MadKampen » Artikler » Naan

Skrevet d. 03-29-2010
I Indien får man tit serveret varme dråbeformede naanbrød. De bages traditionelt i tandoori-lerovne, hvor maden sættes ned ovenfra.

Brødene klappes og strækkes, før de presses mod ovnens vægge, hvor de hænger over flammerne. Det er sådan, de får deres dråbeform.

Man kan godt bage naanbrød i en almindelig ovn, men den helt specielle smag og aroma fra tandoori-ovnen kommer selvfølgelig til at mangle.

Naan smager godt til indiske karryretter og krydret mad. Brødet kan faktisk bruges i stedet for bestik og er glimrende til at suge saucen op med :-)

Naan brød
Naan kan fås i mange varianter, blandt andet:
Oste naan - med ostefyld
Keema naan - med fyld af hakket lamb
Peshwari naan - med frugtfyld
Hvidløgs naan - drysset med hvidløgsolie
Fyldt naan - med fyld af grøntsager






Flere artikler

  1. At Dampe

    http://www.madkampen.dk/p/at-dampe
    Dampning er en sund og skånsom tilberedningsmetode som lader råvarerne bevare både smag, farver og næringsstoffer. Dampkogningsmetoden ...

  2. Sådan får du en perfekt madoplevelse derhjemme

    http://www.madkampen.dk/p/saadan-faar-du-en-perfekt-madoplevelse-derhjemme
    Kunne du godt tænke dig, at få en perfekt madoplevelse derhjemme, hvor du laver din egen fantastiske mad?...

  3. Suppekuren

    http://www.madkampen.dk/p/suppekuren
    ...