MadKampen » Artikler » Mexicansk Mad - Opskrifter og inspiration

Print artikel om Mexicansk Mad - Opskrifter og inspiration Print denne side

Mexicansk Mad - Opskrifter og inspiration

Skrevet d. 05-12-2011
Tortilla: Mexicansk brød som laves af enten majsmel eller hvedemel. De er begge runde og flade som pandekager. De er ikke søde, men har en smag, der passer naturligt til de mange retter, de spises til.

Taco: En sprød majstortilla med fyld.

Enchilada: En sammenrullet blød majstortilla, som kan være fyldt med enten oksekød eller kyllingekød, ost og sauce (salsa). Som regel serveres den med smeltet ost.

Salsa: Salsa roja (rød chilisauce) er en mellemkrydret chilisauce. Salsa verde (grøn chilisauce) er en frisk mellemkrydret chilisauce lavet af flere slags peberfrugter. Salsa fresca er en kvik blanding af tomater, grønne chili, hakkede løg, persille og krydderier. Salsa roja picante er en blanding af 3 slags stærke chili og krydderier - en sauce til dem som ønsker lidt ekstra bid på tungen.

Frijoles: Smagfulde mexicanske pintobønner.

Guacamole: De gamle aztekeres smør, bestående af pureret avocadofrugt, hakkede løg og krydderier.

Tequila: Mexicansk kaktusbrændevin, udvundet af planten "agave azul tequilana". Tequila indgår i de kendte mexicanske cocktails Margherita og Tequila Sunrise, men kan også nydes på den traditionelle mexicanske banditomanér:

- Læg en pris salt i trekanten mellem venstre hånds tommel- og pegefinger.
- Kom salt på tungen.
- Drik tequilaen.
- Stil glasset tilbage på bordet.
- Bid saften ud af en citronskive.

Mezcal: Mexicansk brændevin, som også er lavet af agaveplanten. Den kan produceres af flere slags agaver, hvorimod tequila kun destilleres af saften fra "agave azul tequilana". I hver flaske mezcalbrændevin flyder der en lille orm rundt på bunden. Dens navn er "gusano de maguey". Ormen, der er født og opvokset i en agave, lever kun af agave, så brændevin og orm består altså udelukkende af agave. I Mexico anses det for et lykketegn at få ormen skænket op i sit glas. Glassets indhold inklusive orm drikkes.


Flere artikler

 1. Naan

  http://www.madkampen.dk/p/naan
  Information og historie om det indiske brød Naan, som passer super godt til karryretter og krydret mad. Du kan også finde opskriften på N...

 2. Bagels - brødet, der skal koges

  http://www.madkampen.dk/p/bagels-historie
  Vi kender alle til bagels, men vidste du, at de faktisk er en jødisk specialitet, lavet til en konge? Her på siden kan du finde historien ...

 3. Hvad du spiser er altafgørende for din træning

  http://www.madkampen.dk/p/hvad-du-spiser-er-altafgoerende-for-din-traening
  elvom det selvfølgelig er sat på spidsen, er der noget om snakken, når folk siger, at ”du er, hvad du spiser”....