MadKampen » Artikler » Vægt & Mål

Print artikel om Vægt & Mål Print denne side

Vægt & Mål

Skrevet d. 11-10-2011

Mel & Gryn:


Hvedemel
1 dl=60g
1 spsk=10g

Kartoffelmel
1 dl=70g
1 spsk=12g

Majsstivelse
1 dl=50g
1 spsk=8g

Fuldkornshvedemel
1 dl=60-65g

Grahamsmel
1 dl=60g

Rugmel
1 dl=50-60g

Sigtemel
1 dl=50-55g

Kokosmel
1 dl=35g
1 spsk=6g

Havregryn
1 dl=30g
1 spsk=13g

Hirseflager
1 dl=35g

Hvedeklid
1 dl=25g

Havreklid
1 dl=50g

Boghvede
1 dl=80g

Ris, langkornede
1 dl=80g
1 spsk=14g

Ris, rundkornede
1 dl=90g

Bulgur
1 dl=65g

Rasp
1 dl=40-45g



Sukker:


Stødt sukker
1 dl=85g
1 spsk=15g

Flormelis
1 dl=50g
1 spsk=8g

Farin
1 dl=60g
1 spsk=10g



Andet:


Kakao
1 dl=45g
1 spsk=7g

Mandler
1 dl=50g

Rosiner
1 dl=50g

Valnøddekerner
1 dl=40g

Hasselnøddekerner
1 dl=60g

Bønner (brune, hvide)
1 dl=80g

Kikærter
1 dl=80g

Ærter (gule, flækkede)
1 dl=85g



Æg:


Æggeblommer
1 dl= ca.5 stk.

Æggehvider
1 dl= ca.3 stk.



Fedtstof:


Olie
1 dl=90g






Flere artikler

  1. 5 kosttilskud du bør overveje til din madlavning

    http://www.madkampen.dk/p/5-kosttilskud-du-boer-overveje-til-din-madlavning
    ...

  2. Hjemmelavet Italiensk mad der får en restaurant i Toscana til at blegne

    http://www.madkampen.dk/p/hjemmelavet-italiensk-mad-toscana
    ...

  3. At Dampe

    http://www.madkampen.dk/p/at-dampe
    Dampning er en sund og skånsom tilberedningsmetode som lader råvarerne bevare både smag, farver og næringsstoffer. Dampkogningsmetoden ...