MadKampen » Artikler » Tilberedning af Æg - Kogning, Pochering & Stegning

Print artikel om Tilberedning af Æg - Kogning, Pochering & Stegning Print denne side

Tilberedning af Æg - Kogning, Pochering & Stegning

Skrevet d. 10-15-2011
At koge æg: Læg æggene i koldt eller kogende vand. Vandet skal dække æggene. Æg skal bare syde - ikke koge voldsomt, da hviden let bliver sej. Kogetiden varieres efter størrelse og friskhed. Helt friske æg behøver lidt længere kogetid. Læg aldrig æg direkte fra køleskabet i kogende vand, så revner de. Læg dem i lunkent vand et øjeblik før de skal koges.

Kogetider for æg (fra vandet begynder at syde):

Blødkogt: 3-5 minutter i kogende vand som udgangspunkt - 2½-3½ minutter i koldt vand som udgangspunkt.
Smilende: 6-7 minutter i kogende vand som udgangspunkt - 6-8 minutter i koldt vand som udgangspunkt.
Hårdkogt: 9-10 minutter i kogende vand som udgangspunkt - 8-10 minutter i koldt vand som udgangspunkt

Skyl straks æggene i koldt vand. Hårdkogte æg som skal pilles, bør ligge i koldt vand til de er afsvalede.

At pochere æg: Det er vigtigt at æggene er helt friske - eller flyder hviden ud. Hæld så meget vand i en bred, lav gryde eller i en stegepande at det vil dække æggene. Tilsæt 2 tsk salt pr. liter vand. Kog op og skru så ned for varmen. Slå ægget ud i en kop og lad det derfra glide ned i vandet. Lad ægget syde, men ikke koge ca. 3 minutter eller til hviden er stivnet. Tag ægget op med en hulske. Det kan holdes varmt i lunkent vand.

At stege æg: Varm en stegepande og kom smør eller margarine på. Lad det ikke blive for varmt, da hviden let bliver sej. Knæk forsigtigt æggene ud i panden og steg dem til hviden er stivnet. Æg kan steges på begge sider. Husk salt på bordet.






Flere artikler

  1. At Lave Mad med Krydderurter

    http://www.madkampen.dk/p/at-lave-mad-med-krydderurter
    Om vinteren trives friske urter fint i vindueskarmen og om sommeren på altanen eller i haven. Plant dem i smukke potter, så de også er fe...

  2. Sådan kan du finde glæden ved at lave mad igen

    http://www.madkampen.dk/p/saadan-kan-du-finde-glaeden-ved-at-lave-mad-igen
    Der er ikke noget bedre end at opleve glæden ved at lave mad. Det er ikke alle, der har den, men ofte kommer glæden for madlavning snigend...

  3. Lav Din Egen Modellervoks

    http://www.madkampen.dk/p/lav-din-egen-moddelervoks
    Det er nemt at lave sin egen modellervoks - du kan selv bestemme farverne, og der sker ikke noget, hvis junior tager en bid af sagerne....