MadKampen » Artikler » Naan

Skrevet d. 03-29-2010
I Indien får man tit serveret varme dråbeformede naanbrød. De bages traditionelt i tandoori-lerovne, hvor maden sættes ned ovenfra.

Brødene klappes og strækkes, før de presses mod ovnens vægge, hvor de hænger over flammerne. Det er sådan, de får deres dråbeform.

Man kan godt bage naanbrød i en almindelig ovn, men den helt specielle smag og aroma fra tandoori-ovnen kommer selvfølgelig til at mangle.

Naan smager godt til indiske karryretter og krydret mad. Brødet kan faktisk bruges i stedet for bestik og er glimrende til at suge saucen op med :-)

Naan brød
Naan kan fås i mange varianter, blandt andet:
Oste naan - med ostefyld
Keema naan - med fyld af hakket lamb
Peshwari naan - med frugtfyld
Hvidløgs naan - drysset med hvidløgsolie
Fyldt naan - med fyld af grøntsager






Flere artikler

  1. Vægt & Mål

    http://www.madkampen.dk/p/vaegt-og-maal
    Kan du heller aldrig huske hvad en dl sukker vejer. I denne oversigt får du hurtigt et overblik over vægt og mål af råvarer...

  2. Sådan kan du finde glæden ved at lave mad igen

    http://www.madkampen.dk/p/saadan-kan-du-finde-glaeden-ved-at-lave-mad-igen
    Der er ikke noget bedre end at opleve glæden ved at lave mad. Det er ikke alle, der har den, men ofte kommer glæden for madlavning snigend...

  3. Fitness-mad – disse 5 råvarer kan give dig den ekstra energi til at nå dine træningsmål

    http://www.madkampen.dk/p/fitnessmad
    ...