MadKampen » Artikler » Lav Din Egen Modellervoks

Print artikel om Lav Din Egen Modellervoks Print denne side

Lav Din Egen Modellervoks

Skrevet d. 01-27-2014
Modellervoks er tit rigtig dyrt, og ofte et smågiftigt bekendtskab. Derfor er der her en opskrift, så du kan lave din egen modellervoks.

5 dl mel
2 dl fint salt
2 spsk olie
2 spsk citronsyre eller vinsyre (virker konserverende, kan købes f. eks. i Matas eller Føtex)
2-5 dl kogende vand (første gang du prøver opskriften, brug da 5 dl)
Frugtfarver

Metode 1: Bland mel, salt og citronsyre, og hæld først olien heri, derefter det kogende vand. Rør rigtig godt med et piskeris, til du ikke kan mere, og ælt det derefter med fingrene (pas på, for det er stadig varmt).

Metode 2: Hæld alle ingredienserne i en gryde, og varm det langsomt op under omrøring. Stop, når det har den konsistens, du ønsker (det koster armkræfter). Du kan selvfølgelig også sætte dejkrogene på elpiskeren.

Grøn modellervoks

Nu er basis modellervoksen færdig. Del nu klumpen, og tilsæt frugtfarverne. Hvor meget farve, og hvilke blandinger du vil lave, er helt op til dig. Men det er en god ide at bruge plastikhandsker til det.

Modellervoksen kan holde sig i nogle uger, hvis den opbevares i en lufttæt boks - endnu længere, hvis det også kommer i køleskabet.


Flere artikler

 1. Test af Osuma.dk

  http://www.madkampen.dk/p/test-af-osuma
  En aften for noget tid siden så jeg en reklame i fjernsynet for Osuma.dk - et online supermarked, og tænkte at det var helt vildt smart, s...

 2. Hold den perfekte middag for vennerne

  http://www.madkampen.dk/p/hold-den-perfekte-middag
  ...

 3. Trylledej

  http://www.madkampen.dk/p/trylledej
  Med trylledej er der dømt hygge for hele familien. Men husk at fortælle de mindste, at kagerne ikke kan spises, så de ikke bliver skuffed...