag" brødet ved højeste effekt i 5 minutter. Tag det ud og lad det køle lidt af inden du skærer det i skiver og rister det. Kan spises fra Fase ...
Kategori: Dukan -
Gammeldags Øllebrød
4-6 personer. Bræk rugbrødet i mindre stykker, og sæt det i blød i vand så det lige netop dækker. Er rugbrødet tørt, så gerne dagen før - ellers ½-1 time. Sæt gryden over ved svag varme og rør i gryden af og til for at f...
Kategori: Grød -
Mandel Fragilité med Moccacreme
Pisk æggehviderne stive med flormelis (100g). Mandlerne hakkes i en køkkenmaskine sammen med flormelis (100g) Æggehviderne og mandlerne vendes forsigtigt sammen. Varm ovnen op til 200°C Lav 2 runde ringe på bagepapir efter ...
Kategori: Marengs -
Gulerods - Solsikke Boller
Opløs gæren i vandet og tilsæt den smeltede margarine. Tilsæt de revne gulerødder og kernerne. Når det er æltet godt sammen, tilsættes salt, sukker og mel lidt efter lidt (når der er gulerødder i, skal der ofte bruges lidt m...
Kategori: Boller -
Kakaosnitter
Mel, sukker, æggeblommer og margarine røres sammen. Dejen rulles, og lægges i en form. Fordel et pænt lag hindbærmarmelade ovenpå den hvide dej. Pisk æggehvider og sukker stive. Tilsæt kokosmel og kakao. Fordel den brune de...
Kategori: Kager -
Kartoffelpandekage
Skræl kartoflerne og riv dem på et groft råkostjern. Pisk æggene med mel og salt og bland kartofler og løg i. Hæld rigeligt med olie i stegepanden og kom massen på. Steg kartoffelpandekagen sprød og gylden på begge sider (...
Kategori: Kartofler -
Helstegt Kalvemørbrad med Kartoffel-Sellerimos
4 personer. Brun mørbraden godt på alle sider på en pande i smør og olie. Krydr med salt og peber, tag den af panden og læg den i et ildfast fad. Sæt fadet i en 150°C varm ovn (ikke varmluft) i ca. 20 minutter - eller til den h...
Kategori: Kalvekød -
Sense - Blomkålstoast
Riv blomkålen på den grove side af et rivejern. Bland det med æg og salt. Form farsen på størrelse med toastbrød, og læg dem på en bageplade med bagepapir (der bliver cirka 8). Bag dem i ovnen ved 200°C i ca. 15 minutter. ...
Kategori: Sense -
Cornflakes Paneret Kyllingebryst
Pisk æg, mel og krydderier sammen og lad dejen hvile 2-3 minutter. Knus cornflakes´ene let i en plastikpose og drys den over et spækbræt. Dyp først kyllingestykkerne i dejen og derefter i cornflakes så de er helt dækkede. Læg ...
Kategori: Kylling -
Pleskner
Pisk æg og sukker hvidt og luftigt. Rør forsigtigt melet i. Sæt 1 tsk dej på bageplade med bagepapir med god afstand (kagerne flyder ud). Bages 6 minutter ved 200°C (eller til kagerne har en lysebrun kant). Afkøles...
Kategori: Småkager & Cookies -
Kyllingetærte med Porre & Bacon
Beklæd en tærteform med dejen, tænd ovnen på 180°C. Snit porren i fine ringe, skil ringene ad, så du får fine tynde strimler. Hak løget og peberfrugten fint. Blancher porre, løg, peberfrugt og kyllingetern kort på panden. De...
Kategori: Madtærter -
Nachos Dip af Flødeost
Bland flødeosten med hvidløg, og smør det ud på et fad. Ovenpå smøres salsasaucen. Revet ost drysses over. Hak peberfrugt, tomat og forårsløg fint, og læg dem ovenpå. Lad det hele trække i 2 timer, og servér med nach...
Kategori: Dips -
Roulade med Skinkefyld
Ingredienserne til dejen piskes sammen og hældes i en bradepande med bagepapir. Bages 30 minutter ved 200C°. Fyldet svitses let og iblandes 1 pakke pikantost. NB! Istedet for løg, kan der bruges 1 bundt forårsløg. Når fyldet er ...
Kategori: Svinekød -
Pølse Risotto
Hak løg og bacon og svits det med karry i lidt fedtstof. Tilsæt tomatpuré og paprika. Kom risene i og svits dem med et øjeblik. Hæld bouillon ved samt salt og peber og lad risene koge ved svag varme under låg ca. 20 minutter. ...
Kategori: Pølser -
Grønkålssalat med Æbler & Mandler
Skyl grønkålen og hak den i en foodprocessor, til det er tilpas hakket uden at være for fint. Hak mandlerne fint med en kniv. Pres appelsinen og bland saften med hvidvinseddike og honning. Fjern kernehuset fra æblerne, og skær...
Kategori: Blandede Salater -
Mandel-Marengs Roulade med Jordbær
Pisk hviderne til de bliver tætte, men stadig bløde. Drys sukkeret i lidt efter lidt, og pisk på mellem hastighed til sukkeret er opløst. Vend de hakkede mandler blandet med maizena i marengsen, og spred marengsen ud på et stykke ba...
Kategori: Kager -
Færøsk Æblelagkage
Pisk æggehviderne stive, og derefter hældes sukkeret i lidt efter lidt under konstant omrøring. Smør massen ud pÃ¥ 2 bageplader i den form du ønsker og bages i 1-2 timer ved 125°C almindelig ovn (alt efter om du ønsker den helt hÃ...
Kategori: Lagkager -
Lagkage med Frisk Frugt
Rør margarine, sukker og æggeblommer sammen til det bliver let og luftigt. Tilsæt fløde, mel og bagepulver, og rør det hele sammen til en flydende dej. Hæld dejen i en bradepande beklædt med bagepapir. Pisk æggehviderne sti...
Kategori: Lagkager -
Nøddetrekanter
Giver 10 stk. Til bunden æltes alle ingredienserne sammen til en fast dej, som trykkes ud i en bradepande (ca. 23x33cm). Til mazarinmassen æltes marcipan og sukker sammen med halvdelen af margarinen til der ikke er flere klumper. He...
Kategori: Kager -
Verdens Bedste Brød (kendt fra TV2)
Hæld vandet i en stor skål, og rør gæren ud i vandet ved at "nuldre" den imellem to fingre. Tilsæt saltet og melet. Bland det hele sammen med håndtaget af en grydeske. Det skal ikke æltes fint, kun lige indtil melet er vådt. Lad ...
Kategori: Brød -
Tarteletter med Skinke & Ost
6 personer. Tarteletterne fyldes med hakket skinke. Æg, revet ost, fløde og salt røres sammen og hældes over skinken. Tarteletterne bages i ovn ved 180°C i 15-20 minutter. Æggemassen hældes først i, lige før tartelette...
Kategori: Varme Forretter -
Alt i En Pande - Kylling Alfredo
Til 4 personer. Skær kyllingekødet i mundrette stykker. Krydr med salt og peber. Brun kyllingen i oliven i en sautérpande ved middel varme. Kyllingen behøver ikke være gennemstegt. Tilsæt de pressede hvidløgsfed, og sautér....
Kategori: Pasta -
Drengerøvsgryde
Snit løgene fra top til bund Skræl og skær gulerødderne i skiver Rens champignonerne og skær dem i kvarte Skær peberfrugten i store tern Skær tomaterne i både Varm en gryde med olie godt op. Tilsæt kødet (ungkvæg) og lad d...
Kategori: Oksekød -
Smelter-på-tungen Kylling
Bland alle ingredienserne godt. Læg kyllingefileterne i et fad, og hæld krydderiblandingen over. Bag kyllingen ved 200°C (ikke varmluft) i 35-45 minutter, eller til kyllingen er mør. Servér med en frisk salat til - nem i somme...
Kategori: Kylling -
Pastasalat med Olie-Eddike Marinade
Bland eddike, vand, olie, sukker, løg, hvidløg, salt og peber til en marinade. Skær peberfrugten i små tern. Vend pastaskruerne og peberfrugten i marinaden. P.s. Du kan spise salaten med det samme, men hvis du lader den stå og...
Kategori: Pastasalater -
Laksewraps
Rør flødeosten med wasabi eller peberrod og hvidløg. Smør med en dejskraber tortillaerne med osten - Bred salat over, og derefter et lag af laks. Rul tortillaerne sammen, og pak dem ind i film. Læg dem køligt indtil servering. ...
Kategori: Fisk & Skaldyr -
Fyldte Bagte Kartofler med Bacon & Ost
Prik huller i kartoflerne og bag dem i ovnen ved 200°C i ca. 1 time. Steg baconternene sprøde, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Tag kartoflerne uf ad ovnen, og halvér dem på langs. Skrab indholdet ud af kartoflerne (lad...
Kategori: Kartofler -
Brun Lagkage med Smørcreme
Sukker og margarine røres lyst og luftigt. Ægget tilsættes under omrøring. Sigt kakao, mel og natron i skiftevis med mælken. Bages ca. 20 minutter ved 200°C Nok til 4 bunde. Smørcreme: Smørret røres blødt med en hå...
Kategori: Lagkager -
Svinemørbrad med Bacon & Pikantost
Puds mørbraden af for de værste sener og fedt. Læg bacon/skinke i et rektangel side om side, så mørbraden kan rulles ind heri. Drys med salt og peber. Læg mørbraden på bacon/skinkestykket, og giv den et godt lag pikantost. For...
Kategori: Svinekød -
Pasta med Kylling i Karry
Skær kødet i strimler. Svits det sammen med løg, champignon og karry i olie. Tilsæt bouillon og lad saucen komme i kog. Rør majsstivelsen ud i fløden og rør den i. Smag til med salt og peber. Kog pasataen "al dente" o...
Kategori: Pasta -
Pastasalat med Pikantost
Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Tag 1½ dl af kogevandet fra. Steg baconternene sprøde på en pande. Rør pikantosten op med kogevandet fra pastaen. Når pastaen er kølet af, blandes den med grøntsagerne, ostesaucen og...
Kategori: Pastasalater