MadKampen » Artikler » Tips og gode råd om Chokolade

Print artikel om Tips og gode råd om Chokolade Print denne side

Tips og gode råd om Chokolade

Skrevet d. 01-16-2011
Smeltning af chokolade
Hak chokoladen med en kniv og kom den i en skål. Sæt skålen i en gryde med næsten kogende vand og lad chokoladen smelte - rør af og til. Pas på, at der ikke kommer vand i chokoladen - det vil gøre den grynet.

Chokolade i vandbad

Chokoladen kan også smeltes i mikroovn. Den skal stadig hakkes, og der skal røres undervejs for at sikre, at den ikke får for meget varme. Brug 50% effekt og små tidsintervaller.

Temperering af chokolade
Hvis man skal bruge chokolade til overtræk, opnås det bedste resultat med tempereret chokolade, og her skal man bruge et termometer.

Den hakkede chokolade smeltes over vandbad til 48°C, afkøles til 28°C og varmes så stille op igen til 31°C. Det gøres nemmest, hvis man nøjes med at smelte 3/4 af mændgen. Tilsæt den sidste fjerdedel og rør, til temperaturen er korrekt, og varm derefter op som beskrevet.

Nem pyntechokolade
Til nem og festlig pynt. Hak lidt chokolade og smelt det over vandbad. Dyp en ske i chokoladen og træk den hurtigt frem og tilbage over kagen. Gentag, til mængden er passende. Brug evt. både mørk, lys og evt. hvid chokolade.

Chokoladeskeer
Når man har kokkereret med chokolade, er der tit rester af smeltet chokolade. Fordel resterne i små skeer og lad det stivne. Server chokoladeskeerne til et krus varm mælk eller kaffe.


Flere artikler

 1. At Stege i Wok

  http://www.madkampen.dk/p/at-stege-i-wok
  Når du steger i wok bevarer du råvarernes smag og næringsindhold. Resultatet bliver en mager og meget lækker ret. ...

 2. Chokoladepynt

  http://www.madkampen.dk/p/chokoladepynt
  Smeltet chokolade kan bruges til mange slags dekorationer. Her fortælles der om nogle af de figurer du kan bruge til at "peppe" dine kager ...

 3. Udskæringer af Svinekød

  http://www.madkampen.dk/p/udskaeringer-af-svinekoed
  Svinekød er trods alle diskussioner påskønnet af mange. Det er velsmagende, saftigt og relativt billigt. Desuden indeholder svinekød vig...