MadKampen » Artikler » Hold den perfekte middag for vennerne

Print artikel om Hold den perfekte middag for vennerne Print denne side

Hold den perfekte middag for vennerne

Skrevet d. 05-02-2018
Sommeren nærmer sig og med den følger en masse sociale arrangementer. Sommeren er det optimale tidspunkt, hvor man inviterer vennerne på god mad og nyder de lange, varme sommernætter. Hvis vejret er til det, så kan I jo spise middag ude på terrassen. Vi giver dig en række tips til, hvordan du holder den perfekte middag for vennerne.

Forbered dig og planlæg middagen
Det kan være stressende, hvis der kommer mange mennesker til middag. Derfor kan det kræve forberedelse, sådan at man rent faktisk kan nyde den hyggelige aften i stedet for at stå og bikse rundt i køkkenet. For at forberede sig bedst, så bør man handle ind i god tid. Vent med at købe salat og andre råvarer, hvor friskheden er vigtig. Du kan eventuelt vælge at handle ind online. Har du ingen bil, så kan det være hårdt at skulle bære en hel middag til mange personer hjem i bæreposer, hvorfor du også skal vælge at købe dagligvarerne online. På den måde kan du sidde hjemme i sofaen i ro og mag og bestille de varer, som du skal bruge. Derudover bør du lave al den mad, som kan klare at blive lavet i forvejen og vent med at bage brød og varme de retter, som helst skal spises varmt. Lav en oversigt over, hvornår de forskellige ting skal laves.

Pynt op
Pynt gør utrolig meget for stemningen, så hvis det skal være et mere festligt arrangement, så må du endelig ikke gå ned på pynt. Desuden skal du også tage stilling til om middagen skal bære præg af et bestemt tema. Hvis du for eksempel har planlagt, at I skal have mexicansk, så er det oplagt at køre med et tilhørende tema, hvor du pynter op med sombreroer og kapper i forskellige farver. Bordet skal selvfølgelig også dækkes fint op, så køb masser af stearinlys og flotte servietter.

Man må aldrig gå ned på
… drikkelse! Uanset om man vil det eller ej, så giver lækker drikkelse bare en helt unik stemning. Når gæsterne ankommer, så kan du forberede en lækker velkomstdrink i form af et glas champagne eller en forfriskende drink. Hvis I skal have fisk til forret, så skal I selvfølgelig drikke hvidvin til. Når hovedretten bliver sat på bordet, så skal i åbne en god flaske rødvin, og nyde den til maden. Har du ikke forstand på vin, så snak med din lokale vinhandler og hør ham ad, hvilke drikkevarer der passer til den mad, som du har forberedt til dine gæster.

Selskabslege
Kender alle de mennesker, som du har inviteret, hinanden? Hvis du ikke gør, så kan det være en god idé at finde på en lille selskabsleg, hvor alle gæster bliver rystet godt sammen. I kan for eksempel køre rundt på jeres citybike og finde forskellige poster, eller I kan lave den klassiske tegn og gæt leg, hvor I bliver delt op i hold. Hvis du ikke ønsker at lave de klassiske selskabslege, så kan du sagtens få gæsterne til at lære hinanden at kende på andre måder. Du kan for eksempel lægge en seddel under hver tallerken, hvor der kan stå ”tag opvasken” eller ”anret dessert”. Man skal selvfølgelig gøre, hvad der står på sedlen sammen med den person, som har fået en seddel magen til din. Du kan også nøjes med at lave bordkort, hvor du placerer de mennesker, som ikke kender hinanden, ved siden af hinanden, sådan at de er nødsaget til at lære hinanden at kende.

Har du brug for mere inspiration til, hvordan du holder den perfekte middag for vennerne, så tjek gastromand ud.


Flere artikler

 1. Sådan får du en perfekt madoplevelse derhjemme

  http://www.madkampen.dk/p/saadan-faar-du-en-perfekt-madoplevelse-derhjemme
  Kunne du godt tænke dig, at få en perfekt madoplevelse derhjemme, hvor du laver din egen fantastiske mad?...

 2. Spar på Saltet

  http://www.madkampen.dk/p/spar-paa-saltet
  Stil saltet til side! At salte er mange gange overflødigt - forstærk i stedet smagen ved hjælp af urter, krydderier og magre saucer. Vi s...

 3. Sådan kan du finde glæden ved at lave mad igen

  http://www.madkampen.dk/p/saadan-kan-du-finde-glaeden-ved-at-lave-mad-igen
  Der er ikke noget bedre end at opleve glæden ved at lave mad. Det er ikke alle, der har den, men ofte kommer glæden for madlavning snigend...