MadKampen » Artikler » Mexicansk Mad - Opskrifter og inspiration

Print artikel om Mexicansk Mad - Opskrifter og inspiration Print denne side

Mexicansk Mad - Opskrifter og inspiration

Skrevet d. 05-12-2011
Tortilla: Mexicansk brød som laves af enten majsmel eller hvedemel. De er begge runde og flade som pandekager. De er ikke søde, men har en smag, der passer naturligt til de mange retter, de spises til.

Taco: En sprød majstortilla med fyld.

Enchilada: En sammenrullet blød majstortilla, som kan være fyldt med enten oksekød eller kyllingekød, ost og sauce (salsa). Som regel serveres den med smeltet ost.

Salsa: Salsa roja (rød chilisauce) er en mellemkrydret chilisauce. Salsa verde (grøn chilisauce) er en frisk mellemkrydret chilisauce lavet af flere slags peberfrugter. Salsa fresca er en kvik blanding af tomater, grønne chili, hakkede løg, persille og krydderier. Salsa roja picante er en blanding af 3 slags stærke chili og krydderier - en sauce til dem som ønsker lidt ekstra bid på tungen.

Frijoles: Smagfulde mexicanske pintobønner.

Guacamole: De gamle aztekeres smør, bestående af pureret avocadofrugt, hakkede løg og krydderier.

Tequila: Mexicansk kaktusbrændevin, udvundet af planten "agave azul tequilana". Tequila indgår i de kendte mexicanske cocktails Margherita og Tequila Sunrise, men kan også nydes på den traditionelle mexicanske banditomanér:

- Læg en pris salt i trekanten mellem venstre hånds tommel- og pegefinger.
- Kom salt på tungen.
- Drik tequilaen.
- Stil glasset tilbage på bordet.
- Bid saften ud af en citronskive.

Mezcal: Mexicansk brændevin, som også er lavet af agaveplanten. Den kan produceres af flere slags agaver, hvorimod tequila kun destilleres af saften fra "agave azul tequilana". I hver flaske mezcalbrændevin flyder der en lille orm rundt på bunden. Dens navn er "gusano de maguey". Ormen, der er født og opvokset i en agave, lever kun af agave, så brændevin og orm består altså udelukkende af agave. I Mexico anses det for et lykketegn at få ormen skænket op i sit glas. Glassets indhold inklusive orm drikkes.


Flere artikler

 1. At handle kvalitetsvarer behøver ikke altid at være dyrt

  http://www.madkampen.dk/p/kvalitetsvarermeddiscount
  ...

 2. Lav Din Egen Modellervoks

  http://www.madkampen.dk/p/lav-din-egen-moddelervoks
  Det er nemt at lave sin egen modellervoks - du kan selv bestemme farverne, og der sker ikke noget, hvis junior tager en bid af sagerne....

 3. At Lave Mad med Krydderurter

  http://www.madkampen.dk/p/at-lave-mad-med-krydderurter
  Om vinteren trives friske urter fint i vindueskarmen og om sommeren på altanen eller i haven. Plant dem i smukke potter, så de også er fe...