MadKampen » Artikler » Tips og gode råd om Chokolade
Tips og gode råd om Chokolade
Smeltning af chokolade
Hak chokoladen med en kniv og kom den i en skål. Sæt skålen i en gryde med næsten kogende vand og lad chokoladen smelte - rør af og til. Pas på, at der ikke kommer vand i chokoladen - det vil gøre den grynet.

Chokoladen kan også smeltes i mikroovn. Den skal stadig hakkes, og der skal røres undervejs for at sikre, at den ikke får for meget varme. Brug 50% effekt og små tidsintervaller.
Temperering af chokolade
Hvis man skal bruge chokolade til overtræk, opnås det bedste resultat med tempereret chokolade, og her skal man bruge et termometer.
Den hakkede chokolade smeltes over vandbad til 48°C, afkøles til 28°C og varmes så stille op igen til 31°C. Det gøres nemmest, hvis man nøjes med at smelte 3/4 af mændgen. Tilsæt den sidste fjerdedel og rør, til temperaturen er korrekt, og varm derefter op som beskrevet.
Nem pyntechokolade
Til nem og festlig pynt. Hak lidt chokolade og smelt det over vandbad. Dyp en ske i chokoladen og træk den hurtigt frem og tilbage over kagen. Gentag, til mængden er passende. Brug evt. både mørk, lys og evt. hvid chokolade.
Chokoladeskeer
Når man har kokkereret med chokolade, er der tit rester af smeltet chokolade. Fordel resterne i små skeer og lad det stivne. Server chokoladeskeerne til et krus varm mælk eller kaffe.
Flere artikler
-
Sådan får du en perfekt madoplevelse derhjemme
http://www.madkampen.dk/p/saadan-faar-du-en-perfekt-madoplevelse-derhjemme
Kunne du godt tænke dig, at få en perfekt madoplevelse derhjemme, hvor du laver din egen fantastiske mad?... -
Chokoladepynt
http://www.madkampen.dk/p/chokoladepynt
Smeltet chokolade kan bruges til mange slags dekorationer. Her fortælles der om nogle af de figurer du kan bruge til at "peppe" dine kager ... -
Tilberedning af Æg - Kogning, Pochering & Stegning
http://www.madkampen.dk/p/at-tilberede-aeg
Få gode tips til hvordan du tilbereder æg. Læs artiklen, og gå derefter på jagt i alle vores spændende opskrifter med æg....