MadKampen » Artikler » Naan

Skrevet d. 03-29-2010
I Indien får man tit serveret varme dråbeformede naanbrød. De bages traditionelt i tandoori-lerovne, hvor maden sættes ned ovenfra.

Brødene klappes og strækkes, før de presses mod ovnens vægge, hvor de hænger over flammerne. Det er sådan, de får deres dråbeform.

Man kan godt bage naanbrød i en almindelig ovn, men den helt specielle smag og aroma fra tandoori-ovnen kommer selvfølgelig til at mangle.

Naan smager godt til indiske karryretter og krydret mad. Brødet kan faktisk bruges i stedet for bestik og er glimrende til at suge saucen op med :-)

Naan brød
Naan kan fås i mange varianter, blandt andet:
Oste naan - med ostefyld
Keema naan - med fyld af hakket lamb
Peshwari naan - med frugtfyld
Hvidløgs naan - drysset med hvidløgsolie
Fyldt naan - med fyld af grøntsager






Flere artikler

  1. Chokoladepynt

    http://www.madkampen.dk/p/chokoladepynt
    Smeltet chokolade kan bruges til mange slags dekorationer. Her fortælles der om nogle af de figurer du kan bruge til at "peppe" dine kager ...

  2. Vægt & Mål

    http://www.madkampen.dk/p/vaegt-og-maal
    Kan du heller aldrig huske hvad en dl sukker vejer. I denne oversigt får du hurtigt et overblik over vægt og mål af råvarer...

  3. Gode råd og fiduser til dine madlavningsaktiviteter

    http://www.madkampen.dk/p/gode-raad-og-fiduser-til-dine-madlavningsaktiviteter
    God mad er noget, vi alle kan enes om. Det er en af de få ting, der kan kategoriseres som et universalsprog....