Opskrifter » Desserter » Kager » Creme Brulée med Bærsalat
Creme Brulée med Bærsalat opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave creme brulée med bærsalat:
- 6 æggeblommer
- 6 dl fløde
- 1 1/4 dl sukker
- 1 stang vanille
- 1 bakke jordbær
- 1 bakke hindbær
- Frisk mynte
- 2 spsk sukker
- Saft af 1 citron
- Mørk chokolade
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Creme Brulée med Bærsalat:
Sæt ovnen på 160°C.
Pisk æggeblommer og sukker til en tyk, gul masse.
Kom fløden i en gryde, flæk vaniljestangen og skrab kernerne ud og kom dem ned i fløden. Læg også den flækkede stang i. Kog op, og sluk.
Tag vaniljestangen op, og pisk derefter ganske langsomt fløden sammen med æggeblommerne. Det er vigtigt, at man ikke hælder fløden i for hurtigt, så æggeblommerne ikke bliver kogt af det.
Hæld massen i ramekinforme så de er trekvart fyldte, og bag i vandbad ca. 40 minutter.
Stilles derefter koldt, gerne over natten, men allermindst et par timer.
Jordbærrene skæres i skiver og kommes i en skål sammen med hindbærrene, pres citronen ud over, tilsæt sukkeret og rør rundt. Hak mynten fint og bland i.
Riv mørk chokolade over når salaten ligger på tallerkenen.
Lige inden servering drysses der sukker over cremen, og den sukrede overflade brændes med en gasbrænder til madlavning til den er gyldenbrun.
Set i "Til Middag Hos Freya"
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.