MadKampen » Artikler » Lav Din Egen Modellervoks

Print artikel om Lav Din Egen Modellervoks Print denne side

Lav Din Egen Modellervoks

Skrevet d. 01-27-2014
Modellervoks er tit rigtig dyrt, og ofte et smågiftigt bekendtskab. Derfor er der her en opskrift, så du kan lave din egen modellervoks.

5 dl mel
2 dl fint salt
2 spsk olie
2 spsk citronsyre eller vinsyre (virker konserverende, kan købes f. eks. i Matas eller Føtex)
2-5 dl kogende vand (første gang du prøver opskriften, brug da 5 dl)
Frugtfarver

Metode 1: Bland mel, salt og citronsyre, og hæld først olien heri, derefter det kogende vand. Rør rigtig godt med et piskeris, til du ikke kan mere, og ælt det derefter med fingrene (pas på, for det er stadig varmt).

Metode 2: Hæld alle ingredienserne i en gryde, og varm det langsomt op under omrøring. Stop, når det har den konsistens, du ønsker (det koster armkræfter). Du kan selvfølgelig også sætte dejkrogene på elpiskeren.

Grøn modellervoks

Nu er basis modellervoksen færdig. Del nu klumpen, og tilsæt frugtfarverne. Hvor meget farve, og hvilke blandinger du vil lave, er helt op til dig. Men det er en god ide at bruge plastikhandsker til det.

Modellervoksen kan holde sig i nogle uger, hvis den opbevares i en lufttæt boks - endnu længere, hvis det også kommer i køleskabet.


Flere artikler

 1. At Fryse Mad Ned

  http://www.madkampen.dk/p/at-fryse-mad-ned
  Dybfrysning giver mulighed for hurtigt at have frisklavet mad på bordet. Eller brug fryseren til råvarer, som er på tilbud....

 2. Naan

  http://www.madkampen.dk/p/naan
  Information og historie om det indiske brød Naan, som passer super godt til karryretter og krydret mad. Du kan også finde opskriften på N...

 3. At Stege i Wok

  http://www.madkampen.dk/p/at-stege-i-wok
  Når du steger i wok bevarer du råvarernes smag og næringsindhold. Resultatet bliver en mager og meget lækker ret. ...