MadKampen » Artikler » Fitness-mad – disse 5 råvarer kan give dig den ekstra energi til at nå dine træningsmål

Print artikel om Fitness-mad – disse 5 råvarer kan give dig den ekstra energi til at nå dine træningsmål Print denne side

Fitness-mad – disse 5 råvarer kan give dig den ekstra energi til at nå dine træningsmål

Skrevet d. 05-22-2019
Ligegyldigt om du vil opbygge en større muskelmasse, komme i bedre form eller opnå helt nye og ambitiøse mål med din træning, så gælder det om at tænke over, hvad du spiser – det er nemlig påvist at den rette næring er stort set ligeså vigtig som træningen selv.
Det er som regel en rigtig god idé at spise eller drikke noget indenfor en time, når du har trænet, for at få det maksimale ud af din træning. Men, hvad skal du indtage, for at få det maksimale ud af dine anstrengelser?
Her får du 5 råvarer som videnskaben anbefaler, at du inkorporerer i din madlavning, hvis du vil have optimale resultater med dine mange timer brugt i fitnesscenteret.


1. Kirsebærjuice
Kirsebær er propfyldt med antioxidanter og forskellige antiinflammatoriske forbindelser, som har vist sig at hjælpe atleter med at restituere efter hårde og intense træningssessioner. Flere studier har vist, at kirsebærjuice hjælper med restitueringen efter hård fysisk udfoldelse, men de helbredsmæssige fordele begrænser sig ikke kun til vægttræning.
Ifølge Skandinavisk Tidsskrift for medicin og videnskab i sport er det påvist, at kirsebærjuice også hjælper cyklister og andre udholdenhedsatleter med at forbedre deres resultater.
Så ligegyldigt hvilken form for træning du vil udøve, er det en god idé at indtage et glas kirsebærjuice i forbindelse med din træning – så bliver du hurtigere helt klar til den næste træningssession.

2. Æg – spis hele ægget, og få det bedste resultat
Æg har længe været anerkendt som en rig proteinkilde, og rigtig mange film skildrer bodybuildere, der drikker flere rå æg til morgenmad i forbindelse med deres træning. Så ekstremt behøver du heldigvis gå til værks, hvis du vil have alle de sundheds- og træningsmæssige fordele, som æg tilbyder.
Tidligere undersøgelser har vist at overdrevent indtag af hele æg, specielt æggeblommen, kan resultere i forhøjet kolesteroltal. Det er i en ny undersøgelse fra Illinois Universitet blevet afkræftet. I stedet konkluderede de at personer, der træner regelmæssigt, vil få bedre resultater ift. muskelopbygning, hvis de spiser hele ægget og ikke sorterer æggeblommen fra.
Se også disse populære kosttilskud, så du kan få endnu flere muligheder for rige proteinkilder i din træning, så du nemmere kan opnå resultater med din træning

3. Laks og andre omega 3-rige fisk
Undersøgelser viser, at et højt indtag af omega-3 rige fisk, såsom laks, sardiner og makrel, resulterer i mindre muskelømhed efter udholdenhedstræning.
Derfor er det en hamrende god kost til dig, som ønsker at træne for at komme i form til et maraton eller andre udholdenhedssportsgrene. Samtidig er det også et perfekt supplement til dig, som blot ønsker at kunne løbe lidt længere, hurtigere, oftere.

4. Søde kartofler
Når det kommer til ”eftertræningsmåltider” og restituering, så er kulhydrater din krops bedste ven. En rapport fra Tidsskriftet for anvendt Fysiologi viser at kulhydratrig mad, såsom søde kartofler, kerner og frugt hjælper din krop til at modvirke det dyk i dit immunforsvar som du oplever efter hårde fysiske udfoldelser.
Her er søde kartofler en af de mest kulhydratrige madvarer, der findes, og er foretrukket af atleter hele verden over. Udover de gode kulhydrater indeholder de utallige vigtige næringsstoffer kroppen har brug for, de styrker dit immunforsvar og kan sågar forbedre din hjernefunktion.
Og vær ikke bange for kulhydraterne. Hvis du har trænet hårdt, vil kulhydraterne du indtager ikke blive til fedt, men blive omdannet til energi som hjælper med din restituering.

5. Quinoa – vegetarernes foretrukne proteinkilde
Quinoa er efterhånden en velkendt spise og en kendt proteinkilde. Med dets rige indhold af proteiner er den selvfølgelig en god tilføjelse til alles diæter, men er specielt ideel til veganere, som ikke har så nemt ved at finde rige proteinkilder, som kødspisere har.

Hvis du har travlt til hverdag, og ikke har tid til at lave mad med alle disse ingredienser, kan du med fordel tjekke Limepack ud. Her kan du få emballage velegnet til al mad. Så kan du nemt tage dine sunde måltider med på farten, så du er sikker på at få al den næring du skal bruge i løbet af dine dage.

Hvis du er mere en kødspiser, og vil have inspiration til maden på din næste middag eller date, så læs mere her.


Flere artikler

 1. Grundregler for kogning af fisk

  http://www.madkampen.dk/p/grundregler-for-kogning-af-fisk
  Hemmeligheden ved god kogt fisk afhænger i allerhøjeste grad af suppen fisken koges i. Tager man sig tid til at forberede en god kogelage,...

 2. Mexicansk Mad - Opskrifter og inspiration

  http://www.madkampen.dk/p/det-mexicanske-koekken
  Mexicansk mad er meget varieret, ja næsten ligeså varieret som Mexicos klima og landskaber, der spænder fra endeløse ørkenområder til ...

 3. Hvad du spiser er altafgørende for din træning

  http://www.madkampen.dk/p/hvad-du-spiser-er-altafgoerende-for-din-traening
  elvom det selvfølgelig er sat på spidsen, er der noget om snakken, når folk siger, at ”du er, hvad du spiser”....