MadKampen » Artikler » Chokoladepynt

Print artikel om Chokoladepynt Print denne side

Chokoladepynt

Skrevet d. 01-16-2011
Chokoladefigurer
Der kan bruges både mørk, lys og hvid chokolade. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen (200g chokolade smelter ved høj effekt, 600watt, i 2½ minut).

Chokolade som pynt

Kom chokoladen i et papirskræmmerhus. Lad den svale lidt, inden der klippes et lille hul i spidsen af kræmmerhuset. Aftegn cirkler på bagepapir, så der er nogle retningslinjer, hvis man vil sprøjte fx. flere ens blomster. Sprøjt chokoladetråde, cirkler, blomster, tal eller andet. Lad chokoladen stivne helt. Det varer en god times tid, før den forsigtigt kan løsnes fra papiret med en lille spids kniv.

Chokoladeruller
Professionelle konditorer smelter chokoladen, hælder den på en marmorplade, lader den stivne til passende konsistens og skraber så chokoladen med en kniv, der har et fast bredt knivblad, så der dannes chokoladeruller.

En mere enkel måde er denne: Lad chokoladen få en passende blød konsistens, brug f.eks. mikroovnen ved 600 watt i 30 sekunder. Brug en ostehøvl på chokoladen, helt ligesom man høvler ost, så fremkommer der de fineste ruller.

Edderkoppemønster
Her kan bruges blød nougat og chokolade, men man kan også bruge en lys eller hvid chokolade sammen med en mørk, blot der dannes kontrast.

Sådan gør man: Smelt nougat og fordel det over kagefladen. Smelt chokolade, kom det i et papirskræmmerhus. Klip et lille hul i spidsen og sprøjt en snegl. Begyndt i midten og gå udefter. Træk nu med en lille kniv fra midten og udefter, og hver anden gang udefra og ind mod midten.






Flere artikler

  1. 5 kosttilskud du bør overveje til din madlavning

    http://www.madkampen.dk/p/5-kosttilskud-du-boer-overveje-til-din-madlavning
    ...

  2. Test af Osuma.dk

    http://www.madkampen.dk/p/test-af-osuma
    En aften for noget tid siden så jeg en reklame i fjernsynet for Osuma.dk - et online supermarked, og tænkte at det var helt vildt smart, s...

  3. At Dampe

    http://www.madkampen.dk/p/at-dampe
    Dampning er en sund og skånsom tilberedningsmetode som lader råvarerne bevare både smag, farver og næringsstoffer. Dampkogningsmetoden ...