MadKampen » Artikler » Vægt & Mål

Print artikel om Vægt & Mål Print denne side

Vægt & Mål

Skrevet d. 11-10-2011

Mel & Gryn:


Hvedemel
1 dl=60g
1 spsk=10g

Kartoffelmel
1 dl=70g
1 spsk=12g

Majsstivelse
1 dl=50g
1 spsk=8g

Fuldkornshvedemel
1 dl=60-65g

Grahamsmel
1 dl=60g

Rugmel
1 dl=50-60g

Sigtemel
1 dl=50-55g

Kokosmel
1 dl=35g
1 spsk=6g

Havregryn
1 dl=30g
1 spsk=13g

Hirseflager
1 dl=35g

Hvedeklid
1 dl=25g

Havreklid
1 dl=50g

Boghvede
1 dl=80g

Ris, langkornede
1 dl=80g
1 spsk=14g

Ris, rundkornede
1 dl=90g

Bulgur
1 dl=65g

Rasp
1 dl=40-45g



Sukker:


Stødt sukker
1 dl=85g
1 spsk=15g

Flormelis
1 dl=50g
1 spsk=8g

Farin
1 dl=60g
1 spsk=10g



Andet:


Kakao
1 dl=45g
1 spsk=7g

Mandler
1 dl=50g

Rosiner
1 dl=50g

Valnøddekerner
1 dl=40g

Hasselnøddekerner
1 dl=60g

Bønner (brune, hvide)
1 dl=80g

Kikærter
1 dl=80g

Ærter (gule, flækkede)
1 dl=85g



Æg:


Æggeblommer
1 dl= ca.5 stk.

Æggehvider
1 dl= ca.3 stk.



Fedtstof:


Olie
1 dl=90g






Flere artikler

  1. Den vidunderlige Pizza

    http://www.madkampen.dk/p/pizza
    Vi kender alle til pizza i dag, men ved du hvordan det hele startede? Det er noget med dronning Margherita og det italienske flag...læs mer...

  2. Grundregler for kogning af fisk

    http://www.madkampen.dk/p/grundregler-for-kogning-af-fisk
    Hemmeligheden ved god kogt fisk afhænger i allerhøjeste grad af suppen fisken koges i. Tager man sig tid til at forberede en god kogelage,...

  3. Madplaner - Ugeplaner

    http://www.madkampen.dk/p/madplaner
    Inspiration til madplaner...