MadKampen » Artikler » Vægt & Mål

Print artikel om Vægt & Mål Print denne side

Vægt & Mål

Skrevet d. 11-10-2011

Mel & Gryn:


Hvedemel
1 dl=60g
1 spsk=10g

Kartoffelmel
1 dl=70g
1 spsk=12g

Majsstivelse
1 dl=50g
1 spsk=8g

Fuldkornshvedemel
1 dl=60-65g

Grahamsmel
1 dl=60g

Rugmel
1 dl=50-60g

Sigtemel
1 dl=50-55g

Kokosmel
1 dl=35g
1 spsk=6g

Havregryn
1 dl=30g
1 spsk=13g

Hirseflager
1 dl=35g

Hvedeklid
1 dl=25g

Havreklid
1 dl=50g

Boghvede
1 dl=80g

Ris, langkornede
1 dl=80g
1 spsk=14g

Ris, rundkornede
1 dl=90g

Bulgur
1 dl=65g

Rasp
1 dl=40-45g



Sukker:


Stødt sukker
1 dl=85g
1 spsk=15g

Flormelis
1 dl=50g
1 spsk=8g

Farin
1 dl=60g
1 spsk=10g



Andet:


Kakao
1 dl=45g
1 spsk=7g

Mandler
1 dl=50g

Rosiner
1 dl=50g

Valnøddekerner
1 dl=40g

Hasselnøddekerner
1 dl=60g

Bønner (brune, hvide)
1 dl=80g

Kikærter
1 dl=80g

Ærter (gule, flækkede)
1 dl=85g



Æg:


Æggeblommer
1 dl= ca.5 stk.

Æggehvider
1 dl= ca.3 stk.



Fedtstof:


Olie
1 dl=90g






Flere artikler

  1. Hvad du spiser er altafgørende for din træning

    http://www.madkampen.dk/p/hvad-du-spiser-er-altafgoerende-for-din-traening
    elvom det selvfølgelig er sat på spidsen, er der noget om snakken, når folk siger, at ”du er, hvad du spiser”....

  2. Historie og Fakta om Focaccia

    http://www.madkampen.dk/p/focaccia
    Alle kender focaccia - her kan du læse lidt om det italienske brød. Du kan også finde en opskrift på brødet, så du selv kan komme igan...

  3. Hjemmelavet Italiensk mad der får en restaurant i Toscana til at blegne

    http://www.madkampen.dk/p/hjemmelavet-italiensk-mad-toscana
    ...