MadKampen » Artikler » Lav Din Egen Modellervoks

Print artikel om Lav Din Egen Modellervoks Print denne side

Lav Din Egen Modellervoks

Skrevet d. 01-27-2014
Modellervoks er tit rigtig dyrt, og ofte et smågiftigt bekendtskab. Derfor er der her en opskrift, så du kan lave din egen modellervoks.

5 dl mel
2 dl fint salt
2 spsk olie
2 spsk citronsyre eller vinsyre (virker konserverende, kan købes f. eks. i Matas eller Føtex)
2-5 dl kogende vand (første gang du prøver opskriften, brug da 5 dl)
Frugtfarver

Metode 1: Bland mel, salt og citronsyre, og hæld først olien heri, derefter det kogende vand. Rør rigtig godt med et piskeris, til du ikke kan mere, og ælt det derefter med fingrene (pas på, for det er stadig varmt).

Metode 2: Hæld alle ingredienserne i en gryde, og varm det langsomt op under omrøring. Stop, når det har den konsistens, du ønsker (det koster armkræfter). Du kan selvfølgelig også sætte dejkrogene på elpiskeren.

Grøn modellervoks

Nu er basis modellervoksen færdig. Del nu klumpen, og tilsæt frugtfarverne. Hvor meget farve, og hvilke blandinger du vil lave, er helt op til dig. Men det er en god ide at bruge plastikhandsker til det.

Modellervoksen kan holde sig i nogle uger, hvis den opbevares i en lufttæt boks - endnu længere, hvis det også kommer i køleskabet.


Flere artikler

 1. Hjemmelavet Italiensk mad der får en restaurant i Toscana til at blegne

  http://www.madkampen.dk/p/hjemmelavet-italiensk-mad-toscana
  ...

 2. Mexicansk Mad - Opskrifter og inspiration

  http://www.madkampen.dk/p/det-mexicanske-koekken
  Mexicansk mad er meget varieret, ja næsten ligeså varieret som Mexicos klima og landskaber, der spænder fra endeløse ørkenområder til ...

 3. Historie og Fakta om Focaccia

  http://www.madkampen.dk/p/focaccia
  Alle kender focaccia - her kan du læse lidt om det italienske brød. Du kan også finde en opskrift på brødet, så du selv kan komme igan...