MadKampen » Artikler » Bagels - brødet, der skal koges

Print artikel om Bagels - brødet, der skal koges Print denne side

Bagels - brødet, der skal koges

Skrevet d. 04-17-2010
Bagels er en jødisk specialitet, der blev til i Wien i midten af 1700-tallet.

Kongen af Polen havde beskyttet Østrig mod de tyrkiske soldater, og en jødisk bager i byen mente, at de havde fortjent en ganske særlig tak.

Kongen var en lidenskabelig rytter, og derfor blev brødene formet som en stigbøjle.

Jødiske emigranter tog senere brødet med til USA, hvor især newyorkerne har taget denne lille brødring til sig.

I de seneste år har brødet generobret Europa, og efterhånden findes der bagel-cafeer i de fleste lande, hvor bagels serveres med alle mulige former for smag og forkelligt, lækkert fyld.

Bagels

Bagels er tætte og seje i konsistensen, fordi de koges, før de bliver bagt. Man bager tit bagels med surdej, og det gør dem kun endnu mere holdbare og velsmagende.

Bagels pyntes som regel med birkes eller sesamfrø, men hvidløg, kommen, løg og groft salt forekommer også - både som pynt og i dejen.






Flere artikler

  1. Vægt & Mål

    http://www.madkampen.dk/p/vaegt-og-maal
    Kan du heller aldrig huske hvad en dl sukker vejer. I denne oversigt får du hurtigt et overblik over vægt og mål af råvarer...

  2. Madplaner - Ugeplaner

    http://www.madkampen.dk/p/madplaner
    Inspiration til madplaner...

  3. 5 kosttilskud du bør overveje til din madlavning

    http://www.madkampen.dk/p/5-kosttilskud-du-boer-overveje-til-din-madlavning
    ...