MadKampen » Artikler » 5 kosttilskud du bør overveje til din madlavning

Print artikel om 5 kosttilskud du bør overveje til din madlavning Print denne side

5 kosttilskud du bør overveje til din madlavning

Skrevet d. 10-13-2017
Vil du gerne have flere kosttilskud ind i hverdagen, uden at du behøver at tage en pille hver dag, for at få dækket dit behov? Mange kosttilskud, som du kan købe på piller, kan du i stedet købe som ingredienser og bruge det i din madlavning, så det kommer ind på en naturlig måde. Vi har samlet 5 kosttilskud her, som du bør overveje at bruge i din madlavning.

Hørfrø
Hørfrø er små frø, som over de seneste år er blevet meget populære – og det er der god grund til. Hørfrø har nemlig nogle gode egenskaber og kan være med til at give dig en bedre hverdag. Hørfrø er rige på kostfibre, protein og gode fedtsyrer.
Ud over det, har hørfrø et højt indhold af magnesium, som blandt andet er vigtigt for at sove godt, da magnesium er essentielt for muskelafslapning. Hvis du sover dårligt bør du derfor overveje, om du får nok magnesium, og hvis du ikke gør, kan du overveje at bruge hørfrø som en kilde til ekstra magnesium – så mangler du kun et par gode madrasser for at sikre din søvn.
Hvis du gerne vil have flere hørfrø ind i din kost, kan du overveje at bruge dem når du bager eller som lidt topping i salater, hvis du rister dem inden du putter dem over salaten, er de perfekte til at pifte din salat op.

Gurkemeje
Gurkemeje er for mange et undervurderet kosttilskud, der er nemlig mange gavnlige effekter, ved at spise gurkemeje. Gurkemeje har været brugt som medicin i Asien langt tilbage, på grund af de medicinske virkninger fra den ingefærlignende plante.
Gurkemeje kan blandt andet være med til at forbedre dit immunforsvar og kan samtidig være med til at dæmpe inflammation.
Gurkemeje indeholder Curcumin som kan give større smidighed og bevægelighed og samtidig også kan modvirke transportsyge. Der er altså rigtig mange grunde til at bruge gurkemeje i din madlavning.
I madlavning fungerer gurkemeje primært som et krydderi, der kan give retter den gule farve og tilføre en smag, som der minder om safran. Gurkemeje har en meget mild smag og du kan derfor bruge det i mange forskellige retter, uden at det kommer til at smage for kraftigt.Loppefrøskaller
Loppefrøskaller er de seneste år blevet meget populære herhjemme i Danmarks, kosttilskuddet stammer originalt fra Indien.
Loppefrøskaller er som navnet siger skaller fra loppefrø, som er en plante der dyrkes i Indien og Pakistan.
Det gode ved loppefrøskaller er at de har et højt indhold af fibre, som kan være godt til at styrke din kost. Loppefrøskaller giver en god mæthedsfornemmelse, fordi skallerne har en god evne til at suge vand til sig, og de kan dermed udvide tarmindholdet.
Ud over det menes det også at loppefrøskaller har gavnlige effekter mod en række sygdomme som fx irritabel tyktarm, diabetes og samtidig kan den øgede mæthedsfornemmelse hjælpe hvis du ønsker et vægttab.

Ingefær
Ingefær er et kosttilskud, der for alvor er blevet populært i Danmark, de seneste år i form af ingefærshots. Grunden til at ingefær er blevet populært, er fordi der har været meget fokus på de sundhedsmæssige fordele, der er ved at spise ingefær.
Blandt de mange sundhedsmæssige fordele er blandt andet, at ingefær kan være med til at reducere muskelsmerter, forbedre hjernens funktion og give en øget forbrænding – og det er kun nogle af fordelene.
Du kan bruge ingefær på forskellige måder i din madlavning, dun kan fx bruge det som krydderi og rive lidt frisk ingefær i en varm ret, eller du kan lave juice med ingefær.

Chiafrø
Sidste kosttilskud i denne omgang er chia frø. Chiafrø er små sorte frø, som er fyldt med næringsstoffer, fedtsyrer, fibre og gode antioxidanter – og chiafrø indeholder meget af alle de vigtige kostelementer.
Du kan nemt bruge chiafrø til at bage, for at give dit bagværk lidt ekstra næring.


Flere artikler

 1. Bagels - brødet, der skal koges

  http://www.madkampen.dk/p/bagels-historie
  Vi kender alle til bagels, men vidste du, at de faktisk er en jødisk specialitet, lavet til en konge? Her på siden kan du finde historien ...

 2. Vægt & Mål

  http://www.madkampen.dk/p/vaegt-og-maal
  Kan du heller aldrig huske hvad en dl sukker vejer. I denne oversigt får du hurtigt et overblik over vægt og mål af råvarer...

 3. Suppekuren

  http://www.madkampen.dk/p/suppekuren
  ...